Fyldte squash

Fyldte squash er en let ret, som smager godt. Når først du har lavet fyldet og fyldt squasherne, så er det bare at vente, til ovnen har gjort sin del af arbejdet. Du kan selvfølgelig lave en sovs imens, hvis du synes. Men du kan også sætte dig ind i lænestolen med din tablet og bruge ventetiden til at finde flere gode opskrifter her på siden.

Men hvis du nu bestemmer dig for sovsen alligevel, så får du også en opskrift på den herunder. Og den tager ikke lang tid, så du vil stadig have tid til at slappe af, mens maden passer sig selv.

Få endnu mere lækker inspiration til aftensmaden af vores gode venner fra Gastrofun

Fyldte squash

Fyldte squash med oksekød, svinekød eller kylling

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Kalorier: 457kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne opskrift bruger jeg enten med hakket okse, svin eller kylling. Den er lige velegnet til det hele. Og alle varianter smager skønt.

Ingredienser

  • 1 kg grønne squash – gerne af 250 g så der bliver præcis én til hver
  • 1 løg
  • 10 sorte oliven
  • 300 g hakket kød – okse- svine- eller kyllingekød
  • 3 spsk. rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 100 g revet ost
  • Lidt olivenolie til fadet
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl squasherne, og skær en tynd skive af på den lange led, og hak skiven fint.
  • Skrab indmaden ud med en ske, og hak også den fint.
  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Drys squasherne indvendigt med ca. 1 tsk. groft salt (tilsammen), og sæt dem til side i 10 minutters tid.
  • Pil imens løget, og hak det fint.
  • Skær olivenerne i skiver.
  • Bland en fars af det hakkede squash, løg, oliven, kyllingekød, rasp, mælk, æg samt lidt salt og peber.
  • Tør salt og væde af squasherne med det stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Fyld squasherne med farsen, og drys osten over.
  • Bag de fyldte squasher i ca. 20-25 minutter, til fyldet er gennemstegt, og osten er smeltet.

Nutrition

Kalorier: 457kcal | Kulhydrat: 34g | Protein: 24g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 11g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 10g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 120mg | Natrium: 406mg | Kalium: 1202mg | Fiber: 6g | Sukker: 8g | Vitamin C: 55mg | Calcium: 360mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sovs til fyldte squash

Skal der sovs til, så brug i stedet 400 g hakket kyllingekød til fyldet, og kom squash-indmaden og den tynde skive i sovsen. Skær det i tern, og svits det i lidt smør sammen med et hakket løg (ikke det du har brugt til farsen. Der skal stadig løg i farsen også). Hæld en dåse flåede tomater i, kog sovsen i 5-6 minutter, og smag til med salt og peber.

Vil du ikke have sovs til, smager squasherne godt med bagte tomater eller en sommersalat til.

Fyldte squash – vegetar

Vil du lave en udgave til vegetarer, eller når du skal have en kødfri dag, kan du skifte kødet ud med blendede champignoner og valnødder – ca. 250 g champignoner og 50 g nødder. Alle de øvrige ingredienser kommes også i ”farsen”, og squasherne tilberedes som beskrevet i opskriften herover.

Få evt endnu mere inspiration fra galleriet under

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter