Kofta minder lidt om frikadeller eller kødboller, men de stammer ikke fra hverken norden eller det sydlige Europa. Kofta er en ret, som findes i det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og centralasiatiske køkken.
Kofta bliver lavet af hakket kød – okse, kylling, lam, får eller svinekød. Det afhænger helt af det geografiske område. I Indien laves kofta sågar også rejer og fisk. Kødbollerne serveres i en krydret sauce.

Kofta – opskrift
Kan du lide stærk mad, vil du elske disse kofta. Både kødbollerne og saucen er en eksplosion i din mund af de forskellige krydderier. Spis godt med hvidt, blødt brød til. Eller naan og/eller ris. Samt limebåde.
5 fra 1 stemme
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Tyrkisk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 516kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Ingredienser
- 2 rødløg
- 3 lange grønne chilipebre
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 5 cm revet ingefær
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. stødt koriander
- 400 g hakket oksekød
- 30 g brødkrummer fra frisk hvidt brød
- 1 æg
- 2 spsk. friskhakket koriander
- 2 tsk. Indian Spices Tikka Masala blandingskrydderi
- 1 dåse flåedehakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 laurbærblade
- 4 spsk. kokoscreme
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak rødløgene fint.
- Fjern kerner og stok fra chilipebrene, og hak dem fint.
- Hak hvidløgsfeddene.
- Varm olivenolien i en sauterpande, og tilsæt løg, chilipebre, hvidløg og ingefær, og lad det svitse, til det er blødt – ca. 5 minutter.
- Tag halvdelen af indholdet fra, og gem til farsen.
- Tilsæt spidskommen, gurkemeje og stødt koriander til indholdet i panden, og lad det stege et par minutter.
- Fjern panden fra varmen, og gå i gang med kødbollerne.
- Tænd for grillen i ovnen på ca. 190° C.
- Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med brødkrummer, æg, frisk koriander og den halvdel af grøntsagsblandingen, du satte til side.
- Bland det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til 20 boller af samme størrelse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt dem i ovnen, og lad dem grille i ca. 26 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
- Sæt imens panden tilbage på varmen, og tilsæt Indian Spices Tikka Masala, og svits i 1-2 minutter.
- Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblade, og krydr med salt og peber.
- Lad det hele simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet.
- Fjern laurbærbladene, rør kokoscremen i, og blend til en cremet sauce.
- Tilsæt de færdige kødboller, og lad det simre i endnu 10 minutter.
- Strø evt. lidt friskhakket koriander over inden servering.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier: 516kcal | Kulhydrat: 24g | Protein: 23g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 9g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 8754mg | Kalium: 400mg | Fiber: 4g | Sukker: 8g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 58mg | Jern: 3mg