Lammeculotte

Kan du lide lam? Så er lammeculotten et taknemmeligt stykke kød fra lammet at tilberede. Det kan tilberedes på et hav af måder. Ikke bare krydderier og tilbehør, men også tilberedningsmetoden – i ovn, på grill, sous vide eller i gryde. Du kan langtidsstege en lammeculotte eller intervalstege den eller stege den ”ganske almindeligt”. Det er den opskrift, du får herunder.

Hvor lang tid en lammeculotte skal have, afhænger af kødets tykkelse – og selvfølgelig også tilberedningsmetoden. Derfor er det en god idé at hive stegetermometeret frem og tjekke kernetemperaturen. Det kan du læse mere om under opskriften.

Lammeculotte i ovn

Den hurtigste måde, du kan lave din lammeculotte på, er på grillen, på panden eller i ovnen. Den nemmeste måde af disse tre metoder er i ovnen, for der vil den stort set passe sig selv.

Lammeculotte

Lammeculotte

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Ret Frokost, Grill, Gryderetter, Hovedret
Antal 4 personer
Kalorier 249 kcal

Ingredienser
  

  • 2 stk Lammeculotter på ca. 350-400 g. hver
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk Tørret rosmarin eller en dusk frisk rosmarin
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 190° C, varmluft.
  • Dup lammeculotterne tørre med køkkenrullepapir.
  • Rids fedkanten i ruder med en skarp kniv. Du skal kun ridse i fedtlaget lige ned til kødet, men ikke ned i kødet.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  • Hak evt. rosmarin, hvis du bruger frisk rosmarin.
  • Bland hvidløg, rosmarin, et par spiseskefulde olie samt salt og peber sammen, og gnid lammeculotterne med det.
  • Varm en pande op, og brun kødet grundigt på alle sider.
  • Kom culotterne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter – afhængig af hvordan de ønskes stegt. Se nedenfor.
  • Tag culotterne ud, når kernetemperaturen er ca. 5° C lavere end den ønskede.
  • Lad lammeculotterne hvile – evt. tildækket – i ca. 10 minutter, mens du laver sovsen, eller hvad du nu vil servere til.
  • Skær culotterne i skiver, lige inden de skal serveres.

Noter

Det er altid en god idé at brune kødet godt af, inden den endelige stegning, så behøver du ikke så høj temperatur i ovnen eller på grillen. Undtaget er, hvis du tilbereder culotten sous vide. Så skal du vente med at brune den, til den er færdigtilberedt.

Lammeculotte – kernetemperatur

Skal din lammeculotte være rød, medium eller gennemstegt? Frem med stegetermometeret. For sådan her skal temperaturen være:

  • Rød – 60° C
  • Medium – 65° C
  • Gennemstegt – 70° C

Husk nu at trække 5° fra, så du ikke får en culotte, der ikke bliver som forventet, uanset hvordan du ønsker den stegt.

Tilbehør til lammeculotte

Du har mange muligheder, når du skal vælge tilbehør til lammeculotte. Til den på billedet serverede jeg en blanding af bagte rodfrugter og en kold krydderurtecreme.

Krydderurtecremen lavede jeg af en blanding af skyr og mayonnaise – dobbelt så meget skyr som mayonnaise tilsat hakket purløg og persille samt citronsaft og -skal, smagt til med salt og peber.

Men du kan også servere flødekartofler og tzatziki eller en god skysauce eller rødvinssauce til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x