Karrydressing

Det er nemt at lave din egen karrydressing. Og den er alsidig i brug. Dressingen smager selvfølgelig af karry, og karry findes i mange varianter. Hvis jeg gider, laver jeg min egen karry, hvis jeg ikke gider bruger jeg Curry Madras, som har meget smag uden at være specielt stærk.

Den Karrydressing du får opskriften på herunder, kan bruges i sandwich og burgere, eller du kan bruge den til karrysild.

Opskrift på karrydressing

Karrydressing

Hvordan laver man karrydressing – opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: hurtigmums, Tilbehør
Kalorier: 129kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg bruger denne opskrift, når det skal gå stærkt. Den er super nem og hurtig. Og den smager også godt i pitabrød med shawarma eller i klubsandwichen. Eller i en kartoffel- eller pastasalat. Men den smager også godt oven på et stykke smørrebrød med æg og sild eller bare et stykke med rullepølse.

Ingredienser

  • 2 spsk. finthakket koriander
  • 2 dl skyr
  • 2 tsk. karry

Sådan gør du

  • Skyl og hak koriander fint, og bland det i skyren sammen med karryen.
  • Se, det kalder jeg hurtigt.

Noter

Hvis du rister din karry af på en tør pande og lader den køle af, inden du bruger den, giver den en stærkere smag.

Nutrition

Kalorier: 129kcal | Kulhydrat: 9g | Protein: 21g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 74mg | Kalium: 323mg | Fiber: 1g | Sukker: 7g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 233mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvad er karry?

Som nævnt tager dressing den drejning i smagen, som din karry tillader. Har du tid, kan du lave din egen karry. Karry er nemlig ikke bare et krydderi, det er lavet af mange krydderier. Nogle gange er der over 20 krydderier i en karry.

De krydderier, der oftest bliver brugt i forskellige former for karry, er

  • Gurkemeje
  • Allehånde
  • Anisfrø
  • Bukkehornsfrø
  • Cayennepeber
  • Chili
  • Fennikelfrø
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Koriander
  • Laurbærblade
  • Muskatnød
  • Nellike
  • Safran
  • Sennepsfrø
  • Sort peber
  • Spidskommen

Styrken på karryen afhænger naturligvis af ingredienserne og mængden af dem.

Opskrift på hjemmelavet karry

hjemmelavet karry

Hjemmelavet karry

Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: hurtigmums, Tilbehør
Kalorier: 35kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Som nævnt laver jeg nogle gange min egen karry, og den får du opskriften på her.

Ingredienser

  • 1 spsk. tørrede chiliflager – 1-2 små friske chilier kan også bruges
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. hele nelliker
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær

Sådan gør du

  • Mål chiliflager, korianderfrø, spidskommen, peberkorn, nelliker, bukkehornsfrø og sennepsfrø op, og kom det hele i en lille skål.
  • Mål muskatnød, gurkemeje og ingefær op, og kom det i en anden lille skål.
  • Hæld den første skålfuld krydderier på en tør pande, og rist ved svag varme, til de begynder at sende en kraftig duft af indisk køkken op til dine næsebor.
  • Tag panden af varmen, og hæld krydderierne over i en morter, og stød dem sammen med salt til et fint – nogenlunde jævnt – pulver.
  • Tilsæt til sidst den anden skålfuld krydderier, og bland det godt sammen.

Noter

Husk, at krydderier – også hjemmelavet karry – skal opbevares i beholdere med tætsluttende låg, tørt, mørkt og køligt. Altså ikke på hylden lige over emhætten.

Nutrition

Kalorier: 35kcal | Kulhydrat: 5g | Protein: 1g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 397mg | Kalium: 146mg | Fiber: 2g | Sukker: 1g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 41mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få evt lidt ekstra inspiration fra vores lille galleri

Se også vores opskrift på karrysovs her.

Sidst opdateret: 14. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter