Blomkålspure

Jeg har aldrig helt forstået meningen med blomkålspure … er det en sauce, eller er det en mos, eller er det en mellemting? En anden ting jeg til gengæld har forstået meningen med, det er smagen … blomkålspure smager super lækkert – en rigtig god måde at få blomkål på også selvom man ikke er så vild med kål.

Blomkålspure tager heller ikke særlig lang tid at tilberede – et kvarters tid, og så er den klar. Så blomkålspure må siges at være ”hurtig mums”.

Blomkålspure er lidt af det hele

Faktisk er blomkålspure anvendeligt til flere ting. Det kan bruges som tilbehør i stedet for salat, dampede grøntsager eller lignende – bare tilsæt lidt dampet blomkål og ristede mandelflager eller ristet bacon.

Du kan også servere blomkålspure som en forret – f.eks. med hele rødvinskogte chorizo pølser ovenpå.

Eller du kan bruge det som en slags dyppelse – en bund til at lægge stegt fisk eller kød på.

Blomkålspure opskrift

Det er det vi har gjort her. Stegt flæsk med blomkålspure og råstegte aspargeskartofler.
5 fra 1 stemme
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 12 skiver stegeflæsk
  • 800 g aspargeskartofler
  • 1 spsk. olie
  • 15 g smør
  • 1 stort blomkålshoved
  • ¾ dl fløde piske- eller madlavningsfløde
  • Friskpresset citronsaft
  • Solsikkekerner
  • Rød chilipeber
  • lidt frisk mynte
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sådan tilbereder du stegt flæsk med blomkålspure og råstegte aspargeskartofler

  • Steg flæsket sprødt og lækkert på en stegepande uden tilsætning af fedtstof. Drys undervejs med salt og friskkværnet peber.
  • Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.
  • Varm olie og smør i en sauterpande, og steg kartoflerne under låg til de er næsten møre. Drys med salt, og ryst panden et par gange undervejs.
  • Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker – jo mindre, jo hurtigere er den kogt.
  • Kog blomkålen i så meget letsaltet vand at det lige dækker. Kog til blomkålen er fuldstændig mør.
  • Hæld kogevandet fra – men gem det – og blend blomkålen med fløden. Spæd op med kogevandet til pureen har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Hak en ønsket mængde chilipeber.
  • Kom solsikkekerner og chilipeber ned til kartoflerne når disse kun mangler ½ minuts tid.
  • Fordel blomkålspureen på fire flade tallerkener, læg tre skiver flæsk oven på pureen på hver tallerken, og læg kartofler ved siden af. Så er der serveret!

God fornøjelse og velbekomme med den lækre, sunde blomkålspure.

Læs også om vores andre blomkålsretter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce