Opskrift på hotwings i ovn
Hotwings i ovn – opskrift
Ingredienser
- 20 kyllingevinger
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. paprika
- 1 knsp. cayennepeber
- 3 spsk. olivenolie
- 2-3 dl barbecuesauce – f.eks. den du finder opskriften på længere nede på siden
- 2-3 spsk. sesamfrø – eller efter smag – kan udelades
- Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° C, varmluft.
- Skær vingespidsen af alle vingerne. De kan bruges til fond.
- Bland mel, paprika, cayennepeber og lidt salt – sådan et par teskefulde – og vend kyllingevingerne i blandingen.
- Læg vingerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og stænk olien over dem.
- Sæt dem i ovnen i 15 minutters tid, til de er næsten gennemstegte.
- Pensl de varme vinger med barbecuesauce, og lad dem få ca. 5 minutter mere i ovnen.
- Tag de færdige hot-wings ud af ovnen, og drys med sesamfrø.
Du kan også grille kyllingevingerne, så skal du bare huske at vende dem et par gange undervejs.
Snaskede hotwings
Hotwings er en af de retter, du gerne må spise med fingrene, men husk servietter – helst vådservietter – eller skylleskåle. For hot-wings må gerne være rigtig snaskede – ja, de ikke bare må være, de SKAL være.
Hotwings skal svømme i en god, hjemmelavet barbecuesauce. Du kan købe frosne hotwings, og de smager såmænd udmærket, især hvis du smører dem med ekstra af den hjemmelavede barbecuesauce.
Hvad spiser du til hot-wings?
Du serverer selvfølgelig den resterende barbecuesauce til dine kyllingevinger. Derudover kan du servere coleslaw, sprøde bagte kartoffelbåde eller en rosenkålssalat.
Hvor mange hot-wings pr. person?
Som du kan se af antallet herover, er det min overbevisning at med godt tilbehør til, kan du sagtens blive mæt af 4-5 kyllingevinger, selvom de ikke er så store.
Barbecuesauce til hotwings
Der findes barbecuesauces i handlen, som smager udmærket. Men de kan stadig ikke hamle op med en god, hjemmelavet klistret én. Der findes et hav af gode opskrifter på barbecuesauce. Den herunder er én af de nemme.
Ca. 2 dl 15 minutter
Det skal du bruge
- 1½ dl tomatketchup
- 90 g brun farin
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. worcestershiresauce
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. sød paprika
- 1 spsk. smoked paprika
- 1 spsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen i en kasserolle, og varm dem op til kogepunktet ved medium varme og under omrøring.
- Lad det simre i 5 minutters tid, og smag derefter til.
Saucen behøver ikke at køle af, før du pensler vingerne med den, men den må gerne køle en anelse af, inden den serveres til som dyppelse til de færdige kyllingevinger.