Baklava er en dessert – et bagværk – der stammer fra … ja, det ved man faktisk ikke helt. Men den er nationalkage i blandt andet Albanien, Bosnien, Bulgarien, Grækenland, Kosovo, Montenegro, Serbien og Tyrkiet.

 

Mange af disse lande og andre lande i Mellemøsten og det østlige middelhavsområde hævder, at netop de er ophavslandet for det søde bagværk.

Baklava opskrift

Men uanset om det er det ene eller det andet land, så får du her en opskrift på baklava. Og den er super lækker!

Antal personer:
4

Tid i alt:
45M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til baklava

  • 1½ tsk. revet skal af en citron
  • 560 g sukker + 2 spsk.
  • ½ dl citronsaft
  • 90 g honning
  • 2 spsk. orangeblomstvand
  • 300 g valnødder
  • 300 g mandler
  • 2 tsk. kanel
  • 200 g smør
  • 375 filodej

Sådan laver du baklava

  1. Bring 3¾ dl vand, citronskal og de 560 g sukker i kog, og kog under omrøring, til sukkeret er opløst.
  2. Kog i 5 minutter, og lad det herefter simre i 5 minutter.
  3. Tilsæt citronsaft, honning og orangeblomstvand, og kog videre i et par minutter.
  4. Sæt gryde med indhold i køleskabet til afkøling.
  5. Tænd ovnen på 170° C konventionel varme.
  6. Smelt smørret.
  7. Hak nødder og mandler, og bland dem sammen med de 2 spsk. sukker samt kanel.
  8. Smør en bradepande (ca. 30 x 27 cm) med smeltet smør.
  9. Del filodejen i 12 lige store stykker, og rul dem ud i plader, der passer til bradepanden.
  10. Dæk bunden af bradepanden med et lag filodej.
  11. Smør filodejen med smeltet smør.
  12. Læg endnu et lag filodej, som smøres med smeltet smør.
  13. Fortsæt til der er 6 lag filodej, som er smurt med smeltet smør.
  14. Kom de hakkede nødder og mandler på.
  15. Forsæt med filodej og smør, filodej og smør, til der ikke er mere filodej.
  16. Tryk det sidste lag filodej ned, og skær et rombemønster i det.
  17. Hæld evt. overskydende smør over.
  18. Bag baklavaen i 30 minutter, og skru herefter ned til 150° C, og bag i yderlige 30 minutter.
  19. Tag kagen ud af ovnen, og skær den ud efter rombemønstret.
  20. Hæld siruppen (den i køleskabet) over kagen.
  21.  

Andre eksotiske bagværk

Prøv eventuelt nogle af de andre eksotiske bagværksretter her på siden som mandazi og  simit.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Baklava
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)