Det er dem, du får opskriften på herunder. Når du serverer bagte kartofler med fyld, er det en god idé at komme fyldet i skåle og servere kartoflerne ”tomme” i stedet for at anrette dem”. Så kan gæsterne selv kan bestemme, hvilket og hvor meget fyld de vil have i deres bagt kartoffel. På den måde kan du reducere madspild.Både fordi gæsterne ikke sidder og sorterer det fra, de ikke kan lide, og fordi der ikke er bagte kartofler med fyld tilovers, som måske ikke smager så godt kolde dagen efter. Bagte kartofler i airfryer. Det er lige så nemt at tilberede bagte kartofler i airfryer som i ovnen – det er bare hurtigere og mere strømbesparende. Og skal du kun lave f.eks. fire kartofler, så er det også overkill at tænde for den store ovn frem for at bruge airfryeren.
Vask bagekartoflerne grundigt, og prik dem med en gaffel.
Sæt dem i airfryeren ved 180° C i 40-50 minutter afhængig af kartoflernes størrelse.
Sådan serveres bagte kartofler med fyld
Når kartoflerne er færdige, laves der et kryds på den ene side med en skarp kniv. Herefter trykkes der på kartoflens sider og ender, så den åbner sig. Drys med lidt salt, og kom det ønskede fyld i.
På billedet er fyldet:
Cremefraiche
Fetaost
Hakket skalotteløg
Stegt bacon
Karse
Men du kan også bruge f.eks. kryddersmør, stegte champignoner, avocado, agurk, tomat, salat, hakket persille, friskkværnet peber osv. hvor at du efterfølgende vil nyde lækre bagte kartofler.