Pizzasnegle – Skal der noget nyt og spændende i madkassen i stedet for de sædvanlige leverpostejs- og spegepølsemadder, så er pizzasnegle et godt alternativ.

Ikke at der er noget galt med leverpostejsmadder – især ikke hvis din leverpostej er hjemmelavet – men en gang imellem skal der bare noget ekstra til.

Laver du en god portion pizzasnegle, kan du fryse dem, og så har du nem madpakkemad i lang tid fremover. De tør hurtigt, og er der mikroovn på din arbejdsplads eller børnenes skole eller fritidshjem, kan de nemt varmes. Men ellers smager de altså også lækkert kolde.

Nedenfor kommer den klassiske opskrift og længere nede kan du finde opskriften i et videoformat.

pizzasnegle

Pizzasnegle – opskrift

Normalt laver jeg min pizzadej selv – også den til sneglene – men skal det gå rigtig hurtigt, køber jeg en færdig dej. Den ælter jeg lidt mere mel ind i – de købte deje er som regel lidt våde i det – og så gør jeg ellers, som det står skrevet fra punkt 5 herunder.

Ingredienser til 12 pizzasnegle

  • 25 g gær
  • 2 dl fingerlunt vand
  • 2 tsk. neutral olie
  • 75 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. tomatpasta
  • 2 tsk. tørret oregano
  • ½-1 pakke skinke i strimler eller tern (toppings)
  • 75 g revet ost
  • Salt og peber

Sådan laver du pizzasnegle

  1. Opløs gæren i det lune vand, og rør rundt.
  2. Tilsæt olie, og rør rundt.
  3. Bland rugmel, hvedemel og ½ tsk. salt, og hæld det i, og ælt dejen – du kan også køre den i en røremaskine.
  4. Sæt dejen til hævning. Den skal stå lunt og tildækket i ca. 1 time.
  5. Pil, og hak løg og hvidløg.
  6. Drys bordet med mel, og rul dejen ud, når den er færdig med at hæve. Rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm.
  7. Smør tomatpasta på, og drys med oregano samt lidt salt og peber.
  8. Fordel løg, hvidløg, skinke og revet ost oven på.
  9. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den ud i 12 lige store skiver.
  10. Sæt pizzasneglene på skæresiden på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem et lille tryk.
  11. Lad pizzasneglene efterhæve tildækket i 15 minutter.
  12. Tænd ovnen på 200° C.
  13. Bag pizzasneglene i ca. 15 minutter.

Fyldet kan varieres. Du kan f.eks. bruge pepperoni – altså pølsen ikke peberfrugterne i olie eller eddike – eller lidt stegt bacon i skiver i stedet for skinken.

Det eneste er, at ingredienserne ikke skal være i for tykke stykker, da du så risikerer, at sneglene åbner sig eller falder fra hinanden.

Du kan også bruge en færdigtilberedt kød- eller tomatsauce i stedet for tomatpastaen. En tomatsauce hvor der måske allerede er løg og oregano i, så kan du udelade disse ingredienser og måske endda spare tid ved det.

Videoopskrift til pizzzasnegle

Tag et kig nedenfor. Der kan du se en videoopskrift på pizzasnegle.

Frysning af pizzasnegle

Når pizzasneglene er afkølede, kan du fryse dem. Sørger du for de ikke ligger oven på hinanden, er det nemt at tage en enkelt eller to pizzasnegle op, når du får brug for det. Eventuelt kan du drysse med mere revet ost, inden du sætter dem i ovnen, hvis de skal varmes.

Tip 1: Når du har frosne pizzasnegle, som ungerne kan have med i madpakken. Så lig en frossen pizzasnegl i madkassen om morgenen, og så er den tøet op ved middagstid.

Tip 2: Skinken kan udskiftes med bacon. Husk at dup dem fri for så meget fedt som muligt.

Tip 3: Hvis du vil lave pizzasneglene i en lidt sundere variant, så kan du øge mængden af rugmel med 50 g og reducere mængden af hvedemel med 50 g i ovenstående opskrift.

Tip 4: Til voksne: Du kan tage en halv eller hel chili efter smag og behag, og hakke den fint og tilføje den i punkt 8 i opskriften. Det er dog sjældent børn er særligt glade for denne variant. Så hold det her tip til pizzasnegle for de voksne!

Forberedelsestid: 2 timer

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pizzasnegle
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 44 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email