Opskrift på hjerter i flødesovs
Hjerter i flødesovs
Ingredienser
- 1 kg kalvehjerter
- 2 løg
- 225 g champignoner
- Smør
- 2 spsk. paprika
- ½ l bouillon f.eks. okse
- 2½ dl piskefløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og rens hjerterne for fedt, sener og størknet blod.
- Skær dem i stykker på ca. 5 x 5 cm – det er ikke nemt, men i hvert fald i grove, nogenlunde lige store stykker.
- Pil løgene, skær dem over på midten, og skær dem i skiver.
- Skær roden af champignonerne, og fjern jord og snavs.
- Brun smørret i en stor gryde, og brun hjertestykkerne hurtigt på alle side.
- Tag hjerterne op, og brun løgene et par minutter, eller til de er gyldne.
- Tilsæt champignoner, og lad også dem brune i et par minutter.
- Kom hjertestykkerne tilbage i gryden, og tilsæt paprika.
- Rør rundt, så paprikaen fordeles godt.
- Hæld bouillon ved, så det dækker.
- Læg låg på, bring i kog, og lad retten simre i ca. 3 timer. Hæld evt. mere bouillon ved efter behov.
- Tilsæt fløde, og lad sovsen blive tyk.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Opskrift på hjerter i flødesovs med champignon og lidt kommentarer
Hjerter i flødesovs er en ret, der går en del år tilbage. Det er også en ret nogle elsker og andre elsker at hade. For det er jo indmad, og der er ikke meget, der skiller vandene som indmad. Det skulle da lige være snegle, østers og lignende – for nogen – de rene delikatesser. Men nu skal det altså handle om hjerter i flødesovs.
Det hedder sig, at er du blevet vænnet til fra barnsben at spise indmad – eller hvilke som helst andre ting – så vænner dine smagsløg sig til smagen, og du vil komme til at kunne lide det resten af livet. Det passer ikke. Jeg har serveret både stegt lever og hjerter i flødesovs for mine børn, da de var små. Men ved de, at det er det, der står på menuen den dag, de har tænkt sig at komme hjem at spise, finder de anden dag. Det er helt garanteret!
Jeg har selv fået både lever og hjerte som barn, og jeg kunne og kan stadig godt lide det.
Det er ikke alene smagen, folk ikke bryder sig om ved indmad, det er i lige så høj grad konsistensen. For det er helt anderledes at tygge i end kød.
Servér (meget gerne) med kartoffelmos. Det passer godt til sovsen og de lidt hårde hjerter.
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 3 timer
Bon appetit!
3 Responses
Og jeg opdagede først som voksen, at jeg elsker indmad
Hej Jenny
Ja det er faktisk slet ikke så ringe endda 🙂
Mvh
Laust – HurtigMums
Jeg vil prøve med hest men jeg kan ikke finde nogen opskrifter jeg har både hjerte og lever og hakkethestekød er der nogen som har prøvet det