Biscotti er italiensk for småkage. Jeg har også hørt, at det skulle betyde ”dobbeltbagt” – kagerne bliver nemlig bagt to gange – men det tror jeg ikke på. Biscotti minder om biscuit (det engelske ord for småkage), og der findes også biscotti, som ikke bliver bagt to gange. Jeg kan ikke italiensk, men jeg holder på at biscotti betyder småkage.

Den slags biscotti du får opskriften på her, hedder biscotti di mandorla (med mandler), og de smager skønt til en kop kaffe. Det er virkelig mums. Det tager den tid, det tager, men for at spare tid smutter jeg ikke mandlerne, jeg rister dem i stedet. Og det gør jeg i ovnen, på den måde kan de passe sig selv, mens jeg laver dejen. Men du kan også bare komme dem i, som de er – altså ubehandlede.

Biscotti di mandorla – opskrift

Der er ikke så mange ben i at lave denne form for biscotti. Og det er jo altid hyggelig at bage, at kunne nyde duften brede sig i hele huset og til sidst selvfølgelig at kunne nyde det gode resultat.

Antal:
Ca. 45 stykker

Tid i alt:
50M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til biscotti

  • 200 g mandler (ikke smuttede)
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • Revet skal af 1 citron – usprøjtet – kan udelades
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt

Sådan laver du biscotti

  1. Læg mandlerne hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Tænd ovnen på 200° C, og sæt mandlerne i ovnen i ca. 15 minutter – hold lidt øje med dem. De skal kun ristes – ikke brankes. Skru herefter ovnen ned på 175° C, og tag mandlerne ud.
  3. Smelt smørret, og lad det afkøle en smule.
  4. Rør smør, æg og revet citronskal sammen.
  5. Bland mel, sukker, bagepulver, salt og de ristede mandler sammen, og ælt det sammen med smør, æg og citronskal.
  6. Del dejen i tre lige store dele, og rul dem til pølser, der er lige så lange som din bageplade/bradepande er bred.
  7. Læg pølserne på bradepanden beklædt med bagepapir, og tryk dem flade, så de er ca. 2½ cm tykke.
  8. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  9. Lad dem afkøle et par minutter, og skær dem med en skarp kniv i fingertykke, skrå skiver.
  10. Sæt dem i ovnen igen, og bag dem ca. 15 minutter, til de er gyldne – vend evt. undervejs.

Biscotti kan også servers til dessert – f.eks. til is med syltet appelsin- eller citronskal til.

Tip: Lav hellere dobbeltportion med det samme – de forsvinder som dug for solen.

Biscotti og biscotti

 

Som nævnt findes der flere forskellige af den her slags italienske småkager. Jeg tror, det er den her ovenfor, de fleste tænker på, når talen falder på biscotti.

 

For at finde en så italiensk version som muligt slog jeg op i min italienske kogebog, Sølvskeen. En mastodont af en kogebog, som angiveligt skulle være madbiblen over det originale italienske køkken med sine over 2.000 opskrifter. Der var fire-fem opskrifter på biscotti, men ikke denne dobbeltbagte version. Så måske er denne version ikke så italiensk, som jeg troede, eller måske er Sølvskeen ikke en bibel.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Biscotti
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 42 Review(s)