Mandazi

mandaziDet er svært at beskrive, hvordan en mandazi smager. Det er sådan lidt en mellemting mellem en kage- og en bolledej, som bevæger sig lidt i retningen af en æbleskive – og så alligevel ikke.

Du kan fylde dem med kompot eller syltetøj, eller du kan spise dem med flormelis på eller blot spise dem som de er.

mandazi

Hvad er mandazi?

Mandazi – som også kaldes for en Swahili bolle – stammer fra … da-daaa … Swahili-folket. Det er nærmest en nationalret for Swahili-folket. De kan spises sammen med næsten al slags mad eller bare – som vi normalt gør – som en lækkerbisken mellem måltiderne. De har lidt sødme og en luftig tekstur.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 2-14 mandazi
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

Normalt er jeg kaffedrikker, men når der er mandazi på ”kaffe”-bordet, så hører der sig næste te til. Gerne chai-te.

  • dl kokosmælk
  • 50 g gær
  • 300-350 g hvedemel
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • Lidt salt
  • Olie til fritering

Sådan gør du

  • Lun kokosmælken, og rør gæren ud i den.
  • Bland mel, sukker, kanel, kardemomme, bagepulver, natron og et nip salt sammen, og kom det i kokosmælken, og ælt det hel sammen til en smidig dej. Den må hellere være lidt for våd, end lidt for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca 1½ cm tyk.
  • Udstik kager med et glas eller en kageudstikker, hvis du har én der passer i størrelsen. Der skal blive 12-14 kager. Mandazi behøver ikke være runde, de må gerne være trekantede eller i andre former.
  • Læg dem på en tallerken smurt med en smule olie, så de er til at få af tallerkenen, uden de skrumper sammen igen.
  • Varm olien op i en gryde eller wok. Olien skal have medium-høj varme, så mandazi bliver ”bagt” indeni, inden de bliver sorte udenpå.
  • Kom 4-6 mandazi i ad gangen – afhængig af størrelsen på gryden.
  • Vend dem med en hulske, og tag dem op, når de er færdige – det tager 1½ minuts tid.
  • Læg dem på fedtsugende papir.
  • Spis dem lune.

Velbekomme!

Prøv evt. også en anden spændende afrikansk ret som shakshuka. Shakshuka er en krydret tomatret med porcherede æg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce