Bruschetta

Opskrift på bruschetta

Bruschetta

Bruschetta – opskrift

5 fra 2 stemmer
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Antal: 4 stk
Kalorier: 1kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Her får du så en variant af min opskrift på bruschetta, så kan du selv lave alle de varianter du vil – brød, olie og hvidløg er grundingredienserne i en god bruschetta. Her er min version af en lækker bruschetta med oliventapenade og mascarpone ost.

Ingredienser

  • Godt brød – f.eks. ciabattabrød – det behøver ikke være frisk, faktisk tværtimod det må gerne være lidt tørt
  • Hvidløgsolie – en god én af slagsen
  • ekstra fed hvidløg
  • 1 god spsk. mascarpone pr. brødskive
  • 1-2 tsk. oliventapenade pr. brødskive
  • Lidt groft salt
  • Bruschetta

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær brødet i skiver.
  • Kom et par skvæt olie på hver skive.
  • Vil du have ekstra smag, så gnid et overskåret hvidløgsfed hen over brødet nogle gange.
  • Sæt brødskiverne i ovnen til de er sprøde. Skorpen skal være knasende mens krummen gerne stadig må være lidt svampet.
  • Kom mascarpone og oliventapenade på brødene mens de endnu er varme så det kan smelte ned i.
  • Drys med lidt salt.
  • Servér brødene med det samme. Du kan eventuelt kombinere det med andre spanske retter. Det kunne være som en ret i en tapas menu eller som forret til en god omgang paella eller som min favorit: Tilbehør til den kolde spanske suppe Gazpacho.

Noter

Andre forslag til bruschetta tilbehør
En anden lækker og klassisk måde at lave bruschetta på, er at hakke tomater, basilikum, hvidløg og tilføje oliven olie og salt. Så komme olien på det ristet brød og tomatblandeingen på også. Det giver bruschettaen en lækker pizza smag.
Velbekomme!
Læs også vores lækre opskrift på broccolitærte

Nutrition

Kalorier: 1kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 1mg

Min bruschetta opskrift

Bruschetta er et herligt tilbehør eller en forret – antipasto som det hedder på italiensk, og det er da også fra Italien retten stammer. Bruchetta betyder kort og godt hvidløgsbrød. Bruschetta er oprindeligt grillet brød, gnedet med hvidløg, dryppet med olivenolie og drysset med salt. Det kan spises med pålæg på – f.eks. tomater, parmaskine, olivenpasta og lignende.

Jeg bruger som regel en god hvidløgsolie i stedet for hvidløg og olie, og kan man så lide lidt ekstra styrke kan man jo gnide med hvidløg eller komme presset eller finthakket hvidløg oven på olien.

Når jeg serverer bruschetta er det som regel som tilbehør. Så kan pålægget afpasses efter hvad bruschettaen skal serveres til. Nå ja, og husk så det udtales som brusketta og ikke brusjetta.

Sidst opdateret: 25. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter