Lav en madplan

En madplan kan hjælpe dig og din familie med at strukturere jeres aftensmad. Det bliver også nemmere at købe ind, da du ved hvilke ingredienser, du skal have. Hvis du bor med dig familie eller en værelseskammerat, kan I sætte jer sammen og finde på, hvad I kunne tænke jer at spise. Hvis du bor alene, kan du helt selv bestemme, hvad du vil have.

Når du laver en madplan, kan du nemmere tilpasse din aftensmad til din hverdag. For eksempel kan du vælge at lave noget nemt, hvis du først kommer sent hjem. 

Indkøbsmuligheder

Supermarkeder har meget at byde på, når det kommer til mad. Hvis du bor tæt på et supermarked, er det nærliggende, at det er den du bruger. Dog kan du med fordel kigge i tilbudsaviserne, som tilhører de supermarkeder, du kan lide. På den måde kan du planlægge dine måltider ud fra tilbuddene i de forskellige butikker. Nedskiv eventuelt din indkøbsliste på din telefon så du altid har den med dig.

For at gøre det nemt, kan du også købe nogle af dine madvare online. For eksempel på Gpris.dk. Så får du leveret dine dagligvare, og du skal ikke ud at handle. Du kan variere dine indkøbsmuligheder, alt efter hvordan din uge ser ud.  

Find inspiration på nettet

Det kan være en svær opgave at finde på madideer. Specielt hvis du har børn med mange madpræferencer. Derfor er det en god ide at kigge på nettet. Internettet indeholder utallige opskrifter, som du kan tage inspiration fra. Yderligere kan det være at du finder en madblog, som du og din familie rigtig godt kan lide. Så bliver det en smule nemmere at finde på, hvad I skal have til aftensmad. Internettet er en god måde at få nye ideer, så din aftensmad bliver varieret og lækker. Du kan altid tilpasse opskrifterne efter dine behov og præferencer.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter