Ingefærshot

ingefærshot

Ingefærshot med citron

Samlet tid: 55 minutter
Ret: Drinks
Antal: 1 liter
Kalorier: 115kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan lave drikken på mange forskellige måder, og hvis du ligesom jeg vil drikke det hver dag, så er det dejligt med forandring. Jeg laver selv min shot, det er billigere end at købe, og jeg kan variere smagen fra gang til gang. Her kommer basisopskriften – kun med citron.

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skræl, og skær ingefæren i skiver – tykkelsen er ikke så vigtig.
 • Skær også citronen i skiver.
 • Kom ingefær- og citronskiver i en kasserolle sammen med vand og rørsukker.
 • Bring vandet i kog, og lad det hele koge i 45 minutter.
 • Afkøl, si, og hæld på flaske.

Nutrition

Kalorier: 115kcal | Kulhydrat: 29g | Protein: 3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 65mg | Kalium: 564mg | Fiber: 5g | Sukker: 5g | Vitamin C: 62mg | Calcium: 74mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Danskerne drikker ingefærshot som aldrig før. Den lille, knoldede, blege rod har nemlig fået stjernestatus som en af de mest hippe og sunde fødevarer, du overhovedet kan indtage. Den kan spises rå, men den har en vis styrke. Så hvis du gerne vil nyde godt af ingefærens mange gode egenskaber, kan du lave din egen ingefærshot.

Jeg drikker ingefærshot hver dag. 2 cl om morgen til min morgenmad og 2 cl om aftenen til min aftenkaffe sammen med min daglige bananpandekage. Drikken fungere for mig som sådan en slags dram – bare uden alkohol.

Du kan også smide et par æbler i både eller en chilipeber skåret i mindre stykker eller friske krydderurter i vandet og lade det koge med, så får du en anderledes lækker smag.

Ingefærshot med citron og honning

I stedet for sukker, kan du lave en variant med honning, som skal trække i 12 timer, så den rigtig får smag af ingefær.

Ingredienser:

 • 100 g ingefær
 • 1 l vand
 • Saft af 2 citroner
 • 2 små spsk. honning

Sådan laver du ingefærshot med citron og honning

 1. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.
 2. Kom skiverne i en kasserolle sammen med vandet.
 3. Bring det hele i kog, sluk, og lad det trække under låg i 20 minutter.
 4. Lad det køle lidt af, og tilsæt herefter citronsaft og honning, og lad det hele trække i endnu 12 timer, inden det sies og hældes på flaske.

Både denne og den anden ingefærshot kan holde sig i køleskabet i et par uger.

Hvad er ingefærshot godt for

Ingefær er heldigvis ikke særlig svært at få fat i – især ikke efter den er blevet så populær – for ingefær er en rod, som ikke alene giver smag, men også har positiv indvirkning på dit helbred. Roden har været anvendt i madlavningen og som medicin i lande som Kina, Indien og Japan i flere tusinde år.

Ingefær er nemlig kendt for at have en positiv og forebyggende effekt over for sygdomme og lidelser som Alzheimers, diabetes, depression, slid- og leddegigt, migræne og fordøjelsesbesvær. Ingefær er også effektivt mod kvalme, hvorfor den ofte bruges mod transportsyge og graviditetskvalme. Endelig skulle den også kunne styrke immunforsvaret, hvis du indtager den dagligt, fordi den stimulerer blodcirkulationen.

Ingefær er blandt andet fyldt med A-, B- og C-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, jern og zink.

Video om de positive effekter af ingefærshots

Nedenfor kan du se en video om forskellige positive effekter som ingefærshots kan have på din krop. Videoen er lavet af Træningsguiden.dk:

Sørg for at gøre Ingefærshots til en del af din daglige rutine. De fleste drikker dem til morgenmad eller brunch, men der er heller ikke noget galt for at tage et lille shot, når du kommer hjem fra arbejde eller før aftensmad.

Hvor mange ingefærshots må man drikke om dagen?

Food and Drug Administration i USA har fastsat en dosering som siger: Du må indtage to gram pr. kilogram kropsvægt.
Dvs: Vejer du 75 kg må du spise 150 gram ingefær pr. dag før FDA mener, at man har taget en overdosis.
Det skal dog nævnes at der ikke er foretaget nogle konkrete studier, der undersøger doseringens indvirkning på kroppen. Hvis du mod forventning skulle opleve ubehag efter indtag af dine ingefærshots, så nedjuster mængden du indtager for at se om det bliver bedre.

Du kan bruge din juicer til ingefærshots

Du kan med fordel bruge din juicer til at lave lækre ingefærshots. Det tager ikke lang tid – og så kan du mixe med lidt andre gode råvarer, så du får det ultimative sundhedsboost. Der er flere råvarer der går godt sammen med ingefær, hvor en klar favorit er æble og citron. Du kan starte med en lille portion af 1 æble, 5 cm. ingefær og 1 citron (økologisk, hvis du vil bruge skallen). Så kan du altid smage til, hvad du synes den mangler. Du kan også lave et powershot med f.eks. gulerod og ingefær. Styrken kan du altid tilpasse gennem mængden af ingefør.

Fordelen ved juiceren er den mindre mængde, så er du sikker på at shottet altid er frisk når du skal drikke det. Opbevar ”shot-mixet” i en lufttæt beholder i køleskabet, så kan den holde sig nogle dage frem. Ved at bruge en slow juicer opnår du den bedste holdbarhed. Vores opskriftspartner KitchenOne.dk har det bedste udvalg – se udvalget af slow juicere (mere end 10 mærker) .

Sidst opdateret: 25. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

 1. Jeg vil ikke have alle de reklamer, som kommer op når jeg går ind på Jeres hjemmeside.

  Venlig hilsen

  Sven-Erik Christensen

  1. Hej Sven Erik
   Vi går og leger med abonnements løsning, så man kan købe en reklamefri version… Lidt ligesom hos spotify og youtube, men der går nok lidt tid inden vi får det udviklet 🙂
   Mvh
   Laust / IT-Nørden på HurtigMums

 2. Jeg har gennem tiden godt nok fået lavet en del ingefærshots og taget udgangspunkt i et hav af forskellige varianter. Lime er også en god ingrediens; lidt på linje med citronen, men jeg synes den gir’ lige lidt mere.

  / Camilla

4.34 from 9 votes (9 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter