Opskrift på æblehorn med lakrids
Opskrift på æblehorn med lakrids
Ingredienser
- 2½ dl. Lunkent mælk
- 1 spsk. rapsolie
- 25 g. gær
- 1 æg
- 1 drys sukker
- 1 tsk. Salt
- 200 g. grahamsmel
- 300 g. hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt først de våde ingredienser, plus salt og sukker, og kom melet i til sidst. Ælt dejen i 10 min. og lad den hæve i 2 timer.
- Del dejen i 3, og rul hver kugle ud til en cirkel, og skær 8 trekanter. Læg en æblebåd på hver (i den brede ende) og drys med lakrids i den mængde du godt kan lide. Bøj derefter enderne ind om æblet og rul dejen sammen mod spidsen.
- Lad dem efterhæve i ½ times tid, pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i ca. 10 min.
Noter
Lidt om opskriften på æblehorn med lakrids
Æblehorn med lakrids – Nogle gange så opstår nye ideer, og opskrifter, mens man er i gang med noget helt andet – og det var lige præcis det der skete for mig i dag, da jeg stod og bagte pølsehorn. Jeg havde talt forkert, og manglede lige én pølse (to halve) til de sidste to horn… Hm… hvad gør man lige. Jeg skar nogle æblebåde, og tænkte, at det jo måtte smage vildt godt med æble i et horn, og så lige drysse lidt lakridspulver henover. Jeg forsøgte og smagen sad bare lige i skabet.
Læs også opskriften på kærnemælkshorn her.
Disse horn egner sig glimrende til madpakker, da de indeholder både fuldkornsmel, proteiner, og lækre vitaminrige æbler. Det kan både være til formiddags madpakken, eller som frokost – gerne med lidt grønt ved siden af. Desuden er de enormt lækre, at spise mens de stadig er lune. 😉