Culottesteg – Culotte er en udskæring af en okse. En udskæring, som tidligere har haft lidt samme skæbne som svinekæber – det var ikke specielt værdsat. Men ikke af samme grund, for svinekæber har altid være møre og lækre, mens culotten var meget svær at få mør. Men bedre modningsforhold og yngre dyr har gjort det nemmere.

Culotten sidder mellem halestykket og tykstegen på oksen. Culotte serveres enten skiveskåret til en god bøf eller hel. Det er sidstnævnte, du får opskriften på her.

Søger du på culottesteg på google, får du resultater som ”Sådan får du din culotte perfekt, hver eneste gang”, ”Sådan tilbereder du den perfekte culotte”, Perfekt rosa culotte med god smag”, Nem og mør culottesteg”, ”Saftig culottesteg” og lignende, der antyder, at det sk… svært at stege en culottesteg. Det er det ikke!

Opskrift på culottesteg

Du kan stege din culottesteg i gryde, i grillen eller i ovnen. Sidstnævnte synes jeg, er det nemmeste. Det tager ingen tid at tænde for ovnen – i forhold til grillen – og den passer sig selv og skal ikke vendes – i forhold til i gryden. Dog bruner jeg den på stegepanden, før jeg kommer den i ovnen.

Antal personer:
4

Tid i alt:
1T40M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til culottesteg

 

  • 1 okseculotte på ca. 1 kg med fedtlag
  • 4 dl vand
  • Salt og peber

Sådan laver du culottesteg

  1. Dup stegen tør med køkkenpapir, og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i ruder.
  2. Varm en stegepande op – uden fedtstof – og læg culottestegen med fedtsiden nedad, og brun den ved kraftig varm i 3-4 minutter. Vend stegen, og brun den på den anden side i et par minutter.
  3. Hæld vandet i en bradepande af passende størrelse. Læg en rist over, og læg stegen på risten med fedtsiden opad, drys med salt og peber.
  4. Sæt bradepande og steg i en kold ovn, tænd på 100° C, steg i ca. 1½ time, og stik så et stegetermometer i stegen. Skal stegen være rosastegt, skal centrumstemperaturen være på 55-65° C, skal den være gennemstegt, skal den være 65-68° C. Er temperaturen ikke høj nok efter dit ønske, så steg videre i et kvarter.
  5. Brug stegeskyen til sovsen, og lad culottestegen hvilke, mens du laver sovsen.

Til culottesteg smager en portobello- eller en champignonsovs godt. Du kan lave portobellosovs på nøjagtig samme måde som champignonsovs, blot ved at skære portobelloer i 1 cm tykke skiver.

Stegte tomater er også lækkert til culottesteg. Skær dem over i halve, og brun dem på skærefladen i lidt af det fedtstof (ca. 1 spsk.), der er tilovers efter bruningen af stegen. Læg dem derefter i et ovnfast fad, drys med tørret rosmarin, lidt sukker, salt og peber, og kom dem i ovnen sammen med stegen og i lige så lang tid som stegen.

Endelig smager hvidløgsbønner også godt til. Smelt 1 spsk. smør på en pande, pres 3-4 fed hvidløg i, og vend bønnerne i hvidløgssmørret, og lad dem steg i ca. 5 minutter.

Og så skal der selvfølgelig kartofler til. Hasselbackkartofler eller pommes Anna f.eks.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Culottesteg
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

x