Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Poké bowl opskrift
Egentlig er det jo ”bare” en salat. Det er serveringsmåden, der gør det lidt specielt, fordi det hele er kommet i en skål. Ikke blandet, men ved siden ad hinanden. Det gør anretningen farverig, harmonisk og indbydende.
5
fra 1 stemme
Ret:
Salat
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
par stilke persille
▢
1
par stilke basilikum
▢
½
spsk.
revet citronskal
▢
1
spsk.
pinjekerner
▢
50
g
blødt smør
▢
8
jomfruhummerhaler
▢
1-2
rødbeder – afhængig af størrelse
▢
3-4
spsk.
olivenolie
▢
1
dl
majskerner fra frost
▢
1
dl
edamamebønner fra frost
▢
2
store skiver hvedebrød
▢
2-3
kviste timian
▢
16
små tomater – gerne i forskellige farver
▢
½
agurk
▢
1
tyk skive kinaradise – sådan ca. 6-7 cm
▢
1-2
spsk.
sesamfrø
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C.
Blend persille, basilikum, citronskal og pinjekerner.
Rør blandingen sammen med det bløde smør, og smag til med salt og peber.
Flæk hummerhalerne på langs, og fjern tarmen.
Læg hummerhalerne med skallen nedad i et ovnfastfad.
Fordel smørret i klatter over alle halerne.
Sæt fadet i ovnen i et kvarters tid.
Skræl imens rødbederne, og skær dem i tern på ca. 2 x 1 cm.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med et par spiseskefulde olie og lidt salt og peber.
Tag fadet med hummerhaler ud af ovnen, og skru varmen op til 200° C.
Sæt rødbederne i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er næste møre – de må gerne have lidt bid.
Hæld kogende vand over majs og edamamebønner, så de tør, og lad dem derefter dryppe af i et dørslag.
Skær evt. skorpen af brødskiverne, hvis den er meget sprød, og skær brødet i tern på størrelse med rødbederne.
Kom et par spiseskefulde olie på en stegepande sammen med timian, og rist brødternene heri.
Skær tomaterne i halve eller både – afhængig af tomaternes størrelse.
Skræl kinaradisen, og skær både den og agurken i tern på samme størrelse som rødbeder og brød.
Fordel rødbeder, majs og edamamebønner, små tomater, agurker samt kinaradise opdelt i grupper i fire skåle.
Kom lidt ristede brødtern over, og drys med sesamfrø.
Læg til sidst et par hummerhaler oven på anretningen.