Søger du en velsmagende og enkel vegetarburger, hvor grøntsager og krydderier får lov til at stå i fokus? Så er denne opskrift lige noget for dig. Her kan du bygge en burger med saftige grøntsagsbøffer og friskt fyld som sprød salat, tomatskiver, syltede agurker og måske et strejf af sennep eller chili for ekstra smag.
Denne vegetarburger er skabt til både dem, der elsker et let alternativ, og dem, der gerne vil undgå kød. Med hjemmelavede krydderier og en let sprødhed fra panden får du en burger, der både mætter og giver lidt ekstra til smagsløgene – og så er den oplagt til en hyggelig middag.
Opskrift på vegetarburger med Naturli hakkekødsalternativ
Vegetarburger
Ingredienser
- 400 g Naturli’ Hakket – eller din favorit
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. mild paprika
- 1 spsk. stødt koriander
- Olie
- 4 burgerboller
- Salt og peber
- Fyld f.eks. salat, dressing, ketchup, agurkesalat, rå/ristede løg, tomater og så videre … Lige hvad du har lyst til
Sådan gør du
- Kom Naturli’ Hakket i en skål.
- Pres hvidløgsfeddet i.
- Kom paprika, stødt koriander, salt og peber i, og rør det sammen til en fars.
- Del farsen i fire lige store dele, og form bøffer af dem.
- Hak let med en kniv på begge sider, så der bliver et rudemønster – det er mere for et syns skyld end for noget som helst andet.
- Brun bøfferne i den varme olie – gerne på en grillpande (for et syns skyld) – på begge sider.
- Steg dem færdige ved middelvarme. Husk at vende ofte, de brænder nemt på.
- Drys med lidt groft salt.
- Varm burgerbollerne i ovnen, hvis de ikke er nybagte.
- Så skal der bygges burgere!
Nutrition
Vegetarburger opskrift
På grund af den neutrale smag blander jeg lidt krydderier i, før jeg laver bøffer til burgeren. Bøfferne er helt veganske. Det kan burgeren også blive, hvis du laver veganske burgerboller og ikke mine yndlingsburgerboller, og hvis du ikke, som jeg, kommer ost, bacon, spejlæg eller andet animalsk i.
Vegetarburger er nem at gå til. Der findes allerede en del vegansk hakkekød, men det hun talte om, var Naturli’ Hakket, som kom på markedet i starten af 2018. Har du smagt? Hvis ikke, så læs med her!
Det veganske hakkekød ligner hakket oksekød i rå tilstand dog lidt blegere. Det er lavet af hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Jeg var ikke imponeret. Det er nemt at arbejde med, men smagen lader noget tilbage at ønske. Bevares, det smager ikke grimt, det smager bare af ingenting. Der skal i hvert fald godt med krydderier på eller i. Til gengæld falder det ikke så tungt i maven som en oksehakkedreng.
Burger med rødbedebøffer
Rødbedebøffer
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pil hvidløg og løg, og riv det.
- Bland rødbede, hvidløg, løg, mel, paprika og koriander samt salt og peber, og rør det sammen med håndmikseren – tilsæt evt. mere mel og havregryn, hvis farsen bliver for våd.
- Lad ”farsen” hvile i ½-1 time på køl.
- Form farsen til fire lige store bøffer, og steg dem i olien.