Roastbeef

Roastbeef stegt perfekt, med lækkert tilbehør og en god sovs er bare mad for både gourmeten og gourmanden. Det er ikke specielt svært at lave, det skal bare have den helt rigtige stegetid. For at opnå det, er det praktisk at have et stegetermometer. Men ellers må du følge din mavefornemmelse og tidsangivelserne i opskriften herunder.

​​Kan du ikke lide rødt – eller rosa – kød, så hold dig langt væk for roastbeef. Roastbeef SKAL være rød eller rosa i midten, IKKE gennemstegt. Sådan er det bare. Der er ikke noget, der hedder gennemstegt roastbeef. End of discussion!

Roastbeef

Roastbeef i ovn

Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan tilberede din roastbeef i ovn og i gryde. Vi kommer den i ovnen først.

Ingredienser

  • 800-1.000 g roastbeef
  • En god klat smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tørret rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • Salt – gerne flagesalt – og peber


Sådan gør du

  • Tag stegen ud af køleskabet en halv til en hel times tid, før du går i gang.
  • Tænd ovnen på 155° C.
  • Varm smør og olie op på en stegepande, og brun stegen hurtigt af, til den er gyldenbrun på alle sider.
  • Bland rosmarin, presset hvidløg og et par skefulde salt og peber.
  • Fordel saltblandingen over stegen.
  • Sæt stegen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 45 minutter, til den har en centrumstemperatur på 55° C.
  • Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile 15-20 minutter, mens du laver sovsen.
  • Skær stegen i tynde skiver.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Roastbeef i gryde

Min favorit er roastbeef i gryde. Jeg synes, det er nemmere at få en god sovs, når kødet er stegt i gryde. Men sådan er vi jo så forskellige. Til gengæld kan stegen godt blive lidt vel stegt i kanten, men det kan jeg godt leve med. Vil du være sikker på at undgå den gråbrune kant, er den bedste måde at lave din roastbeef på i en sous vide.

4 personer                                  70 minutter

Ingredienser

  • 800-1.000 g roastbeef
  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 laurbærblad
  • 2½ dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tag stegen ud et par timer før, maden skal være klar, og lad den stå ½-1 times tid ved stuetemperatur, inden du går i gang.
  2. Pil løget, og skær det over.
  3. Varm stegegryden op, hæld olien på, og brun stegen hele vejen rundt.
  4. Drys med salt og peber.
  5. Tilsæt vand, løg og laurbær.
  6. Læg låg på, og lad stegen simre i ca. 40-45 minutter, til kernetemperaturen er 55° C.
  7. Tag stegen, op af gryden, og lad den hvile i 15-20 minutter, mens du laver sovsen.

Hvad er roastbeef?

Roastbeef betyder egentlig bare stegt oksekød. Det kan skæres af tykstegen, fileten, mørbraden, klumpen eller af inderlåret.

Nogle gange er den snøret – eller du kan gøre det selv – for at holde stegen sammen under tilberedningen og/eller for at gøre skiverne ens runde ved servering.

Hvad serveres til roastbeef?

Til stegen kan du servere hasselbackkartofler, en god sovs kogt på skyen fra stegen, bønner med bacon eller asparges med bacon.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Jeg vil gerne tilberede en rød/rosa roastbeef til kold servering næste dag i skiver (med noget salat på).
    Hvor længe skal stegen hvile, når jeg tager den ud med en ovntemperatur på 55 grader, og hvad skal den pakkes ind i, inden den kommer på køl?

    1. Hej Ane
      Jeg ville stadig lade den hvile i 15-20 minutter. Sætte den tildækket på køl, til den er kølet helt af og derefter pakke den ind i stanniol eller lægge den i en plastikpose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce