Tomatsuppe

Hvis du slår ordet tomatsuppe op i Wikipedia, finder du ud af at tomatsuppe er en suppe lavet af tomater … Det er der som sådan ikke noget forkert i, men det er altså ikke hele sandheden.

For der er også andre ingredienser i. Mange blender tomatsuppe til en tyk, cremet substans, men jeg kan nu godt lide at der er lidt at bide i, så jeg blender den ikke. Jeg kan også godt lide at der er i bid i tomatsuppen – som i stærk – men man kan jo selvfølgelig selv bestemme hvor meget bid der skal i.

Annonce

tomatsuppe

Tomatsuppe med friske tomater

Du kan sagtens selv flå tomater eller du kan rive friske tomater og bruge i tomatsuppen. Men jeg synes der er meget mere smag i flåede tomater på dåse end i friske tomater med mindre det er sæson for gode, danske tomater.

Hvis du er mere til italiensk tomatsuppe, så kan jeg stærkt anbefale Lille Nordlivs version. Den italienske tomatsuppe kan du finde her.

Hjemmelavet tomatsuppe – opskrift

Så jeg bruger altså dåsetomater – økologiske – i min tomatsuppe, som du får opskriften på her.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1-2 røde peberfrugter – afhængig af størrelse
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 250 g pasta – f.eks. tortellini med mindre suppe skal være vegetarisk
  • Parmesanost

Tilberedning:

  1. Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
  2. Skyl peberfrugterne og chilipeberen fjern stok og kerner, og hak peberfrugt og chilipeber fint.
  3. Svits hvidløg og chilipeber i lidt olivenolie i et minuts tid.
  4. Tilsæt peberfrugt og rødvinseddike, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt de flåede tomater – hak dem først hvis det er hele tomater – og lad det simre i 15 minutter mere.
  6. Tilsæt til sidst bouillon og pasta, og lad det hele koge til pastaen er som den skal være.
  7. Servér den varme tomatsuppe med revet parmesanost og lækkert brød til.

Tips til tilbehør til tomatsuppe

Ofte hvis jeg lige har tilbehøret og 5 minutter ekstra, så laver jeg lidt brødskiver, som jeg drypper lidt olivenolie over og så lidt mild gedeost oven på. Så 5-10 minutter i ovnen. Det er super lækkert.

Drikkevarer – hvis du kunne tænke dig en flaske vin, så er jeg ret vild med en Pinot Grigio fra Italien. Dvs en ret frugtet hvidvin, der går rigtig godt i spil med tomaterne. Det kunne alternativt være en Sauvignon Blanc fra New Zealand.

Og så husk lige på kokken Laurie Colwins vise ord om tomater:

En verden uden tomater er som en violin kvartet uden violiner.

Velbekomme!

Se flere supper her eller se vores favoritter her: Blomkålssuppe og gulerodssuppe

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tomatsuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here