Opskrift på bastogne kiks
Bastogne kiks – opskrift
Ingredienser
- 100 g ahornsirup
- 100 g mørk muscovadorørsukker brun farin kan bruges, men muscovadorørsukker er at foretrække
- 100 smør ved stuetemperatur eller skåret i små tern
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. kanel
- Revet skal fra 1 usprøjtet citron
- 1 nip salt
—–
Stærkt tilbud fundet af Laust fra HurtigMums.dk gennem PR
—–
Sådan gør du
- Bland sirup og sukker sammen i en skål, og pisk herefter smørret i.
- Bland alle de øvrige ingredienser, og hæld det ned i sirupblandingen til en sammen hængende dej, som sættes overdækket i køleskabet i mindst en time.
- Tænd ovnen på 175° C varmluft.
- Del dejen i mindre stykker – jeg deler den i 4 – og lav lange stænger af hvert stykke på ca. 1½ cm i diameter. Dejen kan godt være lidt porøs, så træk, form, rul, hvad der nu fungerer bedst for dig. Det skal bare ende med en lang, rund stang/pølse med den angivne diameter.
- Tryk pølsen hårdt med bagsiden af en gaffel, så der kommer riller i den, og så den bliver flad og bred.
- Skær stangen i 5-6 cm lange småkager, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i 10-12 minutter. De er bløde, når du tager dem ud af ovnen, men de bliver hårde, når de har stået og kølet lidt af. Du må endelig ikke bage dem, til de er hårde, så risikerer du at knække tænderne på dem.
Noter
—–
—–
Min opskrift på bastogne kiks
Bastogne kiks er en belgisk småkage – tror jeg nok, Bastogne er i hvert fald en by i Belgien, men det kan man jo ikke altid helt tage som en rettesnor. Men jeg tror, den er god nok. Har du smagt Bastogne kiks købt i supermarkedet og syntes om dem, så prøv at lave dine egne. Du bliver ikke skuffet.
Kiksene – eller småkagerne – er fyldt med julekrydderier, – og dermed juleduft – men de kan sagtens spises hele året. Men pas på! De er svært vanedannende.
Mørk muscovadorørsukker eller brun farin
Mørk muscovadorørsukker – der findes også lys muscovadorørsukker – ligner til forveksling brun farin af udseende.
Muscovadorørsukker udvindes af sukkerrør og er forarbejdet så lidt som muligt. Det har en mild smag hen ad lakrids.
Brun farin er en blanding af sukker og rørsukkersirup. Den har en karamelagtig smag.
Muscovadorørsukker er noget dyrere end brun farin – faktisk omkring tre gange så dyrt. Hvis du gerne vil holde bagebudgettet lidt nede, kan du jo vælge at blande de to typer sukker i et eller andet forhold.
2 Responses
Har prøvet at bage dem men dejen var smuller og ikke til at samle ???? hvorfor mon
Hej Helle
Dejen er også meget porøs, og det kræver en del tålmodighed at få den samlet, men jeg har aldrig oplevet, at det var umuligt. Du kan evt. prøve at holde lidt af melet tilbage, så dejen ikke bliver for tør.
De bedste hilsner
Beate og hurtigmums