Wok med oksekød

Her får du en opskrift på wok med oksekød. En wok er lidt en blanding mellem en gryde og en stegepande. Den har en bred, rund bund, hvilket gør den god at lynstege i – grøntsager, kød, ris, nudler osv. Tidligere blev den mest brugt i det asiatiske køkken til stegning, men den kan også bruges til friturestegning, og den bruges over det meste af verden.

Wok-mad er rigtigt mange ting. Og det er en god måde at få brugt rester på. I en god wok-ret kan der være grøntsager og stivelse, som f.eks. ris eller nudler, og – hvis ikke du er vegetar – noget kød, det kan være alt fra firbenede slagtedyr, over fisk, til fugl. Derudover skal der være nogle smagsgivere, som f.eks. sojasauce, chilisauce eller østerssauce.

Opskrift på wok med oksekød

wok med oksekød

Wok med oksekød

Ingen anmeldelser
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Thai
Antal: 4 personer
Kalorier: 264kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I handlen kan du få wok-blandinger. Det er blandinger – oftest på frost – med forskellige grøntsager. F.eks. gulerødder, minimajs, grønne bønner, peberfrugter i forskellige farver, løg, bambusskud og lignende. Det kan være en god idé at købe sådan en blanding i stedet for at købe alle de forskellige grøntsager, som du måske så ikke får brugt i tide. Og så er det jo supernemt. Til gengæld kan du ikke selv helt bestemme, hvad du vil have i din ret.

Ingredienser

  • 2 spsk. sesamolie
  • 500 g oksekød i tern eller strimler
  • 1 spsk. karry
  • 500 g blandede grøntsager i mindre stykker – evt. en wokblanding
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Salt og peber

Specialudstyr

  • Wok
lodtrækning

Sådan gør du

  • Varm wokken op, og kom olien på.
  • Steg kødet i olien, til det er næsten gennemstegt.
  • Tilsæt karry, og rør godt rundt.
  • Tilsæt grøntsager, og lad dem stege med, til de har fået ”stegeskorpe” uden at blive for møre. De skal stadig have bid.
  • Tilsæt fiskesauce, vand og bouillon, og lad det hele simre et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér evt. med kogte nudler eller ris og et drys ristede, saltede peanuts.

Noter

Tip I: Hvis du bruger friske grøntsager, så tilsæt først dem, der skal have længst tid, så dem, der skal have lidt mindre tid, og til sidst dem, der kun lige skal vendes et par gange. På den måde er du sikker på, at alle grøntsager har lidt bid.
Tip II: Vil du have en lidt mere asiatisk smag, så skift vandet ud med kokosmælk.

Nutrition

Kalorier: 264kcal | Kulhydrat: 17g | Protein: 32g | Fedt: 8g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Kolesterol: 78mg | Natrium: 339mg | Kalium: 697mg | Fiber: 5g | Sukker: 0.1g | Vitamin C: 13mg | Calcium: 57mg | Jern: 4mg

Stop madspild

Har du rester efter wok med oksekød, kan det sagtens varmes dagen efter – evt. med en ny portion kogte nudler eller ris.

Men du kan også hakke hele molevitten i nogle mindre stykker – ikke som en fars, bare lidt mindre stykker. Pak den hakkede wok-ret ind i filo- eller forårsrulledej, og steg, bag eller frituresteg dem som forårsruller, og server dem med karry og eller sojasauce.

Sidst opdateret: 9. december 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.