Ribbenssteg på grill

Ribbenssteg på grill – Det er meget sjældent, jeg laver ribbenssteg, jeg bruger hellere kødstykket til stegt flæsk. Meeen det smager nu også godt i en sandwich – en flæskestegs- eller ribbenssandwich. Nu til dags steger vi nemlig oftest en ribbenssteg på nøjagtig samme måde som en kamsteg – altså en flæskesteg.

Der er meget fedt på ribbenene, men alligevel er den i dag næsten lige så dyr som en kamsteg, der er meget mindre fed. Derfor smager en flæskesteg af ribbenene også anderledes end en flæskesteg af kammen. Men lige nu handler det om ribbensstegen.

Annonce

Ribbenssteg på grill

Ribbenssteg på grill – opskrift

Kigger du i Frøken Jensens kogebog eller det gamle Husmoderleksikon, vil du se, at man tidligere skar sværen og det meste af fedtet af dette stykke fra grisen og lavede nærmest en rullesteg fyldt med svesker og æbler af den. Det gør vi ikke her, vi smider den på grillen, for så kan vi få flæskestegssandwich i morgen.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg ribbenssteg
  • Barbecuesauce – gerne hjemmelavet
  • 1-2 laurbærblade
  • 7-8 hele nelliker
  • ½-1 l vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd grillstarteren og fordel kullene i en tre-zones grill med en drypbakke i midten. Den fylder du med vand.
  2. Skær sværen på ribbensstegen, så den er skåret helt ned til kødet – ikke igennem kun ned til.
  3. Gnid den godt ind i groft salt.
  4. Smør herefter resten af stegen ind i barbecuesaucen.
  5. Læg ribbensstegen med sværen nedad på grillen over drypbakken.
  6. Lad den stege i 10-15 minutter, hvorefter den vendes.
  7. Knæk evt. laurbærbladene på den lange led, hvis de er meget store, og fordel dem og de hele nelliker mellem sværene.
  8. Drys med peber og evt. mere salt.
  9. Grill stegen færdig. Det varer ca. 1-1½ time. Kernetemperaturen skal være 67-70° C.
  10. Lad stegen hvile et kvarters tid, før du skær den i skiver.

Tip I: Hvis sværen ikke er helt sprød, kan du vende stegen og give den ca. 5-10 minutter over direkte varme.

Tip II: Sørg for at stegen står lige under tilberedningen, så den får lige meget varme over det hele. Det kan du gøre ved at krølle et stykke stanniol sammen til en kugle og lægge under, hvor stegen er smallest eller ved at bruge en stegholder.

Den traditionelle måde at servere flæske-/ribbenssteg på er nok med brun sovs, brunede kartofler, æbler, svesker og rødkål.

Men det bliver meget julet, så hvis ikke det er jul, kan du anrette stegen som på billedet.

Sovsen er lavet af fedt og kødsaft, der er dryppet fra stegen under tilberedningen.

Der er bagte, halve kartofler til, hvor kartoffelmassen efter bagning er skrabet ud af skrællen og rørt op med en smøreost med chili i. Derefter er den lagt tilbage i kartoffelskrællen igen, fået en lille skive cheddarost på toppen og et stykke bacon og så ind i ovnen igen, til osten bliver blød og cremet.

Derforuden er der pak choi lynstegt i sesamolie og med ristet sesam ovenpå. Endelig gemmer der sig bag kartoflen en skefuld brombærchutney med løg og græskar.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1½ time

 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Ribbenssteg på grill
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here