Simit – Har du nogensinde være i Tyrkiet, har du med garanti smagt simits. En simit er en tyrkisk bagel vendt i sesamfrø. Og de er vanvittigt sprøde.
Okay, jeg indrømmer, at mine simits ikke alle sammen har form som en bagel, for de er under bagningen og hævningen ”smeltet” lidt mere sammen i midten som et brød eller en bolle. Men det betyder intet for smagen. Men i Tyrkiet er det ringe. Så lov mig, at hvis du ikke allerede har været i Tyrkiet og har smagt simits, så smag dem, hvis du nogensinde kommer til Tyrkiet.
Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun
Simit tarifi – eller ’opskrift’ som det hedder på dansk
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Tilb. tid: 30 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer
Ret: Dessert, Forret, Frokost, Snack
Køkken: Tyrkisk
(skærm slukker ikke)
Antal: 10 stk.
Kalorier: 308kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men indtil da kan du selv bage disse hjemmebagte simits og få en indikation af den milde, runde, lidt sødlige smag med den fantastiske sprødhed.
Ingredienser
- 50 g smør
- 25 g gær
- 3 dl vand
- ½ tsk. sukker
- 1 dl yoghurt naturel
- 400 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 1½ spsk. lys sirup
- 1½ dl sesamfrø
Sådan gør du
- Smelt smørret.
- Opløs gæren i 2 dl af vandet.
- Tilsæt sukker, yoghurt, mel, salt og det smeltede smør.
- Ælt/rør dejen godt sammen, og lad den hæve 1 time.
- Del dejen i 10 stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 50 cm lang pølse.
- Læg pølsen dobbelt, sno den, og form den til en krans – luk samlingen godt sammen.
- Bland den sidste dl vand med sirup, vend ringene heri, og dyp dem derefter i sesamfrø på begge sidder.
- Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 1 time.
- Varm ovnen op til 200° C, og bag simit-ringene i 25-30 minutter.
- Skal spises friskbagte, som de er eller med smør og pålæg. De kan fryses, men sprødheden forsvinder.
Nutrition
Kalorier: 308kcal | Kulhydrat: 41g | Protein: 9g | Fedt: 13g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 62mg | Kalium: 182mg | Fiber: 4g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 169mg | Jern: 4mg
En reaktion
Hej rigtig mange lækre opskrifter