Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegt laks – bøffer
Når du steger laks, skal det være enten laksekoteletter eller laksebøffer. Og med begge udskæringer skal laksen skæres fra hovedenden. Halestykket egner sig ikke til hverken laksekoteletter eller -bøffer.
5
fra
3
stemmer
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
241
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
laksebøffer af ca. 150 g
▢
Salt
▢
Sukker
▢
Isvand
▢
Smør og olie til stegning
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at tjekke efter for ben, og fjern dem, hvis der er nogle.
Drys en god portion salt på laksebøfferne og derefter sukker.
Lad laksen stå i 20 minutter.
Skyl derefter laksen i isvand, så alt sukker og salt skylles af.
Dup kødet tørt.
Drys igen med salt på både skind- og kødsiden.
Varm halvt smør, halvt olie på en godt varm pande.
Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad.
Steg i 5-7 minutter – så bliver skindet lækkert sprødt, næsten som flæskesvær.
Vend bøfferne, og steg dem 1 minuts tid på kødsiden.
Drys med peber.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
241
kcal
|
Protein:
34
g
|
Fedt:
11
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Kolesterol:
94
mg
|
Natrium:
75
mg
|
Kalium:
833
mg
|
Calcium:
20
mg
|
Jern:
1
mg