Kofta

koftaKofta minder lidt om frikadeller eller kødboller, men de stammer ikke fra hverken norden eller det sydlige Europa. Kofta er en ret, som findes i det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og centralasiatiske køkken.

Kofta bliver lavet af hakket kød – okse, kylling, lam, får eller svinekød. Det afhænger helt af det geografiske område. I Indien laves kofta sågar også rejer og fisk. Kødbollerne serveres i en krydret sauce.

kofta

Kofta – opskrift

Kan du lide stærk mad, vil du elske disse kofta. Både kødbollerne og saucen er en eksplosion i din mund af de forskellige krydderier. Spis godt med hvidt, blødt brød til. Eller naan og/eller ris. Samt limebåde.
5 fra 1 stemme
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Tyrkisk
Samlet tid: 45 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 516kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 3 lange grønne chilipebre
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 cm revet ingefær
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 400 g hakket oksekød
  • 30 g brødkrummer fra frisk hvidt brød
  • 1 æg
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • 2 tsk. Indian Spices Tikka Masala blandingskrydderi
  • 1 dåse flåedehakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. kokoscreme
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak rødløgene fint.
  • Fjern kerner og stok fra chilipebrene, og hak dem fint.
  • Hak hvidløgsfeddene.
  • Varm olivenolien i en sauterpande, og tilsæt løg, chilipebre, hvidløg og ingefær, og lad det svitse, til det er blødt – ca. 5 minutter.
  • Tag halvdelen af indholdet fra, og gem til farsen.
  • Tilsæt spidskommen, gurkemeje og stødt koriander til indholdet i panden, og lad det stege et par minutter.
  • Fjern panden fra varmen, og gå i gang med kødbollerne.
  • Tænd for grillen i ovnen på ca. 190° C.
  • Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med brødkrummer, æg, frisk koriander og den halvdel af grøntsagsblandingen, du satte til side.
  • Bland det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til 20 boller af samme størrelse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt dem i ovnen, og lad dem grille i ca. 26 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
  • Sæt imens panden tilbage på varmen, og tilsæt Indian Spices Tikka Masala, og svits i 1-2 minutter.
  • Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblade, og krydr med salt og peber.
  • Lad det hele simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet.
  • Fjern laurbærbladene, rør kokoscremen i, og blend til en cremet sauce.
  • Tilsæt de færdige kødboller, og lad det simre i endnu 10 minutter.
  • Strø evt. lidt friskhakket koriander over inden servering.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 516kcal | Kulhydrat: 24g | Protein: 23g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 9g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 8754mg | Kalium: 400mg | Fiber: 4g | Sukker: 8g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 58mg | Jern: 3mg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce