Æblehorn med lakrids

Æblehorn med lakrids – Nogle gange så opstår nye ideer, og opskrifter, mens man er i gang med noget helt andet – og det var lige præcis det der skete for mig i dag, da jeg stod og bagte pølsehorn. Jeg havde talt forkert, og manglede lige én pølse (to halve) til de sidste to horn… Hm… hvad gør man lige. Jeg skar nogle æblebåde, og tænkte, at det jo måtte smage vildt godt med æble i et horn, og så lige drysse lidt lakridspulver henover. Jeg forsøgte og smagen sad bare lige i skabet.

Læs også opskriften på kærnemælkshorn her.

Disse horn egner sig glimrende til madpakker, da de indeholder både fuldkornsmel, proteiner, og lækre vitaminrige æbler. Det kan både være til formiddags madpakken, eller som frokost – gerne med lidt grønt ved siden af.  Desuden er de enormt lækre, at spise mens de stadig er lune. 😉

æblehorn med lakrids

Opskriften er lige som pølsehorn:

2½ dl. Lunkent mælk

1 spsk. rapsolie

25 g. gær

1 æg

1 drys sukker

1 tsk. Salt

200 g. grahamsmel

300 g. hvedemel

Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt først de våde ingredienser, plus salt og sukker, og kom melet i til sidst. Ælt dejen i 10 min. og lad den hæve i 2 timer.

Del dejen i 3, og rul hver kugle ud til en cirkel, og skær 8 trekanter. Læg en æblebåd på hver (i den brede ende) og drys med lakrids i den mængde du godt kan lide. Bøj derefter enderne ind om æblet og rul dejen sammen mod spidsen.

æblehorn1.png

Lad dem efterhæve i ½ times tid, pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i ca. 10 min.

TIP!! Perfekt til en kop varm te om eftermiddagen, eller som en guffer i madpakken. Hvis det er til mindre børn, ville det nok være bedre med et drys kanel, da lakrids ikke lige er beregnet til små børn.

Tip!! Hvis du ikke har grahamsmel i huset, kan du bare bruge det du har af fuldkornsmel. Det vigtigste er, at mængden af mel er den samme. Bruger du rugmel, skal du dog kun have 100 g. i og så øge mængden af hvedemel til 400 g. Rugmel er nemlig noget tungere end grahamsmel, og putter du for meget rugmel i, bliver brødet nemt tørt og tungt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce