Æggemuffins med skinke, bacon og ost

Æggemuffins er fantastisk lækre til morgenmad, brunch, frokost eller som tilbehør til eller en del af aftensmaden. Men det er også en genial måde at få brugt nogle rester af kød – også pålæg – og grøntsager på. Herunder får du mit bud på æggemuffins. Men kig i køleskabet, hvad du har, og få så ryddet ud i ”sjatterne”.

Det er en god måde både at lave lækre muffins og på samme tid bekæmpe madspild.

Det er en af de rigtige vigtige ting vi kan gøre i vores daglige husholdning – altså at reducere madspil 🙂

Opskrift på æggemuffins med skinke, bacon og ost

Bruger du kød i dine muffins, er det bedst, at det er tilberedt. Du kan evt. skære det i tern eller strimler og så give det en tur på panden. Det forkorter tilberedningstiden i ovnen. Og du er sikker på, at der ikke er råt kød i dine muffins. Grøntsager derimod behøver ikke være tilberedt – de kan godt, men det er ikke absolut nødvendigt.

æggemuffins

Æggemuffins med skinke og/eller bacon og ost

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 8 styk
Kalorier: 50kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Equipment

Jeg vil helst have ost i mine æggemuffins. Det giver dem en dejlig, svampet konsistens, synes jeg. Men det er selvfølgelig en smagssag. Osten kan godt udelades. Til gengæld kommer jeg ikke bacon i mine muffins. Jeg vil heller have baconen til, så den forbliver lækker, sprød og knasende.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 2 spsk. revet ost – kan udelades
  • Evt. tørret timian, basilikum, oregano eller lignende efter smag
  • 4 grønne asparges
  • 1 gulerod
  • 60 g kogt skinke
  • 4 skiver bacon
  • Evt. lidt smørelse til formene om nødvendigt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Pisk æg, mælk og evt. revet ost og tørrede krydderurter sammen.
  • Knæk den nederste træede ende af aspargesene, blanchér aspargesene, og skær dem i små stykker.
  • Skræl guleroden, og riv den, eller skær den i tændstikstykke stave.
  • Skær kogt skinke i strimler eller tern.
  • Vend asparges, gulerod og skinke i æggemassen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Fordel æggemassen i muffinsforme – evt. smurte eller penslede – men fyld kun ca. 1/3 op.
  • Sæt alle æggemuffins i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne på toppen og gennembagte.
  • Steg imens baconskiverne på en tør pande eller i mikroovnen. Jeg synes, de bliver bedst på en pande.
  • Tag muffinene ud af ovnen, læg ½ skive bacon på, og servér.

Noter

Tip: Du kan bruge hvad som helst af grøntsager og/eller kød. Blot skal der helst være ca. 150-175 g fyld til denne portion.

Nutrition

Kalorier: 50kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 4g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 0.5g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 0.01g | Kolesterol: 67mg | Natrium: 123mg | Kalium: 87mg | Fiber: 0.4g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 16mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvad smager godt til æggemuffins?

Muffinene smager godt som de er – varme som kolde – og kan som nævnt spises til morgenmad, brunch eller frokost – også i madpakken.

Men du kan også servere dem med et lækkert groft brød til. Lidt ligesom når du serverer æggekage. Eller du kan servere tomatsalat til – det er én af mine favoritter. Endelig smager de også lækkert til suppe – f.eks. til kartoffel-porre-suppe eller champignonsuppe.

Kan æggemuffins fryses?

Æggemuffins kan fryses. Du kan endda tage dem direkte fra fryseren, sætte dem på en tallerken, og opvarme dem i mikroovnen ved højeste temperatur i ca. ½ minut.

Sidst opdateret: 18. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. 5 stars
    Hej hurtigmums.dk

    Jeg har prøvet jeres opskrift på lækre æggemuffins, og de er blevet en fast del af vores brunch i weekenden! Det er en super nem opskrift, og jeg elsker at jeg kan variere fyldet baseret på hvad vi har i køleskabet. Men nu vil jeg gerne eksperimentere lidt mere med opskriften.

    Har du nogle ideer til nye fyld, jeg kunne prøve? Jeg tænker især på nogle sunde æggemuffins alternativer, da vi forsøger at spise sundere. Måske med skinke eller rød peberfrugt? Og kan jeg også tilføje lidt ost til æggemuffins? Jeg tænker det ville mætte godt og tilføje lidt ekstra smag.

    Og hvad med bagetiden, hvis jeg tilføjer mere fyld – skal jeg justere den? Jeg vil også gerne vide, om jeg kan lave disse æggemuffins dagen før og opbevare dem i køleskabet? Og kan de fryses?

    Mange tak for alle de lækre opskrifter, du deler. De gør madlavning nemt og sjovt!

    Med venlig hilsen,
    Louise

    1. Hej Louise,

      Tak for dit spørgsmål om min opskrift på lækre æggemuffins! Det glæder mig, at du har prøvet opskriften og er interesseret i at tilføje lidt twist til disse skønne muffins. Æggemuffins er virkelig en nem opskrift og super nemme at lave, derfor er de også perfekte til at variere fyldet i, så de passer til lige netop din smag eller det du har i køkkenet.

      Måske vil du prøve at lave sunde æggemuffins med skinke, rød peberfrugt og en smule ost? Du kan blot skære skinken og peberfrugten i mindre stykker og tilføje det til selve æggemassen inden tilberedningen. Disse æggemuffins med skinke vil ikke blot smage fantastisk, men også mætte godt og holde dig kørende hele dagen. Og husk lidt friskkværnet peber for den ekstra smag!

      Hvis du vil tilføje mere fyld, skal du nok justere bagetiden en smule. Hold øje med æggemuffins, de skal være gyldne og faste i midten, når de er færdige.

      Du kan sagtens lave disse æggemuffins dagen før og opbevare dem i køleskabet, de smager stadig fantastisk næste dag! De kan også fryses, så du har en hurtig og sund snack klar.

      Jeg håber, at du finder disse ideer hjælpsomme, Louise! Jeg ville elske at høre, hvordan dine eksperimenter med æggemuffins går, så vær venlig at skriv en kommentar her eller del dine billeder på Instagram. Og hvis du har flere spørgsmål, er du meget velkommen til at stille dem. Jeg har altid tid til at hjælpe med tips og tricks for at gøre madlavningen endnu bedre.

      God fornøjelse i køkkenet, og jeg glæder mig til at se dine lækre æggemuffins!

      Venlig hilsen,
      Laust Kehlet

  2. 5 stars
    Hej Laust,

    Tak for de gode idéer! Jeg er meget spændt på at eksperimentere med fyldet i æggemuffinsene. Nu hvor jeg er ved at blive ekspert i at lave dem, vil jeg gerne høre din mening om, hvilke andre retter jeg kan servere sammen med æggemuffins til en brunch? Jeg vil gerne lave en lækker og varieret brunch til mine venner, der kommer på besøg i næste weekend.

    På forhånd tak for hjælpen.

    Venlig hilsen,
    Louise

    1. Hej Louise,

      Det er et fremragende spørgsmål! Æggemuffins er meget alsidige og kan serveres med et væld af andre retter til en lækker brunch. Her er nogle ideer til, hvad du kan servere sammen med dine æggemuffins:

      Forskellige slags brød: Rugbrød, franskbrød, croissanter, og forskellige slags friskbagt brød er altid en hit til brunch. De kan serveres med smør, marmelade, ost, og pålæg for at tilbyde et bredt udvalg.

      Frugt og grønt: En frisk, farverig frugtsalat er altid dejlig til brunch, ligesom grønne salater eller grøntsagsstænger med en lækker dip.

      Pandekager: Hvem elsker ikke pandekager? Du kan lave både sunde pandekager med banan og havregryn eller de klassiske amerikanske pandekager. Server dem med sirup, frisk frugt, eller et drys af flormelis.

      Kød og fisk: Røget laks med creme fraiche og purløg, serranoskinke eller parmaskinke, og måske endda nogle pølser kan være lækre proteinrige tilføjelser.

      Ostebord: Forskellige oste med kiks og måske nogle nødder og tørret frugt er altid populært.

      Yoghurt med granola: En god græsk yoghurt eller skyr med en hjemmelavet granola og lidt honning er et sundt og lækkert element i enhver brunch.

      Juice og drikke: Friskpresset juice, smoothies, te, og kaffe er uundværlige til en brunch. Du kan også tilbyde et glas mousserende vin for at gøre det ekstra festligt.

      Desserter: Små cupcakes, blåbærmuffins, eller et par stykker chokolade kan runde brunchen af på en sød måde.

      Jeg håber, at disse forslag giver dig nogle gode ideer til din brunch. Jeg er sikker på, at dine venner vil elske det!

      God fornøjelse med madlavningen, og jeg glæder mig til at høre, hvordan din brunch går.

      Venlig hilsen,
      Laust Kehlet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter