Kartoffelkager

Kartoffelkager – En kartoffelkage er en vandbakkelse fyldt med kagecreme og afsluttet med et marcipanlåg. Det er mine i hvert fald. Jeg har fået kartoffelkager, hvor det mere var som en slags lag- eller flødeskumskage med marcipanlåg.

Vandbakkelserne er nok den største udfordringer, da de kan falde sammen, hvis din ovn ikke varmer nok, eller hvis du åbner ovndøren – så lad være med det!

Få lidt ekstra inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

kartoffelkager

Kartoffelkager – opskrift

Tag alle ingredienser ud af køleskabet, og lad dem stå på køkkenbordet ½ times tid, så de får samme temperatur. Så er det nemmere at arbejde med.
Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Snack
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Sværhedsgrad: Avanceret
Antal: 8 kager
Kalorier: 649kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 3 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl fløde
  • 1 stang vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • dl piskefløde
  • 400 g marcipan
  • 100 g kakaopulver
  • Sprøjtepose
  • 1 cm rund tylle
  • 1 stor glat tylle
  • 8 cm kageudstikker

Sådan gør du

  • Kom smør og vand i en kasserolle, og smelt smørret ved svag varme.
  • Skru op for varmen, og bring det i kog, når smørret er smeltet.
  • Bland mel, sukker og salt, sigt det, og hæld det i kasserollen.
  • Rør kraftigt i massen med en ske, indtil den har samlet sig til en dej, der slipper bunden.
  • Tag kasserollen af varmen, og lad dejen køle af.
  • Pisk æggene let sammen, og tilsæt lidt efter lidt, mens du rører mellem hver gang. Bliv ved med at tilsætte æg og røre, indtil dejen er blød og glat – det er ikke sikkert, at det hele af æggene skal bruges.
  • Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  • Dæk en bageplade med bagepapir, og smør det med lidt smør.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med 1 cm-tyllen monteret, og sprøjt en ca. 8 cm lang stribe ud på bagepladen.
  • Sprøjt en stribe magen til lige ved siden af, så de hænger sammen.
  • Sprøjt til sidst endnu en stribe midt på oven på de to andre.
  • Lav i alt otte af disse konstruktioner med god plads imellem.
  • Sæt bunden til kartoffelkagerne i ovnen i 20-30 minutter, til de er gyldne og faste. Åbn ALDRIG ovndøren de første 20 minutter, da dine vandbakkelser så bliver flade.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
  • Kom mælk og fløde i en kasserolle.
  • Flæk vaniljestangen og kom også den i kasserollen, og varm op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse let, luftigt og lysegul, og kom den i kasserollen.
  • Sæt den over ved svag varme under konstant piskning, indtil blandingen begynder at blive til en creme – den må ikke koge.
  • Lad cremen blive kold.
  • Flæk vandbakkelserne på langs med en brødkniv, og kom lidt hindbærmarmelade ned i dem.
  • Fordel cremen i dem, og klem vandbakkelserne let sammen.
  • Pisk fløden til skum, og sprøjt den i store cirkler ud oven på samlingen/åbningen af vandbakkelserne.
  • Rul marcipanen ud, og drys med kakaopulver, til den er dækket.
  • Udstik otte cirkler, og læg en cirkel oven på hver vandbakkelse – træk dem evt. lidt ud, så de bliver ovale.

Noter

Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 649kcal | Kulhydrat: 63g | Protein: 16g | Fedt: 40g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 17g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 198mg | Natrium: 152mg | Kalium: 459mg | Fiber: 7g | Sukker: 29g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 124mg | Jern: 4mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE