Biscotti er italiensk for småkage. Jeg har også hørt, at det skulle betyde ”dobbeltbagt” – kagerne bliver nemlig bagt to gange – men det tror jeg ikke på. Biscotti minder om biscuit (det engelske ord for småkage), og der findes også biscotti, som ikke bliver bagt to gange. Jeg kan ikke italiensk, men jeg holder på at biscotti betyder småkage.
Den slags biscotti du får opskriften på her, hedder biscotti di mandorla (med mandler), og de smager skønt til en kop kaffe. Det er virkelig mums. Det tager den tid, det tager, men for at spare tid smutter jeg ikke mandlerne, jeg rister dem i stedet. Og det gør jeg i ovnen, på den måde kan de passe sig selv, mens jeg laver dejen. Men du kan også bare komme dem i, som de er – altså ubehandlede.
-->
Biscotti di mandorla – opskrift
Ingredienser
- 200 g mandler ikke smuttede
- 150 g sukker
- 50 g smør
- 2 æg
- Revet skal af 1 citron – usprøjtet – kan udelades
- 300 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. fint salt
Sådan gør du
- Læg mandlerne hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200° C, og sæt mandlerne i ovnen i ca. 15 minutter – hold lidt øje med dem. De skal kun ristes – ikke brankes. Skru herefter ovnen ned på 175° C, og tag mandlerne ud.
- Smelt smørret, og lad det afkøle en smule.
- Rør smør, æg og revet citronskal sammen.
- Bland mel, sukker, bagepulver, salt og de ristede mandler sammen, og ælt det sammen med smør, æg og citronskal.
- Del dejen i tre lige store dele, og rul dem til pølser, der er lige så lange som din bageplade/bradepande er bred.
- Læg pølserne på bradepanden beklædt med bagepapir, og tryk dem flade, så de er ca. 2½ cm tykke.
- Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
- Lad dem afkøle et par minutter, og skær dem med en skarp kniv i fingertykke, skrå skiver.
- Sæt dem i ovnen igen, og bag dem ca. 15 minutter, til de er gyldne – vend evt. undervejs.
-->-->-->-->
Biscotti kan også servers til dessert – f.eks. til is med syltet appelsin- eller citronskal til.
Tip: Lav hellere dobbeltportion med det samme – de forsvinder som dug for solen.
Biscotti og biscotti
Som nævnt findes der flere forskellige af den her slags italienske småkager. Jeg tror, det er den her ovenfor, de fleste tænker på, når talen falder på biscotti.
For at finde en så italiensk version som muligt slog jeg op i min italienske kogebog, Sølvskeen. En mastodont af en kogebog, som angiveligt skulle være madbiblen over det originale italienske køkken med sine over 2.000 opskrifter. Der var fire-fem opskrifter på biscotti, men ikke denne dobbeltbagte version. Så måske er denne version ikke så italiensk, som jeg troede, eller måske er Sølvskeen ikke en bibel.
3 Responses
Det her er de dårligste biscotti jeg nogensinde har smagt – kunne sidestilles med at stikke tungen ud af vinduet. Efter at have brugt 95 kr på mandler og tog dem ud af ovnen, blev jeg så slemt skuffet at jeg googlede andre opskrifter, og rigtigt nok – de havde alle næsten sammen mængde sukker som mel. Du har intet sukker i. No wonder at de ikke smagte af noget som helst. Ufatteligt spild af tid og penge.
Hej Sofie,
Æv – det må du meget undskylde. Det var ikke en fed oplevelse for dig. Desværre er vi ikke fejlfri, selv om vi altid bestræber os på at dobbelttjekke alle opskrifter, for at sikre at alt er med. Her er den smuttet. Sukkeret var helt faldet ud af opskiften. Det er rettet nu! Der skal 150 gram sukker i, som røres i sammen med de øvrige tørre ingredienser.
Tusind tak for at give os besked om fejlen, så vi kan få rettet den. Det giver dig desværre ikke nogle velsmagende småkager, men det forhindrer at andre får samme kedelige oplevelse med opskriften her.
Beklager. Ikke opskriften, den er god nok, men biscotti betyder bagt to gange. Det gør biscuits og beskøjter også. En effektiv metode til at få småbrød til at holde sig, fx på sørejser, er at bage dem, til de er tørret helt igennem.
Betegnelsen er bare vandret videre til fx engelske småkager og amerikanske biscuits, der er noget ganske andet. Småbrød generelt.
Vh Elsa