Lobster roll

Lobster roll betyder hummerrulle. Det er en ret, der stammer fra USA, nærmere betegnet New England. Det er hummerkød serveret i en aflang, grillet bolle – nærmest et pølsebrød. Foruden hummerkød kan der være smør, mayonnaise, citronsaft, salt og peber. Men jeg synes nu også, der skal lidt løg og noget grønt i. Du får opskriften herunder. Du kan bruge hummere eller – som jeg gør – jomfruhummere. Alt afhængig af hvad du har adgang til. Bruger du jomfruhummere er det største arbejde ved retten nok det at pille hummerne. Men det gør du gerne, når først du ved, hvor godt lobster rolls smager.

lobster roll opskrift

Lobster roll opskrift

Når jeg laver lobster rolls bruger jeg hjemmebagte hotdogbrød, men du kan selvfølgelig springe den del over og købe nogle hotdogbrød. Men vælg nogle rigtig lækre – f.eks. brioche.
5 fra 1 stemme
Ret: Fisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Medium
Antal: 4
Antal: 4 stykker
Kalorier: 1136kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 20 jomfruhummere
  • 3 løg
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 dl hvedemel
  • 3 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • Smagsneutral olie til fritering af løgene
  • 100 g smør
  • 5 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • Hjerte- eller romainesalat
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. purløg
  • 4 gode hotdogbrød

Sådan gør du

  • Pil jomfruhummerne – det er lettest at gøre, hvis de har været en tur i fryseren i 20 minutters tid.
  • Fjern tarmen, hvis den ikke kommer med ud, når du piller hummerne.
  • Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
  • Hæld kærnemælken op i en skål, der også kan rumme løgene, og læg løgringene ned i mælken.
  • Bland hvedemel, paprika og salt sammen.
  • Tag løgringene op af kærnemælken, og lad dem dryppe godt af.
  • Vend løgringene i melblandingen.
  • Varm en gryde med smagsneutral olie op, og fritér løgringene lidt ad gangen, til de er sprøde.
  • Læg dem på fedtsugende papir.
  • Brun smørret i en gryde, til det er gyldenbrunt og dufter af nødder.
  • Kom jomfruhummerne ned i smørret, og skru helt ned for varmen.
  • Rist jomfruhummerne i et par minutter.
  • Sluk for varmen, og sæt gryden til side.
  • Rør mayonnaise med presset hvidløg og citronsaft.
  • Skyl salaten, og lad den dryppe af, eller slyng den.
  • Hak eller klip purløg og dild.
  • Rist brødet på brødristeren eller i lidt smør på grillpanden.
  • Flæk brødet, og læg et par salatblade i bunden.
  • Kom fem jomfruhummere i hvert brød.
  • Derefter mayonnaise, purløg, dild og de friterede løgringe.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1136kcal | Kulhydrat: 92g | Protein: 117g | Fedt: 31g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 7g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 873mg | Natrium: 3176mg | Kalium: 1555mg | Fiber: 6g | Sukker: 9g | Vitamin C: 9mg | Calcium: 629mg | Jern: 6mg

Stop madspild

Husk at gemme skallerne, kløerne og hovedet fra jomfruhummerne. Det eneste, der ikke kan bruges, er tarmen. Alt det andet kan bruges i en skøn jomfruhummerbisque eller -suppe.

Skallerne kan fryses, til du har tid til at koge på dem. Eller du kan koge en fond på dem og så fryse den ned. Så er du allerede et godt stykke af vejen til at lave en bisque eller suppe.

Hvis der sidder noget grønt eller sort i jomfruhummerens nakke, så er det rogn. Når den koges, bliver den rød og smager superlækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE