Karrysovs

Karrysovs … eller karrysauce – den diskussion er taget mange gange i mange hjem og ved mange lejligheder. Jeg kender en kok som – naturligvis – kun laver sauce, fordi efter hans overbevisning er en sauce finere end en sovs. Der findes dog mange andre forklaringer på, hvad forskellen på sauce og sovs er.

  • Sovs er tyk – sauce er tynd
  • Sovs er der meget af – sauce er der lidt af
  • Sovs serveres til gode, gammeldags retter – sauce serveres til finere retter
  • Sovs er lavet ved opbagning eller jævning – sauce er lavet på en essens

Der er ikke noget galt i en ”sauce” lavet på essens, men der er så sandelig heller ikke noget i vejen med en jævnet eller opbagt ”sovs”. Hver ting til sin tid og sine retter.

Med hensyn til tykkelsen og mængden, så går jeg klart ind for karry-SOVS. Masser af den, som kan hænge fast og ikke løber af kødet, kartoflen, eller hvad det nu måtte være, der skal ud at svømme i sovsen.

karrysovs

Nem og god karrysovs

Samlet tid: 15 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 99kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der er mange måder at lave karrysovs på, og der findes mange varianter af blandingskrydderiet karry. Noget er stærkt, noget er mildt, og noget er midt imellem. Hvor stærk karry du bruger, og hvor stærk du ønsker sovsen, afgør selvfølgelig mængden af karry.

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. karry eller mere hvis du vil have en sovs med en stærkere smag af karry
  • 4 dl mælk
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle eller lille gryde, og lad det bruse af – det skal ikke brune.
  • Tilsæt mel og karry, og pisk det sammen, mens det svitser et par minutter.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring, til sovsen har den rette konsistens. Lad sovsen koge op indimellem.
  • Smag karrysovsen til med æblecidereddike og salt og peber.

Nutrition

Kalorier: 99kcal | Kulhydrat: 6g | Protein: 4g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 4g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 98mg | Kalium: 150mg | Fiber: 1g | Sukker: 5g | Calcium: 125mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Oprindeligt kommer den fra den norditalienske region Piemonte, men den er også blevet ret populær i Argentina, hvor den er en del af den traditionelle julemad.

Tip: Vil du ikke have sorte ”prikker” i din flotte gule karrysovs, så brug hvid peber til at smage til med i stedet for den traditionelle sorte peber.

karrysovs

Karrysovs med kokosmælk

Ret: Sovs
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 411kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Vil du gerne have en eksotisk smagende karrysovs, så skal du prøve denne med kokosmælk.

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 2 spsk. mild karry
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 ds. Kokosmælk a 4 dl
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Hak løget fint, og svits det sammen med karry i olien.
  • Tilsæt kokosmælken – også den fede del øverst i dåsen, og bring sovsen i kog, og lad den koge i 5-10 minutter, til den er kogt ind til den rette konsistens.

Nutrition

Kalorier: 411kcal | Kulhydrat: 8g | Protein: 4g | Fedt: 43g | Mættet fedt: 38g | Natrium: 27mg | Kalium: 480mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 42mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Både den nemme, gode karrysovs og den eksotiske karrysovs smager fortrinligt til boller i karry. Det er den nemme og gode karrysovs, der ses på billedet.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce