Hjerter i flødesovs

Opskrift på hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs

Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Retten er altså kun mums for nogen. Den er bestemt ikke hurtigt lavet, men den er til gengæld billig.

Ingredienser

  • 1 kg kalvehjerter
  • 2 løg
  • 225 g champignoner
  • Smør
  • 2 spsk. paprika
  • ½ l bouillon f.eks. okse
  • dl piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens hjerterne for fedt, sener og størknet blod.
  • Skær dem i stykker på ca. 5 x 5 cm – det er ikke nemt, men i hvert fald i grove, nogenlunde lige store stykker.
  • Pil løgene, skær dem over på midten, og skær dem i skiver.
  • Skær roden af champignonerne, og fjern jord og snavs.
  • Brun smørret i en stor gryde, og brun hjertestykkerne hurtigt på alle side.
  • Tag hjerterne op, og brun løgene et par minutter, eller til de er gyldne.
  • Tilsæt champignoner, og lad også dem brune i et par minutter.
  • Kom hjertestykkerne tilbage i gryden, og tilsæt paprika.
  • Rør rundt, så paprikaen fordeles godt.
  • Hæld bouillon ved, så det dækker.
  • Læg låg på, bring i kog, og lad retten simre i ca. 3 timer. Hæld evt. mere bouillon ved efter behov.
  • Tilsæt fløde, og lad sovsen blive tyk.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Tip 1: Det er bedst ikke at skylle champignonerne i vand, da de suger det til sig. Så kan du børste jord og snavs af dem, er det at fortrække.
Tip 2: Synes du ikke sovsen smager af noget, så prøv at tilsætte 1-1½ spsk. lage fra de syltede agurker eller asier. Det plejer at hjælpe, fordi der både er surt og sødt og krydderier i.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Opskrift på hjerter i flødesovs med champignon og lidt kommentarer

Hjerter i flødesovs er en ret, der går en del år tilbage. Det er også en ret nogle elsker og andre elsker at hade. For det er jo indmad, og der er ikke meget, der skiller vandene som indmad. Det skulle da lige være snegle, østers og lignende – for nogen – de rene delikatesser. Men nu skal det altså handle om hjerter i flødesovs.

Det hedder sig, at er du blevet vænnet til fra barnsben at spise indmad – eller hvilke som helst andre ting – så vænner dine smagsløg sig til smagen, og du vil komme til at kunne lide det resten af livet. Det passer ikke. Jeg har serveret både stegt lever og hjerter i flødesovs for mine børn, da de var små. Men ved de, at det er det, der står på menuen den dag, de har tænkt sig at komme hjem at spise, finder de anden dag. Det er helt garanteret!

Jeg har selv fået både lever og hjerte som barn, og jeg kunne og kan stadig godt lide det.

Det er ikke alene smagen, folk ikke bryder sig om ved indmad, det er i lige så høj grad konsistensen. For det er helt anderledes at tygge i end kød.

Servér (meget gerne) med kartoffelmos. Det passer godt til sovsen og de lidt hårde hjerter.

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 3 timer

Bon appetit!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

  1. 4 stars
    Jeg vil prøve med hest men jeg kan ikke finde nogen opskrifter jeg har både hjerte og lever og hakkethestekød er der nogen som har prøvet det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter