Har du nogensinde selv bagt flutes? Hvis ikke, så skal du prøve. Det er så nemt i forhold til, hvad du får for dine (små) anstrengelser. De smager nemlig helt anderledes og med en meget mere lækker konsistens, end dem du køber på frost eller i pose i supermarkedets brødafdeling.
Når du bager selv, ved du også nogenlunde, hvad der er i dit bagværk. Selvfølgelig skal du ikke ud at høste og male korn eller at malke koen, men i forhold til tilsætningsstoffer af forskellig slags, som du jo ikke selv kommer i dit brød.
Men ud over, at du ved, hvad der er i, kan du også selv bestemme, hvad der skal i og på – altså hvilken slags mel, kerner frø osv.
Få noget ekstra inspiration til dine lækre flutes fra vores gode venner fra Gastrofun
Flutes – opskrift
Ingredienser
- 1½ dl mælk
- 12½ g gær
- 1½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 75 g sigtemel
- 150 g hvedemel
- 1 æg
- Drys – f.eks. flagesalt og birkes
—–
Stærkt tilbud fundet af Laust fra HurtigMums.dk gennem PR
—–
Sådan gør du
- Lun mælken, smuldr gæren i den, og rør, til gæren er helt opløst.
- Tilsæt olie, sigtemel og ca. halvdelen af hvedemelet samt salt i væsken, og ælt, til du har en ensartet masse – du kan også lade røremaskinen gøre arbejdet for dig.
- Tilsæt nu så meget af det resterende hvedemel som nødvendigt, for at dejen bliver smidig uden at klistre.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time ved stuetemperatur.
- Slå i dejen ned med et par knytnæver, og del den i 4 lige store dele – eller færre, hvis du vil have større flutes og flere, hvis du vil have mindre flutes.
- Form nu flutes af de 4 dejklumper, og sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i endnu en halv times tid ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 220° C.
- Pensl flutene med sammenpisket æg, og drys med salt, birkes eller noget helt tredje.
- Skær to dybe, skrå snit i hvert flute med en skarp kniv.
- Sæt flutene i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennembagt. Tiden kan variere, hvis du har lavet større eller mindre flutes.
- Flutene får en sprød skorpe og en blød krumme, lige når de kommer ud af ovnen. Gemmer du dem til dagen efter er de stadig lækre, men skorpen bliver lidt sejere. Det samme sker efter frysning og optøning.
Noter
Du kan enten forme flutene ved at strække dejklumpen ud til en firkant og derefter rulle den stramt til en lang pølse, eller du kan trække og folde kanterne ind under flutet – ligesom når du former boller, når de skal være glatte og fine.
Nutrition
—–
—–
Se vores lille galleri for noget ekstra inspiration til dine flutes