Det er svært at beskrive, hvordan en mandazi smager. Det er sådan lidt en mellemting mellem en kage- og en bolledej, som bevæger sig lidt i retningen af en æbleskive – og så alligevel ikke.
Du kan fylde dem med kompot eller syltetøj, eller du kan spise dem med flormelis på eller blot spise dem som de er.

Hvad er mandazi?
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
(skærm slukker ikke)
Forfatter: Beate Grandahl
Mandazi – som også kaldes for en Swahili bolle – stammer fra … da-daaa … Swahili-folket. Det er nærmest en nationalret for Swahili-folket. De kan spises sammen med næsten al slags mad eller bare – som vi normalt gør – som en lækkerbisken mellem måltiderne. De har lidt sødme og en luftig tekstur.
Ingredienser
Normalt er jeg kaffedrikker, men når der er mandazi på ”kaffe”-bordet, så hører der sig næste te til. Gerne chai-te.
- 2½ dl kokosmælk
- 50 g gær
- 300-350 g hvedemel
- ½ dl sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Lidt salt
- Olie til fritering
Sådan gør du
- Lun kokosmælken, og rør gæren ud i den.
- Bland mel, sukker, kanel, kardemomme, bagepulver, natron og et nip salt sammen, og kom det i kokosmælken, og ælt det hel sammen til en smidig dej. Den må hellere være lidt for våd, end lidt for tør.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca 1½ cm tyk.
- Udstik kager med et glas eller en kageudstikker, hvis du har én der passer i størrelsen. Der skal blive 12-14 kager. Mandazi behøver ikke være runde, de må gerne være trekantede eller i andre former.
- Læg dem på en tallerken smurt med en smule olie, så de er til at få af tallerkenen, uden de skrumper sammen igen.
- Varm olien op i en gryde eller wok. Olien skal have medium-høj varme, så mandazi bliver ”bagt” indeni, inden de bliver sorte udenpå.
- Kom 4-6 mandazi i ad gangen – afhængig af størrelsen på gryden.
- Vend dem med en hulske, og tag dem op, når de er færdige – det tager 1½ minuts tid.
- Læg dem på fedtsugende papir.
- Spis dem lune.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Velbekomme!
Prøv evt. også en anden spændende afrikansk ret som shakshuka. Shakshuka er en krydret tomatret med porcherede æg.