Det er nemt at lave din egen karrydressing. Og den er alsidig i brug. Dressingen smager selvfølgelig af karry, og karry findes i mange varianter. Hvis jeg gider, laver jeg min egen karry, hvis jeg ikke gider bruger jeg Curry Madras, som har meget smag uden at være specielt stærk.

Den Karrydressing du får opskriften på herunder, kan bruges i sandwich og burgere, eller du kan bruge den til karrysild.

Karrydressing

Hjemmelavet karrydressing – opskrift

Jeg bruger denne opskrift, når det skal gå stærkt. Den er super nem og hurtig. Og den smager også godt i pitabrød med shawarma eller i klubsandwichen. Eller i en kartoffel- eller pastasalat. Men den smager også godt oven på et stykke smørrebrød med æg og sild eller bare et stykke med rullepølse.

Ingredienser

  • 2 spsk. finthakket koriander
  • 2 dl skyr
  • 2 tsk. karry

Fremgangsmåde

  1. Skyl og hak koriander fint, og bland det i skyren sammen med karryen.

Se, det kalder jeg hurtigt.

Hvis du rister din karry af på en tør pande og lader den køle af, inden du bruger den, giver den en stærkere smag.

Hvad er karry?

Som nævnt tager dressing den drejning i smagen, som din karry tillader. Har du tid, kan du lave din egen karry. Karry er nemlig ikke bare et krydderi, det er lavet af mange krydderier. Nogle gange er der over 20 krydderier i en karry.

De krydderier, der oftest bliver brugt i forskellige former for karry, er

  • Gurkemeje
  • Allehånde
  • Anisfrø
  • Bukkehornsfrø
  • Cayennepeber
  • Chili
  • Fennikelfrø
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Koriander
  • Laurbærblade
  • Muskatnød
  • Nellike
  • Safran
  • Sennepsfrø
  • Sort peber
  • Spidskommen

Styrken på karryen afhænger naturligvis af ingredienserne og mængden af dem.

Hjemmelavet karry

Som nævnt laver jeg nogle gange min egen karry, og den får du opskriften på her.

Det skal du bruge

  • 1 spsk. tørrede chiliflager – 1-2 små, friske chilier kan også bruges
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. hele nelliker
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær

Sådan gør du

  1. Mål chiliflager, korianderfrø, spidskommen, peberkorn, nelliker, bukkehornsfrø og sennepsfrø op, og kom det hele i en lille skål.
  2. Mål muskatnød, gurkemeje og ingefær op, og kom det i en anden lille skål.
  3. Hæld den første skålfuld krydderier på en tør pande, og rist ved svag varme, til de begynder at sende en kraftig duft af indisk køkken op til dine næsebor.
  4. Tag panden af varmen, og hæld krydderierne over i en morter, og stød dem sammen med salt til et fint – nogenlunde jævnt – pulver.
  5. Tilsæt til sidst den anden skålfuld krydderier, og bland det godt sammen.

Husk, at krydderier – også hjemmelavet karry – skal opbevares i beholdere med tætsluttende låg, tørt, mørkt og køligt. Altså ikke på hylden lige over emhætten.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 0

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Karrydressing
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email