Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kofta – opskrift
Kan du lide stærk mad, vil du elske disse kofta. Både kødbollerne og saucen er en eksplosion i din mund af de forskellige krydderier. Spis godt med hvidt, blødt brød til. Eller naan og/eller ris. Samt limebåde.
5
fra 1 stemme
Ret:
Hovedret
Køkken:
Græsk, Tyrkisk
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
516
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
rødløg
▢
3
lange
grønne chilipebre
▢
4
fed
hvidløg
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
5
cm
revet ingefær
▢
2
tsk.
stødt spidskommen
▢
1
tsk.
stødt gurkemeje
▢
1
tsk.
stødt koriander
▢
400
g
hakket oksekød
▢
30
g
brødkrummer
fra frisk hvidt brød
▢
1
æg
▢
2
spsk.
friskhakket koriander
▢
2
tsk.
Indian Spices Tikka Masala
blandingskrydderi
▢
1
dåse flåedehakkede tomater
▢
2
dl
grøntsagsbouillon
▢
2
laurbærblade
▢
4
spsk.
kokoscreme
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Hak rødløgene fint.
Fjern kerner og stok fra chilipebrene, og hak dem fint.
Hak hvidløgsfeddene.
Varm olivenolien i en sauterpande, og tilsæt løg, chilipebre, hvidløg og ingefær, og lad det svitse, til det er blødt – ca. 5 minutter.
Tag halvdelen af indholdet fra, og gem til farsen.
Tilsæt spidskommen, gurkemeje og stødt koriander til indholdet i panden, og lad det stege et par minutter.
Fjern panden fra varmen, og gå i gang med kødbollerne.
Tænd for grillen i ovnen på ca. 190° C.
Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med brødkrummer, æg, frisk koriander og den halvdel af grøntsagsblandingen, du satte til side.
Bland det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
Form farsen til 20 boller af samme størrelse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt dem i ovnen, og lad dem grille i ca. 26 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
Sæt imens panden tilbage på varmen, og tilsæt Indian Spices Tikka Masala, og svits i 1-2 minutter.
Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblade, og krydr med salt og peber.
Lad det hele simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet.
Fjern laurbærbladene, rør kokoscremen i, og blend til en cremet sauce.
Tilsæt de færdige kødboller, og lad det simre i endnu 10 minutter.
Strø evt. lidt friskhakket koriander over inden servering.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
516
kcal
|
Kulhydrat:
24
g
|
Protein:
23
g
|
Fedt:
35
g
|
Mættet fedt:
9
g
|
Kolesterol:
112
mg
|
Natrium:
8754
mg
|
Kalium:
400
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
8
g
|
Vitamin C:
10
mg
|
Calcium:
58
mg
|
Jern:
3
mg