Asparges med bacon er nemt tilbehør til grillmad, sommerretter og festmad. Kort sagt hele året – hvis du kan få asparges. Danske asparges kan du kun få i begrænset tid, og det er næsten synd at ødelægge den gode smag ved at pakke dem ind i bacon. Eller er det?

Nej, pjat. Den gode smag kommer da stadig til udtryk, måske endda endnu bedre. Friske, danske asparges pakket ind i dansk bacon, er god smag pakket ind i god smag. Du kan bruge både hvide asparges og grønne asparges. Fremgangsmåde er dog ikke helt den samme.

Asparges med bacon

Grønne asparges med bacon

Det er såre simpelt, og det kan næsten ikke gå galt. Og du kan gøre dem klar i forvejen, og så lægge dem på grillen eller på en grill- eller stegepande, kort tid inden middagsgongongen lyder.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1 bdt. (500 g) grønne asparges
  • 100 g bacon i tynde skiver

Sådan gør du

  1. Skyl aspargesene, og knæk den nederste træede del af, og kassér den.
  2. Tag 1, 2 eller 3 aspargeser – afhængig af tykkelse – og sno et stykke bacon om. Ikke for tykt, for så bliver det ikke sprødt, fordel det hellere over et længere stykke af aspargesene.
  3. Læg aspargesene på en kold pande, og skru helt op for varmen, til det begynder at syde. Steg aspargesene ved middel/høj varme på alle sider, til baconen er sprød og har taget farve. Eller læg dem på grillen, og grill dem på alle sider.

Asparges med bacon i ovnen

Hvis ikke de skal på grillen, synes jeg faktisk, det er nemmere og bedre at lave aspargesene i ovnen end på panden. Jeg synes, de bliver mere sprøde, og jeg slipper for stegeos og fedtsprøjt i hele køkkenet.

Tænd for ovnen, inden du går i gang med at klargøre asparges og bacon. Indstil den på 200° C.

Følg nu punkt 1. og 2., og læg dem derefter aspargesene på en rist med en bageplade under, eller læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – det første giver det bedste resultat.

Sæt pladen i ovnen, og steg dem i ca. 15 minutter, til bacon har taget farve og er blevet sprød.

Hvide asparges med bacon

Som nævnt kan du også bruge hvide asparges. Det foregår på en lidt anderledes måde, for de hvide asparges smager ikke helt så godt, hvis de ikke bliver lidt møre, og skal de nå at blive det på panden, svider baconen.

Ingredienser til 4 personer

  • 8 tykke hvide asparges
  • 100 g bacon i tynde skiver

Tilberedning

  1. Skræl aspargesene, og knæk den nederste træede del af, og smid den ud.
  2. Damp dem møre i lidt vand – bare sådan en 5-6 minutter – hvorefter de dryppes af i en sigte.
  3. Steg baconskiverne på en tør pande – de skal ikke være for sprøde, men stadig bøjelige.
  4. Tag baconen af panden, lad det køle en smule af, og vikl det herefter rundt om den nederste del på hver enkelt asparges.
  5. Læg dem på panden igen, og lad baconen blive helt sprød.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

 

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Asparges med bacon
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)