Simit

Simit –  Har du nogensinde være i Tyrkiet, har du med garanti smagt simits. En simit er en tyrkisk bagel vendt i sesamfrø. Og de er vanvittigt sprøde.

Okay, jeg indrømmer, at mine simits ikke alle sammen har form som en bagel, for de er under bagningen og hævningen ”smeltet” lidt mere sammen i midten som et brød eller en bolle. Men det betyder intet for smagen. Men i Tyrkiet er det ringe. Så lov mig, at hvis du ikke allerede har været i Tyrkiet og har smagt simits, så smag dem, hvis du nogensinde kommer til Tyrkiet.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

simit

Simit tarifi – eller ’opskrift’ som det hedder på dansk

Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Dessert, Forret, Frokost, Snack
Køkken: Tyrkisk
Antal: 10 stk.
Kalorier: 308kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men indtil da kan du selv bage disse hjemmebagte simits og få en indikation af den milde, runde, lidt sødlige smag med den fantastiske sprødhed.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 400 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • ½ tsk. salt
  • spsk. lys sirup
  • dl sesamfrø


Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Opløs gæren i 2 dl af vandet.
  • Tilsæt sukker, yoghurt, mel, salt og det smeltede smør.
  • Ælt/rør dejen godt sammen, og lad den hæve 1 time.
  • Del dejen i 10 stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 50 cm lang pølse.
  • Læg pølsen dobbelt, sno den, og form den til en krans – luk samlingen godt sammen.
  • Bland den sidste dl vand med sirup, vend ringene heri, og dyp dem derefter i sesamfrø på begge sidder.
  • Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 1 time.
  • Varm ovnen op til 200° C, og bag simit-ringene i 25-30 minutter.
  • Skal spises friskbagte, som de er eller med smør og pålæg. De kan fryses, men sprødheden forsvinder.

Nutrition

Kalorier: 308kcal | Kulhydrat: 41g | Protein: 9g | Fedt: 13g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 62mg | Kalium: 182mg | Fiber: 4g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 169mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce