Vegetar pizza

Vegetar pizza er en favorit her i familien – i hvert fald blandt de voksne – og det endda selvom vi ikke er vegetarer. Det er jordskokkerne, der gør det! Nej, egentlig er det nok nødderne! Nej, faktisk så er det gedeosten! Når alt kommer til alt, så er det nok kombinationen af fyldet. Og det er ingen hemmelig. Du får opskriften herunder.

Det er en rigtig hurtigmums-ret. I hvert fald hvis du køber dig til dejen. Det tager lidt længere tid, hvis du laver bunden selv, og så er det kun mums. Valget er dit. Dog vil jeg anbefale dig at købe en fuldkornspizzadej, hvis du vælger den nemme vej.

Det er lidt med forskel, hvad jeg gør – altså køber bund eller laver bund. Har jeg god tid, laver jeg bunden selv – det er billigere, og den bliver også mere luftig og let, synes jeg, og så ved jeg nogenlunde, hvad der er i. Faktisk kan du med fordel lave dobbeltportion af dejen og fryse halvdelen ned. Så har du en hurtigt hjemmelavet bund, næste gang der står pizza på menuen. Se, det er hurtigmums!

 

Vegetar pizza

Vegetarpizza – opskrift

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 3242kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne pizza er nok den, der oftest står på menuen her i huset, måske lige bortset fra den indbagte pizza, som er så herlig at lave som restepizza eller som ”individuel” pizza, når alle ikke vil have det samme. Ingredienser til pizzabund til 1 pizza

Ingredienser

  • Ingredienser til pizzabund til 1 pizza
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • tsk. salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 380-400 g hvedemel – f.eks. tipo 00
  • Fyld til vegetarpizza
  • 300 g jordskokker
  • 100 g kogte kartofler – f.eks. en rest fra i går
  • 20 g hasselnøddekerner – mandler kan også bruges
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 75 g fast gedeost
  • 200 g revet ost
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Start med at lave dejen, hvis du ikke har købt én eller har én i fryseren.
  • Opvarm vandet, så det er lunkent, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt olie, og rør rundt.
  • Bland begge meltyper og salt, og kom det i vandet.
  • Ælt eller rør, til du har en sammenhængende dej – hellere for våd end for tør.
  • Lad dejen hæve 1 time, inden du ruller den ud.
  • Tænd ovnen på 225° C.
  • Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem i kogende vand i ca. 3 minutter, og skyl dem derefter i koldt vand.
  • Lad dem dryppe af.
  • Skær de kogte kartofler i skiver, og hak nøddekerner/mandler groft.
  • Skyl den bredbladede persille grundigt, fjern grove stilke, og hak persillen groft.
  • Skær gedeosten i skiver.
  • Læg den udrullede pizzadej på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys revet ost ud over bunden.
  • Fordel jordskokker og kartofler oven på.
  • Krydr med oregano, salt og peber.
  • Sæt pizzaen i ovnen i 5-7 minutter.
  • Drys nøddekerner/mandler over pizzaen, fordel skiver af gedeost på den, og sæt den i ovnen igen i ca. 10 minutter.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, og drys med persille.

Nutrition

Kalorier: 3242kcal | Kulhydrat: 449g | Protein: 137g | Fedt: 104g | Mættet fedt: 55g | Kolesterol: 245mg | Natrium: 2156mg | Kalium: 3086mg | Fiber: 37g | Sukker: 34g | Vitamin C: 34mg | Calcium: 1749mg | Jern: 37mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce