1spsk.tørrede chiliflager – 1-2 småfriske chilier kan også bruges
2spsk.korianderfrø
2tsk.hel spidskommen
1tsk.sorte peberkorn
1tsk.hele nelliker
1tsk.bukkehornsfrø
1tsk.sennepsfrø
1tsk.groft salt
1tsk.revet muskatnød
2tsk.stødt gurkemeje
1tsk.stødt ingefær
Sådan gør du
Mål chiliflager, korianderfrø, spidskommen, peberkorn, nelliker, bukkehornsfrø og sennepsfrø op, og kom det hele i en lille skål.
Mål muskatnød, gurkemeje og ingefær op, og kom det i en anden lille skål.
Hæld den første skålfuld krydderier på en tør pande, og rist ved svag varme, til de begynder at sende en kraftig duft af indisk køkken op til dine næsebor.
Tag panden af varmen, og hæld krydderierne over i en morter, og stød dem sammen med salt til et fint – nogenlunde jævnt – pulver.
Tilsæt til sidst den anden skålfuld krydderier, og bland det godt sammen.
Noter
Husk, at krydderier – også hjemmelavet karry – skal opbevares i beholdere med tætsluttende låg, tørt, mørkt og køligt. Altså ikke på hylden lige over emhætten.