Snickerskage

Snickerskage – Er du på slankekur, så skynd dig væk! Kig end ikke på billedet, jeg er sikker på, at det er fedende. Jeg er ikke et kageøre … men det holder ikke helt med denne snickerskage. Den er usandsynligt lækker.

Kan du lide snickers, kan du også lide denne kage. Og hvem kan ikke lide snickers? Jeg kan i hvert fald. Snickerskagen er hurtigmums i den betydning, at den er hurtigt væk – og mums for det. Jeg lavede denne i al hemmelighed og nåede at tage et billede, inden andre i hustanden opdagede mit forehavende.

 

Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!

Snickerskage – opskrift

Denne snickerskage har alt det en himmerigsmundfuld skal have. Den har forskellige teksturer, sødt, salt og umami. Her er ingen snak om fibre og vitaminer. Det er ren forkælelse og intet andet.

Det skal du bruge til en bradepande på cirka 25 x 35 cm

  • 4 dl sukker
  • 200 g smør + lidt til formen – rigtig smør
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 300 g saltede peanuts
  • 1 dl glukosesirup – eller anden lys sirup
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakaopulver – den uden tilsat sukker
  • 200 g mælkechokolade

Sådan laver du snickerskage

  1. Tag alle de kolde ingredienser ud af køleskabet en halv times tid, før du går i gang, så alle ingredienser har stuetemperatur, og smørret er blevet blødt.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Pisk sukker og smør hvidt og skummende med en elpisker.
  4. Pisk æggene i et ad gangen – jo længere tid du pisker, jo mere luftig bliver kagen, så snup gerne et par minutter eller fem for hvert æg.
  5. Bland mel og bagepulver, og sigt det i ad et par gange, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber eller lignende, så du ikke pisker luften ud af æggene igen. Vend melet rundt, til du har en ensartet dej.
  6. Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 25 x 35 cm.
  7. Fordel peanuts over dejen.
  8. Bag kagen i ca. 20 minutter – stik med en kødnål eller lignende midt i kagen. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid.
  9. Tilbered imens karamellen.
  10. Bland sirup, piskefløde, sukker, vaniljesukker og kakaopulver i en lille gryde, og bring det i kog ved svag varme og under omrøring.
  11. Lad det koge i 8-10 minutter under omrøring. Karamellen virker tynd, så længe den er varm, men den skal nok blive tyk og sej.
  12. Tag kagen ud af ovnen, når den er færdigbagt, lad den og karamellen køle lidt af – sådan en 5-10 minutter. Ikke så længe, at karamellen stivner.
  13. Hæld karamellen over kagen – her begynder det at blive svært … at holde på mundvandet forstås.
  14. Overtræk kagen med smeltet chokolade, når kagen er helt afkølet, og lad igen kagen køle af, til chokoladen er stivnet. Først da er snickerskagen klar til de lækkersultne ganer.

Mere info om råvarerne

  • Jeg bruger ganske almindelige, saltede peanuts, jeg ved ikke, om det er i overensstemmelse med dem, der er i en snickersbar, men usaltede peanuts er dyrere og sværere at få fat på, og det smager skønt med de saltede.
  • Jeg bruger glukosesirup, fordi den er mindre sød end almindelig sirup, og fordi den modvirker krystallisering i karamellen.
  • Jeg bruger mælkechokolade, hvilket er tro mod snickersbar – dog uden hvid nougat, for den er vanvittig dyr.

 

Forberedelsestid: 35 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Se også udvalget af andre kager her.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Denne tekst blev sidst opdateret den 25. februar 2020 8:17

Laust

Seneste indlæg

Se kommentarer

  • Jeg vil gerne lave denne kage, men kan den laves om tirsdagen hvis den først skal bruges om fredagen? Kan den evt fryses? ????

    • Hej Lene
      Ja, kagen kan godt fryses, men den kan også holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet i mindst 3-4 dage.
      De bedste hilsner
      Beate, Hurtigmums