Arancini

arancini

Arancini opskrift

Forfatter: Beate Grandahl
Det er nemmest at lave den lækre snack, hvis risottoen har været på køl og er helt kold. Både fordi den hænger bedre sammen, og fordi du så ikke brænder dig.

Ingredienser

  • 1 rest risotto
  • Hvedemel
  • Æg
  • Rasp – gerne panko
  • Olie til stegning
  • Salt og peber – evt. fritureolie


Sådan gør du

  • Form risottoen til kugler af en størrelse, du synes, er passende.
  • Hæld mel op i en beholder, æg op i en anden, og rasp i en tredje.
  • Bland lidt salt og peber i melet.
  • Vend risottokuglerne i mel, dernæst æg, og til sidst rasp.
  • Lad evt. kuglerne ligge lidt – gerne 20-30 minutter – så paneringen kan sætte sig.
  • Steg 4-6 kugler ad gangen i rigeligt olie med en temperatur på ca. 165-170° C. Du kan enten bruge en pande, en gryde eller tænde op for friturekogeren, hvis du har sådan en.
  • Lad risottokuglerne blive gyldne, og tag dem, derefter op af olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir eller andet fedtsugende papir, som kan bruges til fødevarer.
  • Servér dem varme.

Noter

Tip I: Vil du ikke servere/spise risottokuglerne med det samme – eller har du for mange – kan du løsfryse dem inden punkt 6. og derefter bare tage dem op en anden gang, når du får lyst til en lækker snack.
Tip II: Du kan lave andre smagsvarianter ved at komme krydderier i melet eller raspen. F.eks. paprika eller chilipulver.
Tip III: Skal du lave mange risottokugler, kan du holde dem varme i ovnen ved ca. 60-70° C, mens du laver de næste.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min arancini opskrift

Arancini er blevet en meget populær snack herhjemme samtidig med stop madspilds-bølgen. Aracini er nemlig den perfekte resteret. Derudover er det en snack, der smager fantastisk – men sund er den nok ikke. Men pyt med det, du får opskriften her.

Den lækre snack består overordnet set kun af fire ingredienser – risotto (som jo er resten), mel, æg og rasp. Nå ja, og så naturligvis også salt og peber og noget olie til stegning. Men hvis ikke du har en rest risotto, men vil lave arancini, så må du i gang fra bunden af, og så består retten selvfølgelig af nogle flere ingredienser.

Hvilken type risotto til arancini?

Du kan stort set bruge alle typer risotto til arancini. Er der store stykker af kød i risottoen, fisker du det bare op, skærer det i mindre stykker og pakker det ind i risottokuglerne bagefter. På samme måde kan du komme ost eller andre ingredienser ind i risottokuglerne. 

Tilbehør til arancini

Som tidligere nævnt kan risottokuglerne nydes som en snack. Så er det god idé at servere dem med en eller anden form for dip. Hvilken dip afhænger selvfølgelig af risottoens smag. Men det kan f.eks. være en pesto, en chilimayo eller anden chilidressing.Men du kan faktisk også servere arancini som en lidt mere mættende ret – f.eks. til tapas eller frokostret – ved at servere en kraftig kålsalat til. F.eks. en rosenkålssalat eller grønkålssalat.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce