Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Baklava
Men uanset om det er det ene eller det andet land, så får du her en opskrift på baklava. Og den er super lækker!
3.46
fra
11
stemmer
Ret:
Dessert
Køkken:
Albansk, Græsk, Tyrkisk
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1½
tsk.
revet skal af en citron
▢
560
g
sukker
+ 2 spsk.
▢
½
dl
citronsaft
▢
90
g
honning
▢
2
spsk.
orangeblomstvand
▢
300
g
valnødder
▢
300
g
mandler
▢
2
tsk.
kanel
▢
200
g
smør
▢
375
filodej
Sådan gør du
Bring 3¾ dl vand, citronskal og de 560 g sukker i kog, og kog under omrøring, til sukkeret er opløst.
Kog i 5 minutter, og lad det herefter simre i 5 minutter.
Tilsæt citronsaft, honning og orangeblomstvand, og kog videre i et par minutter.
Sæt gryde med indhold i køleskabet til afkøling.
Tænd ovnen på 170° C konventionel varme.
Smelt smørret.
Hak nødder og mandler, og bland dem sammen med de 2 spsk. sukker samt kanel.
Smør en bradepande (ca. 30 x 27 cm) med smeltet smør.
Del filodejen i 12 lige store stykker, og rul dem ud i plader, der passer til bradepanden.
Dæk bunden af bradepanden med et lag filodej.
Smør filodejen med smeltet smør.
Læg endnu et lag filodej, som smøres med smeltet smør.
Fortsæt til der er 6 lag filodej, som er smurt med smeltet smør.
Kom de hakkede nødder og mandler på.
Forsæt med filodej og smør, filodej og smør, til der ikke er mere filodej.
Tryk det sidste lag filodej ned, og skær et rombemønster i det.
Hæld evt. overskydende smør over.
Bag baklavaen i 30 minutter, og skru herefter ned til 150° C, og bag i yderlige 30 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, og skær den ud efter rombemønstret.
Hæld siruppen (den i køleskabet) over kagen.