Ingefærshot

Danskerne drikker ingefærshot som aldrig før. Den lille, knoldede, blege rod har nemlig fået stjernestatus som en af de mest hippe og sunde fødevarer, du overhovedet kan indtage. Den kan spises rå, men den har en vis styrke. Så hvis du gerne vil nyde godt af ingefærens mange gode egenskaber, kan du lave din egen ingefærshot.

ingefærshot

Annonce

Jeg drikker ingefærshot hver dag. 2 cl om morgen til min morgenmad og 2 cl om aftenen til min aftenkaffe sammen med min daglige bananpandekage. Drikken fungere for mig som sådan en slags dram – bare uden alkohol.

Ingefærshot med citron

Du kan lave drikken på mange forskellige måder, og hvis du ligesom jeg vil drikke det hver dag, så er det dejligt med forandring. Jeg laver selv min shot, det er billigere end at købe, og jeg kan variere smagen fra gang til gang. Her kommer basisopskriften – kun med citron.

Ingredienser til 1 l

  • 100 g ingefær
  • 1 økologisk citron
  • 1 l vand
  • 1 spsk. rørsukker

Sådan laver du ingefærshot

  1. Skræl, og skær ingefæren i skiver – tykkelsen er ikke så vigtig.
  2. Skær også citronen i skiver.
  3. Kom ingefær- og citronskiver i en kasserolle sammen med vand og rørsukker.
  4. Bring vandet i kog, og lad det hele koge i 45 minutter.
  5. Afkøl, si, og hæld på flaske.

Du kan også smide et par æbler i både eller en chilipeber skåret i mindre stykker eller friske krydderurter i vandet og lade det koge med, så får du en anderledes lækker smag.

Ingefærshot med citron og honning

I stedet for sukker, kan du lave en variant med honning, som skal trække i 12 timer, så den rigtig får smag af ingefær.

Det skal du bruge til 1 l

  • 100 g ingefær
  • 1 l vand
  • Saft af 2 citroner
  • 2 små spsk. honning

Tilberedning

  1. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver, og kom skiverne i en kasserolle sammen med vandet.
  2. Bring det hele i kog, sluk, og lad det trække under låg i 20 minutter.
  3. Lad det køle lidt af, og tilsæt herefter citronsaft og honning, og lad det hele trække i endnu 12 timer, inden det sies og hældes på flaske.

Både denne og den anden ingefærshot kan holde sig i køleskabet i et par uger.

Hvad er ingefærshot godt for

Ingefær er heldigvis ikke særlig svært at få fat i – især ikke efter den er blevet så populær – for ingefær er en rod, som ikke alene giver smag, men også har positiv indvirkning på dit helbred. Roden har været anvendt i madlavningen og som medicin i lande som Kina, Indien og Japan i flere tusinde år.

Ingefær er nemlig kendt for at have en positiv og forebyggende effekt over for sygdomme og lidelser som Alzheimers, diabetes, depression, slid- og leddegigt, migræne og fordøjelsesbesvær. Ingefær er også effektivt mod kvalme, hvorfor den ofte bruges mod transportsyge og graviditetskvalme. Endelig skulle den også kunne styrke immunforsvaret, hvis du indtager den dagligt, fordi den stimulerer blodcirkulationen.

Ingefær er blandt andet fyldt med A-, B- og C-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, jern og zink.

Video om de positive effekter af ingefærshots

Nedenfor kan du se en video om forskellige positive effekter som ingefærshots kan have på din krop. Videoen er lavet af Træningsguiden.dk:

Sørg for at gøre Ingefærshots til en del af din daglige rutine. De fleste drikker dem til morgenmad eller brunch, men der er heller ikke noget galt for at tage et lille shot, når du kommer hjem fra arbejde eller før aftensmad.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Ingefærshot
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here