En meatza er en pizza uden dej. Det er kødet (meat), som udgør bunden. Det er en fantastisk opfindelse for os, der ikke er så vild med alt det bagværk, der absolut skal være i bunden af en traditionel pizza. Men det er også en rigtig god ”opfindelse” for dig, som spiser efter palæo-, GI- eller LCHF-principperne.
Jeg er ret vild med meatza. Første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var i et madprogram med forfatteren og tv-kokken Nigella Lawson som vært. Og den opskrift du får herunder, er da også kraftigt inspireret af hendes opskrift.
Få endnu mere inspiration til din “pizza” af vores super gode venner fra Gastrofun
Meatza – opskrift
Ingredienser
- 1 ds. flåede tomater
- 2 æg
- 500 g hakket oksekød – ikke for magert
- 3 spsk. havregryn
- 3 spsk. revet parmesan
- 3 spsk. hakket persille
- 1 fed hvidløg
- Lidt olie til at smøre panden med
- 1 tsk. hvidløgsolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 125 g frisk mozzarella
- Lidt frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220° C
- Hæld de flåede tomater i en sigte, så saften løber fra.
- Slå æggene let sammen.
- Kom hakket oksekød, æg, havregryn, parmesan og persille i en skål, og ælt det hurtigt sammen – det skal ikke røres til en ensartet fars, men blot blandes groft.
- Riv hvidløget, og krydr farsen med det samt salt og peber.
- Pensl en støbejernspande – eller en anden pande eller form, som kan tåle at komme i ovnen – med olie. Jeg bruger en støbejernspande på ca. 28 cm i diameter. Husk, at håndtaget også skal kunne tåle varmen.
- Bred farsen ud i panden, og pres den let sammen med fingrene, så den kommer til at dække hele bunden af panden, som om farsen var en pizzabund.
- Rør de drænede tomater sammen med hvidløgsolie og oregano, krydr med salt og peber, og fordel det over farsen.
- Skær mozzarellaen i skiver, og fordel dem øverst på meatzaen.
- Sæt panden i ovnen i ca. 20-25 minutter, til meatzaen er gennemstegt, og osten er smeltet.
- Tag den ud, og lad den hvile i 5 minutter, før du skærer den ud i trekanter som en pizza.
- Servér med frisk basilikum.
Noter
Nutrition
Undgå madspild
Den frasiede tomatsaft fra de flåede tomater kan bruges i f.eks. en tomatsuppe eller i en grydefuld kødsovs. Du kan evt. fryse den ned, hvis ikke du har planer om at servere suppe eller kødsovs inden for de næste par dage, og ellers kan den opbevares i køleskabet.
2 Responses
Nu sidder jeg, dagen efter vi har spist meatza, og tænker på hvad jeg skal gøre ved de to æg jeg har slået let sammen!!???????
Ups… de skal blandes med i farsen. Har rettet og beklager meget (vi bestræber os virkelig på, at det skal være nemt at bruge opskrifterne, men nogle gange glipper det altså). Lidt nysgerrig: Hvordan smagte det uden æg? Og kunne det hænge fornuftigt sammen? Bedste hilsner Sune, Hurtigmums