Mandazi

Det er svært at beskrive, hvordan en mandazi smager. Det er sådan lidt en mellemting mellem en kage- og en bolledej, som bevæger sig lidt i retningen af en æbleskive – og så alligevel ikke.

Du kan fylde dem med kompot eller syltetøj, eller du kan spise dem med flormelis på eller blot spise dem som de er.

Hvad er mandazi?

Mandazi – som også kaldes for en Swahili bolle – stammer fra … da-daaa … Swahili-folket. Det er nærmest en nationalret for Swahili-folket. De kan spises sammen med næsten al slags mad eller bare – som vi normalt gør – som en lækkerbisken mellem måltiderne. De har lidt sødme og en luftig tekstur.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 2-14 mandazi

Ingredienser

Normalt er jeg kaffedrikker, men når der er mandazi på ”kaffe”-bordet, så hører der sig næste te til. Gerne chai-te.

  • dl kokosmælk
  • 50 g gær
  • 300-350 g hvedemel
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • Lidt salt
  • Olie til fritering

Sådan gør du

  • Lun kokosmælken, og rør gæren ud i den.
  • Bland mel, sukker, kanel, kardemomme, bagepulver, natron og et nip salt sammen, og kom det i kokosmælken, og ælt det hel sammen til en smidig dej. Den må hellere være lidt for våd, end lidt for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca 1½ cm tyk.
  • Udstik kager med et glas eller en kageudstikker, hvis du har én der passer i størrelsen. Der skal blive 12-14 kager. Mandazi behøver ikke være runde, de må gerne være trekantede eller i andre former.
  • Læg dem på en tallerken smurt med en smule olie, så de er til at få af tallerkenen, uden de skrumper sammen igen.
  • Varm olien op i en gryde eller wok. Olien skal have medium-høj varme, så mandazi bliver ”bagt” indeni, inden de bliver sorte udenpå.
  • Kom 4-6 mandazi i ad gangen – afhængig af størrelsen på gryden.
  • Vend dem med en hulske, og tag dem op, når de er færdige – det tager 1½ minuts tid.
  • Læg dem på fedtsugende papir.
  • Spis dem lune.

Velbekomme!

Prøv evt. også en anden spændende afrikansk ret som shakshuka. Shakshuka er en krydret tomatret med porcherede æg.

Denne tekst blev sidst opdateret den 12. oktober 2020 13:18

Laust