Madpakke-idéer

Masser af lækre madpakke-idéer til både børn og voksne!

Er du træt af klapsammenmader med leverpostej, en fladmad med rullepølse og et stykke med Roskilde Landevej? Så er det på tide at forny indholdet i madpakken.

Du kan jo reelt set lægge hvad som helst i madpakken. Rester fra aftensmaden dagen før på et stykke brød eller i en lille beholder, så det kan varmes i mikroovnen. Hvis I altså har en sådan på arbejdspladsen eller uddannelsesstedet.

Men selvom du ikke har adgang til mikrobølgeovn, dér hvor du skal spise din frokost, så er der stadig masser af madpakke-idéer at hente.

amagermad

Amagermad – Den traditionelle morgenmad på Amager, som kom med de hollandske amagerbønder – måske – er perfekt at have med i madpakken. Evt. kan du bruge et flerkornsbrød i stedet for det hvide franskbrød, hvis du gerne vil have en mere fiberrig og mættende frokost. Kom pålæg imellem for at gøre den lidt mere interessant.

Bagels

Bagels – En bagel er bare vild luksus at have med i madpakken. Du kan komme hvad som helt i den fra mayonnaisesalater, over pålæg, til rester fra gårsdagens aftensmad. Evt. kan du have fyld for sig og bagel ved side af og anrette den i frokostpausen. Så er du sikker på, at brødet ikke bliver blødt.

blomkålspizza

Blomkålspizza – Pizzaslices er velegnede til at have med i madpakken. Både for børn og voksne. De kan enten spises kolde, eller de kan gives en kort tur på tallerkenen i mikroovnen. Blomkålspizzaen du får opskriften på her, har bund af blomkålsris. Fyldet bestemmer du. Det kan f.eks. være dit yndlingsfyld.

Broccoli-boller

Broccoliboller – Broccoliboller med pålæg på eller imellem som en burger er nemt og hurtig at smække sammen om morgenen, inden du skal ud ad døren. Bollerne skal du selvfølgelig have lavet i forvejen. Du kan også lave boller med rødbeder, spinat og lignende, så du får sunde boller i flotte farver og har noget at variere med.

Broccolitærte

Broccolitærte – Tærter har den egenskab, at de kan spises både kolde, lune og varme. Dog er det bedst, hvis du kan holde tærten afkølet, indtil den skal spises eller varmes, så du er sikker på, at æggemassen ikke bliver dårlig. Tærten, du får opskriften på her, har fyld af bacon og skinke – og så naturligvis broccoli.

burger

Burger – Klap en traditionel burger sammen med en flad hakkebøf, salat, løg, tomater, syltede agurker, lidt ”snask” og evt. en skive ost. Pak evt. burgeren ind i lidt husholdningsfilm, så den holder sig samlet under transporten. En madpakke både børn og voksne vil blive henrykte over at åbne og gå om bord i.

burgerboller

Burgerboller – Hjemmelavede burgerboller er bare mere lækre end dem fra supermarkedet. Dem du får opskriften på her, kan du med god samvittighed komme i madpakken med noget lækkert fyld imellem. Klik dig videre til opskriften, og få også inspiration til, hvad du skal komme imellem de to bollehalvdele.

empanadas

Empanadas – Empanadas er lidt hen ad pirogger. Du kan fylde dem med alt muligt fra kylling, over grøntsager, til fisk. Når du klikker på linket herover, får du opskriften på både dejen og opskriften på traditionelt argentinsk fyld med hakket oksekød og hårdkogte æg.

Flutes

Flutes – Nu tænker du måske, at flutes er et stykke brød, der spises til suppen eller grillmaden om sommeren. Men har du glemt 60’ernes landgangsbrød? Flutes flækket på langs og belagt med pålæg. Laver du mellemstore flutes, som i opskriften her, kan du sagtens have dem med i madpakken uden besvær.

focaccia

Focaccia – Selvom focaccia smager bedst, når det er nybagt og lunt, så kan det sagtens bruges til en lækker sandwich til madpakken. Kom ikke alt for salt fyld i, da brødet drysses med salt, inden det bages. Men lidt fersk fisk eller kylling og en frisk dressing smager skønt imellem to stykker focaccia.

Fyldte pandekager

Fyldte pandekager – Stod aftensmaden på fyldte pandekager i går, så er eventuelle rester perfekt at komme i madkassen, hvis du har adgang til mikroovn på arbejdspladsen eller uddannelsesstedet. Drys evt. med friskrevet ost, og giv dem en tur i mikroovnen, til osten er smeltet.

grovboller

Grovboller – Skift de traditionelle rugbrødsmadder ud med lækre, hjemmebagte grovboller med pålæg eller andet fyld enten på eller imellem de to bollehalvdele som i en burger. Har du mulighed for at varme/riste bollen, dér hvor du spiser din frokost, så tag fyld og pålæg med hver for sig, og varm/rist bollen, inden du fylder den.

gulerodsbrud

Gulerodsbrud – Gulerodsbrud holder sig friske, bløde og lækre længe. Bag en stor portion, så du har nok til hele ugen. Gulerodsbrud kan spises med pålæg, eller bare som de er – det er da nemt. De mætter så godt, at en enkelt er nok. Perfekt til madpakken til den travle familie og til både børn og voksne.

hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej – Det er nok de færreste, der ikke har haft en leverpostejmad med i madpakken. Det er måske ikke altid så interessant. Men laver du leverpostejen selv, så skal du se løjer. Hjemmelavet leverpostej er superlækkert på en skive rugbrød eller i en bolle. Du får opskriften på en virkelig luksuspostej, når du klikker på linket.

Hjemmelavet müslibar

Hjemmelavet myslibar – Til 10-maden eller på et senere tidspunkt, hvor lækkersulten eller den lille sult melder sig, er det herligt at kunne trække en hjemmelavet myslibar op af madpakken. Myslibaren du får opskriften på her, giver en god og hurtig mæthedsfornemmelse til både børn og voksne.

hjemmelavet rullepølse

Hjemmelavet rullepølse – Det er overskudsagtigt at lave din egen rullepølse. Det tager tid, og det er ikke væsentligt billigere end at købe den i supermarkedet. Men smagen … Du køber aldrig fabriksfremstillet rullepølse igen! Du finder opskriften på hjemmelavet rullepølse til din madpakke, når du klikker på linket herover.

hønsesalat

Hønsesalat – En croissant, en bolle eller et stykke brød med hønsesalat. Hjemmelavet hønsesalat. Det er superlækkert til både børn og voksne. Det kan dog være en god idé at komme hønsesalaten i en lille beholder og først komme det på brød eller i bolle/croissant i frokostpausen, så det ikke ”snasker ud over det hele”.

humus

Humus – Humus er sundt, smager skønt og mætter godt. Kom en portion hjemmelavet humus i en lille skål eller et bæger, og fyld madkassen med grøntsagsstænger eller et stykke fladbrød, som du kan dyppe i din humus. Du kan også bruge humus i stedet for smør på dit brød. Få opskriften og masser af gode fif, når du klikker på linket.

karrysalat

Karrysalat – Karrysalat er en mayonnaisesalat med små, kogte pastaer, hårdkogte æg, syltede agurker, æbler og evt. kapers. Dressingen er smagt til med karry. Du kan spise den, som den er på et stykke brød, eller du kan kom et par stykker benfri sild oven på den. Og så er det bare ned i madpakken og ud ad døren.

Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager – Det kan godt være nødvendigt med kniv og gaffel, når denne frokost skal nydes. For kartoffelpandekager er bløde. De serveres normalt varme som tilbehør, men de smager også godt kolde med en klat hytteost, lidt laks eller med cremefraiche og tomatsalsa. Pak dem godt ind, så de ikke går i stykker under transporten.

kartoffelpizza

Kartoffelpizza – En slice kold kartoffelpizza eller lunet lidt i mikroovnen, inden den skal nydes, er perfekt til madpakken. Her kan både voksne og børn være med. Du kan lave den med henblik på at bruge den til madpakkerne, eller du kan lave den til aftensmaden og bruge resterne i madpakkerne.

Kikærtepandekager

Kikærtepandekager – Det er lynende hurtigt at lave kikærtepandekager. Så mangler du noget lækkert til madpakken, så stå op et kvarters tid før, og steg nogle mættende kikærtepandekager. Du får opskriften på kikærtepandekager, når du klikker på linket, og du får også idéer til, hvad du kan fylde dem med.

knækbrød

Knækbrød – Hjemmelavet knækbrød – eller knækbrød i det hele taget – er måske ikke specielt mættende, men derfor kan du jo godt have et enkelt eller to stykker med i madpakken ved siden af rugbrødsmadderne eller sandwichen. Knækbrød smager godt med al slags pålæg.

krabbesalat

Krabbesalat – Krabbesalat er lidt i familie med rejecocktail. Tag den med madpakken i en lille bøtte, i en croissant eller i en sandwich, og du har en luksusfrokost. Tager du det med i en lille bøtte, så tag et stykke groft brød med ved siden af, så har du en lækker og mættende frokost. Klik på linket, og få opskriften.

Kyllingeburger

Kyllingeburger – Der er ikke noget pip ved at tage en kyllingeburger med i madpakken. En burger behøver ikke at være varm. Men har du muligheden for det, så giv den da endelig en tur i mikroovnen, eller tag fyld og bolle med hver for sig, rist/varm bollen i frokostpausen, og saml burgeren. Husk at have fyldet på køl, indtil burgeren skal spises/samles.

kyllingespyd

Kyllingespyd – Er der rester fra grillmaden, eller har du lavet kyllingespyd i ovnen, så er det oplagt at tage dem med i madpakken dagen efter, hvis de er nogle til overs. Kyllingespyd egner sig godt i madpakken til både børn og voksne. Du få opskriften på spyddene både i ovn, på pande og over grill, når du klikker på linket.

Kyllingetærte

Kyllingetærte – Du skal kun tage denne kyllingetærte med i madpakken, hvis du har adgang til mikrobølgeovn. Der er nemlig spinat i, og spinat kan godt blive sundhedsskadelig, hvis det ikke bliver varmet korrekt igennem. Men har du adgang til mikroovn, så er kyllingetærte bestemt en lækker madpakke-idé.

laksesalat

Laksesalat – En mad eller sandwich med lækker, hjemmelavet, cremet laksesalat, lidt rå løg og klippet purløg, det er superlækkert. Kommer du salaten i en sandwich, kan du sagtens lave madpakken dagen før. Pak sandwichen i husholdningsfilm, så den holdes godt sammen og kan ”trække”, indtil den skal spises.

Laksetærte

Laksetærte – Et stykke tærte med røget laks, porrer og rosenkål er dejligt at kunne se frem til, når frokostpausen nærmer sig. Den kan spises, som den er, eller du kan tage lidt tomatsalat eller syltede rødløg med til den. Du kan også varme den lidt i mikroovnen, hvis du har den mulighed.

leverpostej

Leverpostej – ”Pynter” du et stykke med leverpostej – hjemmelavet leverpostej – med lidt agurk, stegte champignoner og en skive stegt bacon, så er der ikke noget kedeligt ved en leverpostejmad i madpakken. Selv børnene vil elske det, især hvis de får en skoleagurk med til at gnave af. Få opskriften på hjemmelavet leverpostej ved at klikke på linket.

løgtærte

Løgtærte – Et stykke tærte i madpakken er altid lækkert. Det kan spises koldt, eller det kan lunes/varmes lidt i ovn eller mikroovn, hvis du har de muligheder. Tærten du får opskriften på her, er lavet fra bunden af. Fyldet er … dadaaaa … løg! Og også lidt revet emmentaler. Den smager superb!

madpandekager

Madpandekager – Madpandekager med fyld af hakket kød, grøntsager, fisk eller kylling er nemt at rulle sammen, pakke ind og komme i madpakken. Det smager godt og både børn og voksne kan lide det. Pakker du den i stanniol, kan den varmes i en ovn (ikke mikro), hvis du har den mulighed. Men det er ikke et must.

majspandekager

Majspandekager – Majspandekager mætter godt. Derfor er de også gode at komme i madpakken med fyld af enhver art – grøntsager, kød, kylling eller fisk. Steg en stak majspandekager, kom fyld i, rul dem sammen og pak dem i stanniol eller husholdningsfilm, så de bevarer formen, og så du har noget at holde om, når den skal spises.

Peanutbutterdip

Peanutbutterdip – Kold peanutbutterdip egner sig perfekt til at dyppe grøntsager i stave – gulerødder, agurker, peberfrugt, radiser, bladselleri og lignende – i. Men også stegte strimler kylling, nachos eller fladbrød smager skønt efter at have været en tur i den cruchy dip. En anderledes idé til madpakken.

pirogger

Pirogger – Pirogger kan fryses og tages op enkeltvis, så der er hurtig mad til madpakken. Du kan fylde dem med hakket oksekød og tomat, kylling og ost samt skinke og champignoner, som du får opskriften på, når du klikker på linket, eller du kan fylde dem laks, spinat og æg – som nok mere er til de voksne end til børn.

pitabrød

Pitabrød – De fleste kan nok lide et pitabrød med fyld. Fyldet kan være alt fra falafler, over pulled pork, til grøntsager og ost. Det er nemt og sjovt at stege hjemmelavede pitabrød, og børnene vil elske at være med til det. Især når de ved, at de skal bruges til madpakken i morgen.

pizzasandwich

Pizzasandwich – En pizzasandwich er en sandwich – eller måske nærmere et pitabrød – lavet af en lukket pizza. Altså en pizza, der efter bagning er skåret op og tilsat mere fyld – ligesom et pitabrød. Den er perfekt at have med i madpakken, for den kan lige så godt spises kold som varm.

pizzasnegle

Pizzasnegle – Det tager et par timer godt og vel at bage pizzasnegle. Men så har du også snegle til madpakken i flere dage. De er nemme at fryse ned og kan nemt tages op enkeltvis. Tag dem op aftenen før, så de når at tø, eller om morgenen, hvis du har adgang til mikroovn.

pølsehorn

Pølsehorn – Du bliver garanteret populær, hvis du kommer pølsehorn i ungernes madpakker. Du kan komme ”snask”, som sennep, ketchup, remoulade, dressing, ost osv. i pølsehornene – alt efter smag og behag. Eller du kan lade være med at komme ”snask” i. Og du kan lave nogle både med og uden i samme portion.

Poké bowl

Poké bowl – Den nye trend med alt i én skål opdelt efter type – tomater for sig, bønner for sig, kød for sig osv. – er blevet utroligt populær. Her kan du nemlig få brugt rester af grøntsager – friske som tilberedte – rester af kød, rester af brød og meget andet, og få en særdeles velsmagende ret ud af det – også til madpakken.

Porretærte

Porretærte – Tærter var en overgang meget populære på buffeten, men de er også velegnede til at komme i madpakken. Lav tærten dagen før, og køl den hurtigt ned. Skær den i slices, og kom dem i madkassen om morgenen. Porretærten her smager lige så godt kold, som lun eller varm.

rejesalat

Rejesalat – Synes du, din madpakke er blevet lidt for triviel, så skal du komme denne cremede rejesalat i en croissant og tage den med i madkassen. Det er vild luksus. Salaten kan du lave dagen før efter opskriften, som du finder ved at klikke på linket herover.

Vegetarisk rødbedetærte

Rødbedetærte – En vegetarisk tærte med rødbeder, løg og gedeost på butterdejsbund er en skøn frokost at glæde sig til. Tærten kan selvfølgelig også spises varm eller lun, hvis du har mulighed for det. Tag evt. en skål blandet salat med som tilbehør til tærten.

Røget makrel

Røget makrel – Denne madpakke-idé er nok mest til de voksnes madpakker. Der er ikke så mange børn, der er vilde med røget makrel. I opskriften, du finder, når du klikker på linket herover, kan du læse, hvordan du ryger makrellen i din kuglegrill, og hvordan du kan lave en lækker røget makrel-tatar til madpakken.

rugbrød

Rugbrød – Skal der rugbrødsmadder i madpakken, så skal det selvfølgelig være på hjemmebagt rugbrød. Det smager bare bedre. Rugbrødet, som du får opskriften på her, er hurtigere lavet end et rugbrød med surdej. Tre timer – og du har varmt, velduftende, hjemmebagt rugbrød til madpakken.

shawarma

Shawarma – Oksekød i lange, tynde flager stegt på panden i ristede, knuste krydderier som spidskommer, peber, koriander og nelliker og krydret ekstra med allehånde, paprika og kanel – lyder det lækkert? Det er det også. Ind i et pitabrød eller en burgerbolle med det, og du har den lækreste madpakke.

skinkesalat

Skinkesalat – Skinkesalat kaldes også fuglekvidder nogle steder. Det er en mayonnaisesalat, som smager skønt på et stykke brød, i en croissant eller i en sandwich. Perfekt til madpakken. Find opskriften og forklaringen på det lidt sjove navn (fuglekvidder) ved at klikke på linket herover.

smørrebrød

Smørrebrød – Du kan sagtens gøre dine rugbrødsmadder lidt mere spændende end bare en klapsammen- eller en fladmad. Pynt med revet peberrod, syltede agurker, ristede løg, kaviar og rejer. Det kræver en lidt større madkasse, men det kan sagtens lade sig gøre. Klik på linket, og få inspiration til at pynte din mad.

Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem – Den bornholmske rugbrødsmad, Sol over Gudhjem, er perfekt at komme i madpakken. Godt nok skal der en rå æggeblomme på, men den tager du bare med i en lille bøtte og hælder på, når brødet med røget sild, radiser og purløg er pakket ud.

souvlaki

Souvlaki – Skinkekød på spyd grillet over åben ild, i ovnen eller på den elektriske bordgrill er perfekte at have med i madpakken. Klip evt. lidt af spyddene, hvis de er for lange til madkassen. Klik på linket herover, og få opskriften på hurtigt lavede souvlaki og græske souvlaki i marinade.

spinattærte

Spinattærte – Tærten her egner sig kun til madpakken, hvis du har adgang til mikrobølgeovn på dit arbejde eller uddannelsessted. Den er fyldt med fløde, æg, laks og frisk spinat, så det er vigtigt, at du får den varmet op til minimum 75° C. Klik på linket herover for at komme til opskriften.

græskarsuppe

Supper – De fleste supper er velegnede til at have med i madpakken. Det kræver selvfølgelig at du har en termobeholder, der lukker hermetisk tæt. Forestil dig en kølig efterårsdag at kunne lukke op for f.eks. en portion jordskoksuppe med et par skiver sprødtstegt bacon på sidelinjen.

sushi

Sushi – Hvor mange kender du, der smutter hen på sushi-restauranten i frokostpausen for at hente den sushi, de har bestilt tidligere på dagen? Hvorfor ikke bare lave den selv og tage den med i madpakken? Det kræver du har lidt tid, og risene bør du nok lave i forvejen, da de jo skal være kolde.

tunsalat

Tunsalat – Tun blandet med mayonnaise og lidt grønt og smagt til med sennep og citron er en god madpakke-idé. Kom tunsalaten i en sandwich. Det er endda en madpakke, der kan laves aftenen i forvejen, for den bliver kun bedre af at trække. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover.

varmrøget laks

Varmrøget laks – Du kan være heldig at finde røget laks på tilbud eller i ”red maden”-køledisken. Køb den, og kom den på et stykke brød sammen med en god rygeostdressing. Og så ned i madpakken med den. En superlækker frokost, som du vil glæde dig til.

Vegetarburger

Vegetarburger – Er du ikke til bøf af oksekød, eller vil du bare en gang imellem gerne spise kødfrit, så er en vegetarburger perfekt til madpakken. Du kan lave bøffen af en plantefars, eller du kan lave den selv af en rødbeder. Begge dele smager skønt – også koldt. Klik på linket for at gå til opskriften.

Vegetarisk rødbedetærte

Vegetarisk rødbedetærte – Tærter af enhver slags er en perfekt madpakke-idé. Tærten, du får opskriften på her, er med bund af sorte bønner. Det gør den lidt lind, så det er en god idé at have kniv og gaffel – eller i hvert fald bare gaffel – parat, når det er madpakketid. Tærten smager lækkert både kold, lun og varm.

Vegetar pizza

Vegetarpizza – Ligesom al anden slags pizza egner vegetarpizzaen her sig også godt som en del – eller hele – madpakken til frokost. Den smager fint kold, og skærer du den i moderate størrelser slices, er den også nem at spise uden brug af kniv og gaffel. Perfekt til både børn og voksne.

verdens bedste brød

Verdens bedste brød – Langtidshævet brød bagt i en gryde på grillen eller i ovnen … mums, det er godt. Brug det til suppen i termokanden, den blandede salat, eller skær tyndere skiver, og kom lækre mayonnaisesalater eller andet pålæg på. En fantastisk madpakke-idé til både børn og voksne.

Ærtepuré

Ærtepuré – Fyld madkassen med masser af ”grønne” stænger – gulerødder, agurker, peberfrugt – og måske også nogle brødstænger eller grove kiks med masser af fibre, der mætter godt. Lav denne lækre ærtepuré, og kom den i en bøtte med låg ved siden af, og du har en lækker, let og sund madpakke-idé.

pastasalat med skinke

Salater – De fleste blandede salater, som pastasalat, broccolisalat, kikærtesalat og mange andre salater er også lækre at have med i madpakken. Og de kan laves aftenen før, så er madpakken klar og skal bare lægges i tasken dagen efter, lige inden du skal ud af døren. Husk gaffel!