Her får du en opskrift på wok med oksekød. En wok er lidt en blanding mellem en gryde og en stegepande. Den har en bred, rund bund, hvilket gør den god at lynstege i – grøntsager, kød, ris, nudler osv. Tidligere blev den mest brugt i det asiatiske køkken til stegning, men den kan også bruges til friturestegning, og den bruges over det meste af verden.
Wok-mad er rigtigt mange ting. Og det er en god måde at få brugt rester på. I en god wok-ret kan der være grøntsager og stivelse, som f.eks. ris eller nudler, og – hvis ikke du er vegetar – noget kød, det kan være alt fra firbenede slagtedyr, over fisk, til fugl. Derudover skal der være nogle smagsgivere, som f.eks. sojasauce, chilisauce eller østerssauce.
Opskrift på wok med oksekød
Wok med oksekød
Ingredienser
- 2 spsk. sesamolie
- 500 g oksekød i tern eller strimler
- 1 spsk. karry
- 500 g blandede grøntsager i mindre stykker – evt. en wokblanding
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- Salt og peber
Specialudstyr
- Wok
Sådan gør du
- Varm wokken op, og kom olien på.
- Steg kødet i olien, til det er næsten gennemstegt.
- Tilsæt karry, og rør godt rundt.
- Tilsæt grøntsager, og lad dem stege med, til de har fået ”stegeskorpe” uden at blive for møre. De skal stadig have bid.
- Tilsæt fiskesauce, vand og bouillon, og lad det hele simre et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér evt. med kogte nudler eller ris og et drys ristede, saltede peanuts.
Noter
Tip II: Vil du have en lidt mere asiatisk smag, så skift vandet ud med kokosmælk.
Nutrition
Stop madspild
Har du rester efter wok med oksekød, kan det sagtens varmes dagen efter – evt. med en ny portion kogte nudler eller ris.
Men du kan også hakke hele molevitten i nogle mindre stykker – ikke som en fars, bare lidt mindre stykker. Pak den hakkede wok-ret ind i filo- eller forårsrulledej, og steg, bag eller frituresteg dem som forårsruller, og server dem med karry og eller sojasauce.