Ribsgelé

Ribsgelé er altid nyttigt at have i huset. Du kan selvfølgelig lave den selv. Og den hjemmelavede er bare bedre, end den du køber. Sådan er det bare. Har du selv ribs i haven, bliver den også billigere. Friske ribs koster over 200,- kr. pr. kg – og så er der endda ribber på. Frosne ribs koster omkring 50,- kr. kiloet. Så der er penge at spare, hvis du selv har ribs i haven.

Ribsgelé – opskrift

Du kan lave enten kogt eller rå ribsgelé. Den kogte er nok den mest almindelige, og det er også sådan, jeg plejer at lave ribsgelé. Til den kogte ribsgelé anvendes kogte ribs, til den rå presses saften ud af de friske bær.

Ribsgelé

Ribsgelé

Ribsgelé kan du bruge som pynt på desserten eller æblekagen. Den kan bruges til tilsmagning af sovsen eller den hjemmelavede rødkål eller som tilbehør til stegen. Eller du kan spise den i æbleskiver eller på en halv bolle. Nå ja, og så kan den bruges i halve æbler med gelé, som også er lækkert tilbehør. Ribsgelé er virkelig et alsidigt produkt.
No ratings yet
Ret: Brød, Dessert, Frokost, Morgenmad, Smørrebrød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: Ca. ½ liter
Kalorier: 5175kcal

Ingredienser

  • 1 kg Ribs – de behøver ikke at være helt modne
  • 2 dl Vand
  • ca. 500 g Sukker
  • Lidt flydende atamon

Sådan gør du

  • Skyl ribsene, du behøver ikke at ribbe dem.
  • Kom vand og ribs i en gryde, og kog ved svag varme under låg i 20 minutter, til ribsene begynder at briste.
  • Hæld indholdet i gryden over i en saftpose, som er placeret over en tom, ren beholder. Du kan også bruge et rent viskestykke, men det nemmeste er, hvis du har en saftpose på stativ.
  • Lad saften løbe gennem stoffet. Pres gerne lidt på ribsmosen for at få det hele ud.
  • Mål saften op, og bring den i kog.
  • Rør 500 g. sukker pr. halve liter saft langsomt i, så det smelter.
  • Ladgeléen koge ved lav varme i 10 minutters tid, til dråberne falder tungt fra skeen.
  • Skum evt. geléen, og hæld den derefter i skoldede, atamonskyllede glas.

Noter

Tip: Du kan også bruge frosne ribs og så en anelse mindre vand. Ribsene skal ikke tøs op inden, men bare kommes frosne i gryden.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 5175kcal | Kulhydrat: 508g | Protein: 162g | Fedt: 284g | Mættet fedt: 126g | Kolesterol: 750mg | Natrium: 545mg | Kalium: 2180mg | Sukker: 499g | Calcium: 100mg | Jern: 17mg

Sådan tjekker om din ribsgelé er tyk nok

Hvis du er bange for, at din gelé ikke er tyk nok, så sæt en lille tallerken i køleskabet, inden du går i gang med at koge geléen.

Når du mener geléen har den rette tykkelse, tager du tallerkenen ud af køleskabet og kommer en skefuld gelé på. Hvis den stivner så meget, at du kan trække en finger igennem, uden at den flyder sammen igen, så er den, som den skal være.

Vil din ribsgelé ikke stivne, så kom en smule geleringspulver i. Se mængden på emballagen.

Ribssaft i saftkoger

Gider du ikke stå med saftpose eller viskestykke, så kog dine ribs i en saftkoger, hvis du har sådan en. Tap saften af, og følg opskriften fra pkt. 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x