Kofta minder lidt om frikadeller eller kødboller, men de stammer ikke fra hverken norden eller det sydlige Europa. Kofta er en ret, som findes i det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og centralasiatiske køkken.

Kofta bliver lavet af hakket kød – okse, kylling, lam, får eller svinekød. Det afhænger helt af det geografiske område. I Indien laves kofta sågar også rejer og fisk. Kødbollerne serveres i en krydret sauce.

kofta

Kofta – opskrift

Kan du lide stærk mad, vil du elske disse kofta. Både kødbollerne og saucen er en eksplosion i din mund af de forskellige krydderier. Spis godt med hvidt, blødt brød til. Eller naan og/eller ris. Samt limebåde.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 rødløg
  • 3 lange, grønne chilipebre
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 cm revet ingefær
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 400 g hakket oksekød
  • 30 g brødkrummer fra frisk, hvidt brød
  • 1 æg
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • 2 tsk. Indian Spices Tikka Masala (blandingskrydderi)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. kokoscreme
  • Salt og peber

Sådan laver du kofta

  1. Hak rødløgene fint.
  2. Fjern kerner og stok fra chilipebrene, og hak dem fint.
  3. Hak hvidløgsfeddene.
  4. Varm olivenolien i en sauterpande, og tilsæt løg, chilipebre, hvidløg og ingefær, og lad det svitse, til det er blødt – ca. 5 minutter.
  5. Tag halvdelen af indholdet fra, og gem til farsen.
  6. Tilsæt spidskommen, gurkemeje og stødt koriander til indholdet i panden, og lad det stege et par minutter.
  7. Fjern panden fra varmen, og gå i gang med kødbollerne.
  8. Tænd for grillen i ovnen på ca. 190° C.
  9. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med brødkrummer, æg, frisk koriander og den halvdel af grøntsagsblandingen, du satte til side.
  10. Bland det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
  11. Form farsen til 20 boller af samme størrelse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Sæt dem i ovnen, og lad dem grille i ca. 26 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
  13. Sæt imens panden tilbage på varmen, og tilsæt Indian Spices Tikka Masala, og svits i 1-2 minutter.
  14. Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblade, og krydr med salt og peber.
  15. Lad det hele simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet.
  16. Fjern laurbærbladene, rør kokoscremen i, og blend til en cremet sauce.
  17. Tilsæt de færdige kødboller, og lad det simre i endnu 10 minutter.
  18. Strø evt. lidt friskhakket koriander over inden servering.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kofta
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)