Småkager

Der findes mange forskellige slags kager, men en af de vigtigste grupper er det vi betegner småkager. Nedenfor kan du finde vores opskrifter på småkager. Vi vil løbende udvidde denne sektion.

Bastogne kiks

Bastogne kiks – De stammer fra regionen Bastogne i Belgien, og det er derfra de har deres navn bastogne kiks. De fleste er faktisk ikke klar over at man selv kan lave bastogne kiks, men det kan man, og som de fleste andre retter, så bliver bastogne kiks bare bedre, når de er hjemmelavet.

bastogne kiksBrunkager

Brunkager – En af de helt klassiske småkager er brunkager. Brunkager har i mit hjem altid været et tegn på at julen var på vej. Du kan her finde vores egen opskrift på brunkager.

brunkager

Finskbrød

Finskbrød – I juletiden er der nogle småkager der går igen og igen. Finskbrød er en af disse småkager.

finskbrød

Havregrynskugler

Havregrynskugler – De er ikke nødvendigvis rettet mod julen, men det er alle småkager jo heller ikke. Havregrynskugler er en af de nemmeste og sjoveste opskrifter at kaste sig i lag med børn, der ikke har været meget i køkkenet før. Havregrynskugler kan dog være noget svinende.

havregrynskugler

Jødekager

Jødekager – Navnet jødekager har altid undret mig. Hvad havde jøder med julesmåkager at gøre. Det gav ingen mening. Hvad sammenhængen mellem jødekager og jul er, det er dog gået op for os nu. Du kan læse om sammenhængen i denne opskrift på jødekager.

jødekager

Pebernødder

Pebernødder – Om de bliver serveret med andre småkager eller bare gemt i kræmmerhuse, ja det er en del af julens små mysterier. Pebernødder er en af julens vigtigste småkager. Du kan finde opskrifte på pebernødder her.

pebernødder

Vaniljekranse

Vaniljekranse – De her småkager har altid været nogle af mine favoritter. Vaniljekranse er både lækre og ser flotte ud. Prøv vores opskrift på vaniljekranse her.

vaniljekranse