Kyllingesuppe

Kyllingesuppe kan laves på et utal måder. Kyllingesuppe med nudler, kyllingesuppe med karry. Klar kyllingesuppe. Thaisuppe med kylling. Legeret kyllingesuppe … ja, jeg kunne blive ved.

Kyllingesuppe kan også koges som hønsekødssuppe bare på kylling og måske et kraftben i stedet for på en høne.

Kyllingesuppe

Kyllingesuppe – opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Forret
Antal: 4 personer
Kalorier: 577kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Den kyllingesuppe du får opskriften på her er en blendet suppe med kyllingestykker i samt nogle andre lækkerier. Det er en suppe, der kan varme kroppen på kolde dage, men det er også en suppe, du sagtens kan servere om sommeren, for den er let og frisk i smagen.

Ingredienser

  • 1250 g kartofler ja det er mange, men de er med til at legere suppen
  • 4 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8 tsk. grøn pesto – f.eks. basilikumpesto eller persillepesto
  • 1 ds. bønnemix eller 400 g kogte, tørrede bønner (kidneybønner, hvide bønner, butter beans eller en blanding)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  • Skær også porrerne i mindre stykker – ca. lige så store som kartoflerne.
  • Snit hvidløget groft.
  • Skær kyllingen i mundrette bidder, og kog dem møre i letsaltet vand. Det varer et kvarters tid – afhængig af størrelsen på bidderne. Lad kødet dryppe af i en sigte efterfølgende.
  • Svits kartofler, porrer og hvidløg i olien i en stor gryde. Bare et par minutter. Det skal ikke brune.
  • Tilsæt 1½-2 liter vand, bring det hele i kog og lad det herefter simre i ½ times tid til grøntsagerne er helt møre.
  • Skyl imens bønnerne, og giv dem et opkog i lidt vand (hvis det er dem på dåse).
  • Smag til med salt og peber, og lad bønnerne dryppe af i en sigte.
  • Blend suppen, og smag også den til med salt og peber.
  • Kom kyllingestykkerne i suppen, og varm op.
  • Sæt gryden på bordet, og kom pesto og bønner i hver deres skål, og lad gæsterne selv justere, hvor meget de vil have deres portion suppe. Eller portionsanret i skåle, og fordel pesto og bønner ligeligt imellem anretningerne.

Noter

Jeg plejer desuden at servere brød til suppen – f.eks. naanbrød eller chapati.
Tip: Salsa verde smager også godt i suppen i stedet for pesto.
Skal der serveres vin til suppen, kan jeg anbefale en fadpræget hvidvin på chardonnay-druen. Kølig uden at være for iskold.

Nutrition

Kalorier: 577kcal | Kulhydrat: 68g | Protein: 31g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 6g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 8g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 143mg | Kalium: 1715mg | Fiber: 9g | Sukker: 6g | Vitamin C: 74mg | Calcium: 108mg | Jern: 5mg

Få evt. noget lækker ekstra inspiration fra vores super gode venner fra Gastrofun

Pumpet kyllingebrystfilet

I opskriften her bruger jeg fersk kyllingebrystfilet. Når du køber kyllingebrystfilet, så vælg noget, der ikke er tilsat lage. Der er ingen grund til at betale for vand, og det mætter og smager ikke som kylling.

Hvis du f.eks. køber 500 g kyllingebrystfilet, der er tilsat 12 % lage (det skal fremgå på fersk kylling, om der er tilsat lage), betyder det, at du får og betaler for 440 g kød og 60 g vand. Og det er ikke meget du sparer – ca. en flad femmer pr. kg, når vandet er trukket fra.

Sidst opdateret: 25. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter