Bedstefars skæg – Jeg fik forleden en ubændig sukkertrang. En trang efter noget knasende, kvalmende, klæbrigt sødt! Den trang kommer over mig engang imellem – heldigvis ikke så tit – men jeg ved også hvad der kan stille denne trang.

Det er ikke så tit jeg at jeg bager kager. Ikke fordi jeg ikke kan, men bare fordi vi ikke er de store kagespisere her i familien – i hvert fald ikke den del af den som bestemmer om der skal bages eller ej. Men engang imellem finder jeg en opskrift med billede af en kage der ser så lækker ud at jeg gemmer opskriften til engang. Det er sådan Bedstefars skæg er blevet en del af vores familie.

bedstefars skæg

Nem bradepandekage

Bedstefars skæg – bradepandekage – bliver nemlig lavet af ingredienser vi næsten altid har, og så er den nemt og hurtigt lavet. Jeg er i øvrigt engang blevet fortalt at navnet stammer fra den hvide aftegning man får på overlæben når man bider af kagen – nu bruger vi så teskeer – men om det er rigtigt ved jeg ikke.

Bedstefars skæg kage – opskrift

Nå, tilbage til kagen. Bedstefars skæg er hverken en sund eller kaloriefattig kage. Men den kan slukke den heftigste sukkertrang efter blot et enkelt stykke.

Her er hvad du skal bruge

  • 125 g smør/margarine
  • 375 g sukker
  • 4 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ dl mælk
  • Lidt smør – evt. flydende – til at smøre formen med
  • 5-6 spsk. marmelade eller syltetøj – jeg foretrækker marmelade og helst en rød en af slagsen for øjnenes skyld

Sådan laver du bedstefars skæg

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Rør smør og 125 g sukker sammen.
  3. Tilsæt æggeblommerne – gem æggehviderne – én ad gangen, og rør imellem hver æggeblomme.
  4. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen skiftevis med mælken.
  5. Fyld dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm).
  6. Sæt kagebunden i ovnen i 15 minutter.
  7. Pisk imens æggehviderne helt stive.
  8. Pisk herefter 1 dl af de resterende 250 g sukker i.
  9. Vend til sidst det sidste sukker forsigtigt i marengsen.
  10. Fordel marmeladen ud over kagebunden når de 15 minutter er gået.
  11. Fordel dernæst marengsen ud over, og sæt kagen i ovnen igen i yderligere 15 minutter.
  12. Lad kagen afkøle inden du skærer den i fine stykker og serverer den.

Se også opskriften på amerikanske pandekager her.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Bedstefars skæg
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 35 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email