Kartoffelkager

Kartoffelkager – En kartoffelkage er en vandbakkelse fyldt med kagecreme og afsluttet med et marcipanlåg. Det er mine i hvert fald. Jeg har fået kartoffelkager, hvor det mere var som en slags lag- eller flødeskumskage med marcipanlåg.

Vandbakkelserne er nok den største udfordringer, da de kan falde sammen, hvis din ovn ikke varmer nok, eller hvis du åbner ovndøren – så lad være med det!

Opskrift på kartoffelkager:

kartoffelkager

Kartoffelkager – opskrift

Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Dessert, kaffe, Snack
Antal: 8 kager
Kalorier: 649kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Tag alle ingredienser ud af køleskabet, og lad dem stå på køkkenbordet ½ times tid, så de får samme temperatur. Så er det nemmere at arbejde med.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 3 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl fløde
  • 1 stang vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • dl piskefløde
  • 400 g marcipan
  • 100 g kakaopulver
  • Sprøjtepose
  • 1 cm rund tylle
  • 1 stor glat tylle
  • 8 cm kageudstikker

Sådan gør du

  • Kom smør og vand i en kasserolle, og smelt smørret ved svag varme.
  • Skru op for varmen, og bring det i kog, når smørret er smeltet.
  • Bland mel, sukker og salt, sigt det, og hæld det i kasserollen.
  • Rør kraftigt i massen med en ske, indtil den har samlet sig til en dej, der slipper bunden.
  • Tag kasserollen af varmen, og lad dejen køle af.
  • Pisk æggene let sammen, og tilsæt lidt efter lidt, mens du rører mellem hver gang. Bliv ved med at tilsætte æg og røre, indtil dejen er blød og glat – det er ikke sikkert, at det hele af æggene skal bruges.
  • Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  • Dæk en bageplade med bagepapir, og smør det med lidt smør.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med 1 cm-tyllen monteret, og sprøjt en ca. 8 cm lang stribe ud på bagepladen.
  • Sprøjt en stribe magen til lige ved siden af, så de hænger sammen.
  • Sprøjt til sidst endnu en stribe midt på oven på de to andre.
  • Lav i alt otte af disse konstruktioner med god plads imellem.
  • Sæt bunden til kartoffelkagerne i ovnen i 20-30 minutter, til de er gyldne og faste. Åbn ALDRIG ovndøren de første 20 minutter, da dine vandbakkelser så bliver flade.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
  • Kom mælk og fløde i en kasserolle.
  • Flæk vaniljestangen og kom også den i kasserollen, og varm op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse let, luftigt og lysegul, og kom den i kasserollen.
  • Sæt den over ved svag varme under konstant piskning, indtil blandingen begynder at blive til en creme – den må ikke koge.
  • Lad cremen blive kold.
  • Flæk vandbakkelserne på langs med en brødkniv, og kom lidt hindbærmarmelade ned i dem.
  • Fordel cremen i dem, og klem vandbakkelserne let sammen.
  • Pisk fløden til skum, og sprøjt den i store cirkler ud oven på samlingen/åbningen af vandbakkelserne.
  • Rul marcipanen ud, og drys med kakaopulver, til den er dækket.
  • Udstik otte cirkler, og læg en cirkel oven på hver vandbakkelse – træk dem evt. lidt ud, så de bliver ovale.

Nutrition

Kalorier: 649kcal | Kulhydrat: 63g | Protein: 16g | Fedt: 40g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 17g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 198mg | Natrium: 152mg | Kalium: 459mg | Fiber: 7g | Sukker: 29g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 124mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se også andre lækre kageopskrifter her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter