For mig kan kyllingesalat være to ting. Den ene er sådan en salat, som man spiser som en selvstændig ret – enten til frokost eller forret eller i lidt større mængder som et let aftensmåltid – og den anden er, det man spiser i en sandwich, i en croissant eller på et stykke brød eller lignende – det man normalt vil kalde en mayonnaisesalat.
Tidligere hed det vist for det meste hønsesalat, men det er ikke så tit mere, man får høns – endsige kan købe det i den nærliggende dagligvarebutik.
Kyllingesalat med bacon
Den bedste kyllingesalat er den, der serveres med sprødristet bacon. I store træk består en sådan kyllingesalat af … dadaaaa kylling – kogt kylling – champignonskiver og aspargessnitter, der er vendt i en mayonnaisedressing.
Denne mayonnaisedressing kan f.eks. røres af et tyktflydende surmælksprodukt – creme fraiche, græsk yoghurt, skyr eller lignende – sennep, karry og honning. Nå ja, og så selvfølgelig mayonnaise. Gerne den hjemmelavede.
Kyllingesalaten serveres på brød – lyst eller mørkt – med sprødstegt bacon på toppen og lidt frisk, grøn karse. Baconen er vigtig!
Opskrift på kyllingsalat med avocado
Kyllingesalat med avocado opskrift
Ingredienser
- 3 kyllingebrystfileter
- 6 spsk. olivenolie
- 4 spsk. citronsaft
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. krydderi efter eget valg – karry paprika eller lignende – jeg synes garam masala er lækkert
- Lidt tabasco eller chilisauce
- 10 cherrytomater
- 1 stort bundt bredbladet persille – du kan også blande lidt rucolasalat i hvis du føler for det
- 150 g feta – eller salattern/-ost hvis det ikke er fra græske får og derfor ikke må kaldes feta
- 2 avocadoer
- Lidt syltede rødløg – har du ikke lige nogen på lager kan et salatløg skåret i ringe anvendes, men syltede rødløg er helt klart at foretrække
Sådan gør du
- Skær kyllingebrystfileterne i tern.
- Bland olie, citronsaft, eddike, sennep, honning, krydderi og tabasco/chilisauce, og hæld det over kyllingeternene, og lad dem trække i mindst 20 minutter, men gerne i længere tid.
- Skyl imens cherrytomaterne, og halver dem.
- Skyl persillen, og riv den evt. i mindre stykker.
- Skær fetaosten – eller salatternene/-osten – i tern, hvis den ikke allerede er det.
- Varm en pande op, så den er godt varm – virkelig heiss – og steg kyllingen i kort tid, til den er gennemstegt.
- Fjern sten og skræl på avocadoen, og skær den i tern.
- Fordel persille, avocado, tomater og kyllingeternene sporadisk, og top med syltede rødløg og feta.