En poké bowl er en hawaiiansk ret. Poké betyder rå fisk i tern, så retten skal, hvis den skal følge den originale opskrift, serveres med tern af rå fisk. Jeg har dog set opskrifter med både oksekødsskiver, røget laks, kylling, stegte rejer m.m. Opskriften, du får herunder, er med hummerhaler, der har været en tur i ovnen, men det står dig frit for at udskifte dem med f.eks. rå laksetern.

Det gode ved bowls er, at du kan komme hvad som helst af ingredienser i dem – afhængig af hvad du har i køleskabet, grøntsagskurven, konservesskuffen og/eller fryseren.

Poké bowl – opskrift

Egentlig er det jo ”bare” en salat. Det er serveringsmåden, der gør det lidt specielt, fordi det hele er kommet i en skål. Ikke blandet, men ved siden ad hinanden. Det gør anretningen farverig, harmonisk og indbydende.

Antal personer:
4

Tid i alt:
45M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til poké bowl

  • 1 par stilke persille
  • 1 par stilke basilikum
  • ½ spsk. revet citronskal
  • 1 spsk. pinjekerner
  • 50 g blødt smør
  • 8 jomfruhummerhaler
  • 1-2 rødbeder – afhængig af størrelse
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 dl majskerner fra frost
  • 1 dl edamamebønner fra frost
  • 2 store skiver hvedebrød
  • 2-3 kviste timian
  • 16 små tomater – gerne i forskellige farver
  • ½ agurk
  • 1 tyk skive kinaradise – sådan ca. 6-7 cm
  • 1-2 spsk. sesamfrø
  • Salt og peber

Sådan laver du poké bowl

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Blend persille, basilikum, citronskal og pinjekerner.
  3. Rør blandingen sammen med det bløde smør, og smag til med salt og peber.
  4. Flæk hummerhalerne på langs, og fjern tarmen.
  5. Læg hummerhalerne med skallen nedad i et ovnfastfad.
  6. Fordel smørret i klatter over alle halerne.
  7. Sæt fadet i ovnen i et kvarters tid.
  8. Skræl imens rødbederne, og skær dem i tern på ca. 2 x 1 cm.
  9. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med et par spiseskefulde olie og lidt salt og peber.
  10. Tag fadet med hummerhaler ud af ovnen, og skru varmen op til 200° C.
  11. Sæt rødbederne i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er næste møre – de må gerne have lidt bid.
  12. Hæld kogende vand over majs og edamamebønner, så de tør, og lad dem derefter dryppe af i et dørslag.
  13. Skær evt. skorpen af brødskiverne, hvis den er meget sprød, og skær brødet i tern på størrelse med rødbederne.
  14. Kom et par spiseskefulde olie på en stegepande sammen med timian, og rist brødternene heri.
  15. Skær tomaterne i halve eller både – afhængig af tomaternes størrelse.
  16. Skræl kinaradisen, og skær både den og agurken i tern på samme størrelse som rødbeder og brød.
  17. Fordel rødbeder, majs og edamamebønner, små tomater, agurker samt kinaradise opdelt i grupper i fire skåle.
  18. Kom lidt ristede brødtern over, og drys med sesamfrø.
  19. Læg til sidst et par hummerhaler oven på anretningen.

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Poké bowl
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x