Syltede squash

Syltede squash – Mangler du lidt anderledes surt til leverpostejsmaden eller andestegen, så skal du prøve syltede squash. I vores familien er vi ikke vilde med squash, normalt heller ikke syltede. Men opskriften herunder er undtagelsen.

Det er så heller ikke sådan, at vi altid går uden om squash. Faktisk spiser vi gerne squashkage og også ratatouille, hvor der jo som bekendt også er squash i.

Sådan laver du syltede squash

  1. Skræl squasherne, skær dem over på langs, og skrab kernerne ud.
  2. Kernerne kasseres, og squashhalvdelene skæres i tykke skiver.
  3. Kom dem i en skål, og drys saltet over.
  4. Vend godt rundt, så alle stykker får salt.
  5. Sæt dem i køleskabet tildækket til næste dag.
  6. Hæld væden fra squasherne, skyl dem grundigt i iskoldt vand, og lad dem dryppe godt af – evt. kan du duppe dem tørre i et rent viskestykke.
  7. Hæld eddike, sukker, sennepskorn, kanelstang, peberkorn og timian i en kasserolle, og bring det i kog.
  8. Lad det koge, til sukkeret er opløst – ikke længere. Faktisk skal det bare lige i kog, så er sukkeret også opløst.
  9. Kom de afdryppede squashstrimler i et skoldet, evt. atamonskyllet glas, hæld lagen ud over, og luk straks for glassene.

x