Bruschetta

Bruschetta er et herligt tilbehør eller en forret – antipasto som det hedder på italiensk, og det er da også fra Italien retten stammer. Bruchetta betyder kort og godt hvidløgsbrød. Bruschetta er oprindeligt grillet brød, gnedet med hvidløg, dryppet med olivenolie og drysset med salt. Det kan spises med pålæg på – f.eks. tomater, parmaskine, olivenpasta og lignende.

Jeg bruger som regel en god hvidløgsolie i stedet for hvidløg og olie, og kan man så lide lidt ekstra styrke kan man jo gnide med hvidløg eller komme presset eller finthakket hvidløg oven på olien.

Annonce

Når jeg serverer bruschetta er det som regel som tilbehør. Så kan pålægget afpasses efter hvad bruschettaen skal serveres til. Nå ja, og husk så det udtales som brusketta og ikke brusjetta.

Bruschetta – opskrift

Her får du så en variant af min opskrift på bruschetta, så kan du selv lave alle de varianter du vil – brød, olie og hvidløg er grundingredienserne i en god bruschetta.

Disse ingredienser skal du bruge til de bruschetta du ser på billedet

  • Godt brød – f.eks. ciabattabrød – det behøver ikke være frisk, faktisk tværtimod det må gerne være lidt tørt
  • Hvidløgsolie – en god én af slagsen
  • ekstra fed hvidløg
  • 1 god spsk. mascarpone pr. brødskive
  • 1-2 tsk. oliventapenade pr. brødskive
  • Lidt groft salt

Bruschetta

Sådan laver du bruschetta

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær brødet i skiver.
  3. Kom et par skvæt olie på hver skive.
  4. Vil du have ekstra smag, så gnid et overskåret hvidløgsfed hen over brødet nogle gange.
  5. Sæt brødskiverne i ovnen til de er sprøde. Skorpen skal være knasende mens krummen gerne stadig må være lidt svampet.
  6. Kom mascarpone og oliventapenade på brødene mens de endnu er varme så det kan smelte ned i.
  7. Drys med lidt salt.

Servér brødene med det samme. Du kan eventuelt kombinere det med andre spanske retter. Det kunne være som en ret i en tapas menu eller som forret til en god omgang paella eller som min favorit: Tilbehør til den kolde spanske suppe Gazpacho.

Velbekomme!

Læs også vores lækre opskrift på broccolitærte

Forberedelsestid: 3 minutter

Tilberedningstid: 7 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Bruschetta
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here