Kofta

koftaKofta minder lidt om frikadeller eller kødboller, men de stammer ikke fra hverken norden eller det sydlige Europa. Kofta er en ret, som findes i det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og centralasiatiske køkken.

Kofta bliver lavet af hakket kød – okse, kylling, lam, får eller svinekød. Det afhænger helt af det geografiske område. I Indien laves kofta sågar også rejer og fisk. Kødbollerne serveres i en krydret sauce.

kofta

Kofta – opskrift

Samlet tid: 45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Tyrkisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 516kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Kan du lide stærk mad, vil du elske disse kofta. Både kødbollerne og saucen er en eksplosion i din mund af de forskellige krydderier. Spis godt med hvidt, blødt brød til. Eller naan og/eller ris. Samt limebåde.

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 3 lange grønne chilipebre
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 cm revet ingefær
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 400 g hakket oksekød
  • 30 g brødkrummer fra frisk hvidt brød
  • 1 æg
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • 2 tsk. Indian Spices Tikka Masala blandingskrydderi
  • 1 dåse flåedehakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. kokoscreme
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Hak rødløgene fint.
  • Fjern kerner og stok fra chilipebrene, og hak dem fint.
  • Hak hvidløgsfeddene.
  • Varm olivenolien i en sauterpande, og tilsæt løg, chilipebre, hvidløg og ingefær, og lad det svitse, til det er blødt – ca. 5 minutter.
  • Tag halvdelen af indholdet fra, og gem til farsen.
  • Tilsæt spidskommen, gurkemeje og stødt koriander til indholdet i panden, og lad det stege et par minutter.
  • Fjern panden fra varmen, og gå i gang med kødbollerne.
  • Tænd for grillen i ovnen på ca. 190° C.
  • Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med brødkrummer, æg, frisk koriander og den halvdel af grøntsagsblandingen, du satte til side.
  • Bland det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til 20 boller af samme størrelse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt dem i ovnen, og lad dem grille i ca. 26 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
  • Sæt imens panden tilbage på varmen, og tilsæt Indian Spices Tikka Masala, og svits i 1-2 minutter.
  • Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblade, og krydr med salt og peber.
  • Lad det hele simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet.
  • Fjern laurbærbladene, rør kokoscremen i, og blend til en cremet sauce.
  • Tilsæt de færdige kødboller, og lad det simre i endnu 10 minutter.
  • Strø evt. lidt friskhakket koriander over inden servering.

Nutrition

Kalorier: 516kcal | Kulhydrat: 24g | Protein: 23g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 9g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 8754mg | Kalium: 400mg | Fiber: 4g | Sukker: 8g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 58mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

 

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce