Hvis du slår ordet tomatsuppe op i Wikipedia, finder du ud af at tomatsuppe er en suppe lavet af tomater … Det er der som sådan ikke noget forkert i, men det er altså ikke hele sandheden.
For der er også andre ingredienser i. Mange blender tomatsuppe til en tyk, cremet substans, men jeg kan nu godt lide at der er lidt at bide i, så jeg blender den ikke. Jeg kan også godt lide at der er i bid i tomatsuppen – som i stærk – men man kan jo selvfølgelig selv bestemme hvor meget bid der skal i.
Tomatsuppe med friske tomater
Du kan sagtens selv flå tomater eller du kan rive friske tomater og bruge i tomatsuppen. Men jeg synes der er meget mere smag i flåede tomater på dåse end i friske tomater med mindre det er sæson for gode, danske tomater.
Opskrift på hjemmelavet tomatsuppe
Hjemmelavet tomatsuppe – opskrift
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chilipeber
- 1-2 røde peberfrugter – afhængig af størrelse
- Lidt olivenolie
- 1 spsk. rødvinseddike
- 2 dåser flåede tomater
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 250 g pasta – f.eks. tortellini med mindre suppe skal være vegetarisk
- Parmesanost
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
- Skyl peberfrugterne og chilipeberen fjern stok og kerner, og hak peberfrugt og chilipeber fint.
- Svits hvidløg og chilipeber i lidt olivenolie i et minuts tid.
- Tilsæt peberfrugt og rødvinseddike, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 10 minutter.
- Tilsæt de flåede tomater – hak dem først hvis det er hele tomater – og lad det simre i 15 minutter mere.
- Tilsæt til sidst bouillon og pasta, og lad det hele koge til pastaen er som den skal være.
- Servér den varme tomatsuppe med revet parmesanost og lækkert brød til.
Noter
Nutrition
Andre lækre supper fra HurtigMums:
Du kan se et samlet udvalg af supper her eller se vores nogle af vores egne favoritter nedenfor:
Aspargessuppe – Hvis du godt kunne tænke dig at spise billigt og nemt, så er aspargessuppe et rigtig godt valg for dig. Som en lille bonus så er aspargessuppe faktisk også rigtig lækkert!
Blomkålssuppe – Denne lækre blomkålssuppe er udover blomkål lavet med lufttøret skinke eller bacon og kammuslinger. Rigtig lækker blomkålssuppe.
Champignonsuppe – Denne champignonsuppe laves ikke så ofte i de danske hjem, og det er egentlig ærgeligt for den er ikke særlig svær at lave og så er den super lækker.
Gazpacho – Når vi siger tomatsuppe, så tænker de fleste danskere på opskriften ovenfor. Det behøves da slet ikke at være tilfældet. Gazpacho er en spansk variant af tomatsuppe, der serveres kold. De fleste, der smager Gazpacho elsker den, men der er også nogle, der ikke kan med gazpacho – mest af alt fordi den er kold.
Jordskokkesuppe – Her får du en god klassisk opskrift på jordskokkesuppe. Jordskokeksuppe er de sidste år blevet en superpopulær spise i de danske hjem. I denne grundopskrift får du en række tips til tilbehør, og hvad du skal være opmærksom på.