Vegetarburger er nem at gå til. Normalt er jeg ikke en stor tilhænger af at købe vegansk eller vegetarkød. Men jeg gjorde en undtagelse, da datteren kom hjem og sagde, at hun godt kunne tænke sig at smage det nye veganske hakkekød. Der findes allerede en del vegansk hakkekød, men det hun talte om, var Naturli’ Hakket, som kom på markedet i starten af 2018. Har du smagt? Hvis ikke, så læs med her!

 

Det veganske hakkekød ligner hakket oksekød i rå tilstand dog lidt blegere. Det er lavet af hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Jeg var ikke imponeret. Det er nemt at arbejde med, men smagen lader noget tilbage at ønske. Bevares, det smager ikke grimt, det smager bare af ingenting. Der skal i hvert fald godt med krydderier på eller i. Til gengæld falder det ikke så tungt i maven som en oksehakkedreng.

Vegetarburger opskrift

På grund af den neutrale smag blander jeg lidt krydderier i, før jeg laver bøffer til burgeren. Bøfferne er helt veganske. Det kan burgeren også blive, hvis du laver veganske burgerboller og ikke mine yndlingsburgerboller, og hvis du ikke, som jeg, kommer ost, bacon, spejlæg eller andet animalsk i.

Antal personer:
4

Tid i alt:
20M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til vegetarburger

  • 400 g Naturli’ Hakket – eller din favorit
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. mild paprika
  • 1 spsk. stødt koriander
  • Olie
  • 4 burgerboller
  • Salt og peber
  • Fyld – f.eks. salat, dressing, ketchup, agurkesalat, rå/ristede løg, tomater og så videre … Lige hvad du har lyst til

Sådan laver du vegetarburger

  1. Kom Naturli’ Hakket i en skål.
  2. Pres hvidløgsfeddet i.
  3. Kom paprika, stødt koriander, salt og peber i, og rør det sammen til en fars.
  4. Del farsen i fire lige store dele, og form bøffer af dem.
  5. Hak let med en kniv på begge sider, så der bliver et rudemønster – det er mere for et syns skyld end for noget som helst andet.
  6. Brun bøfferne i den varme olie – gerne på en grillpande (for et syns skyld) – på begge sider.
  7. Steg dem færdige ved middelvarme. Husk at vende ofte, de brænder nemt på.
  8. Drys med lidt groft salt.
  9. Varm burgerbollerne i ovnen, hvis de ikke er nybagte.
  10. Så skal der bygges burgere!

Rødbedebøffer

Du kan også lave dine egne veganske bøffer af rødbeder.

Det skal du bruge

  • 450 g rødbeder – renset vægt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1½ dl havregryn
  • 3 spsk. mel
  • 2 spsk. mild paprika
  • 1 spsk. stødt koriander
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
  2. Pil hvidløg og løg, og riv det.
  3. Bland rødbede, hvidløg, løg, mel, paprika og koriander samt salt og peber, og rør det sammen med håndmikseren – tilsæt evt. mere mel og havregryn, hvis farsen bliver for våd.
  4. Lad ”farsen” hvile i ½-1 time på køl.
  5. Form farsen til fire lige store bøffer, og steg dem i olien.

Du er ikke i tvivl om, at der ikke er kød i disse bøffer, men røde er de.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Vegetarburger
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug