Meatza

En meatza er en pizza uden dej. Det er kødet (meat), som udgør bunden. Det er en fantastisk opfindelse for os, der ikke er så vild med alt det bagværk, der absolut skal være i bunden af en traditionel pizza. Men det er også en rigtig god ”opfindelse” for dig, som spiser efter palæo-, GI- eller LCHF-principperne.

Jeg er ret vild med meatza. Første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var i et madprogram med forfatteren og tv-kokken Nigella Lawson som vært. Og den opskrift du får herunder, er da også kraftigt inspireret af hendes opskrift.

Annonce

meatza

Meatza – opskrift

Meatza er nemmere at lave end pizza – i hvert fald, hvis du selv plejer at lave pizzaen helt fra bunden. For her er ingen dej, der skal æltes, hæve eller noget andet. Bunden er lavet af en fars af hakket oksekød og andre lækre ingredienser.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 ds. flĂĄede tomater
  • 2 æg
  • 500 g hakket oksekød – ikke for magert
  • 3 spsk. havregryn,
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 3 spsk. hakket persille
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt olie til at smøre panden med
  • 1 tsk. hvidløgsolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 125 g frisk mozzarella
  • Lidt frisk basilikum

SĂĄdan laver du meatza

  1. Tænd ovnen på 220° C
  2. Hæld de flåede tomater i en sigte, så saften løber fra.
  3. Slå æggene let sammen.
  4. Kom hakket oksekød, havregryn, parmesan og persille i en skål, og ælt det hurtigt sammen – det skal ikke røres til en ensartet fars, men blot blandes groft.
  5. Riv hvidløget, og krydr farsen med det samt salt og peber.
  6. Pensl en støbejernspande – eller en anden pande eller form, som kan tåle at komme i ovnen – med olie. Jeg bruger en støbejernspande på ca. 28 cm i diameter. Husk, at håndtaget også skal kunne tåle varmen.
  7. Bred farsen ud i panden, og pres den let sammen med fingrene, så den kommer til at dække hele bunden af panden, som om farsen var en pizzabund.
  8. Rør de drænede tomater sammen med hvidløgsolie og oregano, krydr med salt og peber, og fordel det over farsen.
  9. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel dem øverst på meatzaen.
  10. Sæt panden i ovnen i ca. 20-25 minutter, til meatzaen er gennemstegt, og osten er smeltet.
  11. Tag den ud, og lad den hvile i 5 minutter, før du skærer den ud i trekanter som en pizza.
  12. Servér med frisk basilikum.

Du kan også servere meatzaen med en lækker skål salat til, for eksempel avocadosalat. Skulle der være nogen, der savner dejen, kan du jo derudover vælge at servere friskbagt naan til.

UndgĂĄ madspild

Den frasiede tomatsaft fra de flåede tomater kan bruges i f.eks. en tomatsuppe eller i en grydefuld kødsovs. Du kan evt. fryse den ned, hvis ikke du har planer om at servere suppe eller kødsovs inden for de næste par dage, og ellers kan den opbevares i køleskabet.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn pĂĄ opskrift
Meatza
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here