Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vegetarpizza – opskrift
Denne pizza er nok den, der oftest står på menuen her i huset, måske lige bortset fra den indbagte pizza, som er så herlig at lave som restepizza eller som ”individuel” pizza, når alle ikke vil have det samme. Ingredienser til pizzabund til 1 pizza
5
fra 1 stemme
Forb. tid:
25
minutter
minutter
Tilb. tid:
20
minutter
minutter
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
3242
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
Ingredienser til pizzabund til 1 pizza
▢
3
dl
vand
▢
25
g
gær
▢
1
spsk.
olivenolie
▢
1½
tsk.
salt
▢
100
g
fuldkornshvedemel
▢
380-400
g
hvedemel – f.eks. tipo 00
▢
Fyld til vegetarpizza
▢
300
g
jordskokker
▢
100
g
kogte kartofler – f.eks. en rest fra i går
▢
20
g
hasselnøddekerner – mandler kan også bruges
▢
1
håndfuld bredbladet persille
▢
75
g
fast gedeost
▢
200
g
revet ost
▢
1
tsk.
tørret oregano
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at lave dejen, hvis du ikke har købt én eller har én i fryseren.
Opvarm vandet, så det er lunkent, og opløs gæren heri.
Tilsæt olie, og rør rundt.
Bland begge meltyper og salt, og kom det i vandet.
Ælt eller rør, til du har en sammenhængende dej – hellere for våd end for tør.
Lad dejen hæve 1 time, inden du ruller den ud.
Tænd ovnen på 225° C.
Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Kom dem i kogende vand i ca. 3 minutter, og skyl dem derefter i koldt vand.
Lad dem dryppe af.
Skær de kogte kartofler i skiver, og hak nøddekerner/mandler groft.
Skyl den bredbladede persille grundigt, fjern grove stilke, og hak persillen groft.
Skær gedeosten i skiver.
Læg den udrullede pizzadej på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys revet ost ud over bunden.
Fordel jordskokker og kartofler oven på.
Krydr med oregano, salt og peber.
Sæt pizzaen i ovnen i 5-7 minutter.
Drys nøddekerner/mandler over pizzaen, fordel skiver af gedeost på den, og sæt den i ovnen igen i ca. 10 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen, og drys med persille.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
3242
kcal
|
Kulhydrat:
449
g
|
Protein:
137
g
|
Fedt:
104
g
|
Mættet fedt:
55
g
|
Kolesterol:
245
mg
|
Natrium:
2156
mg
|
Kalium:
3086
mg
|
Fiber:
37
g
|
Sukker:
34
g
|
Vitamin C:
34
mg
|
Calcium:
1749
mg
|
Jern:
37
mg