Svensk pølseret med pasta

Svensk pølseret kender de fleste – pølser, kartofler, løg, paprika, tomat osv. Men i svensk pølseret med pasta er kartoflerne skiftet ud med pasta. Nogen vil måske spørge ”hvorfor lave om på noget, der fungerer?” Men en gang imellem kan du jo godt kaste dig ud i noget nyt. Få opskriften herunder.

Svensk pølseret med pasta er ikke sværere at tilberede end svensk pølseret. Tværtimod. For du skal ikke hen at skrælle kartofler, og det er trodsalt også hurtigere at koge pasta end at koge kartofler.

Opskrift på svensk pølseret med pasta

svensk pølseret med pasta

Svensk pølseret med pasta

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: svensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 805kcal
Forfatter: Beate Grandahl
eg indrømmer blankt, at jeg hellere spiser den klassiske svensk pølseret – altså den med kartofler – end den med pasta. Men da mange børn – også dem der kommer her i huset – bedre kan lide pasta end kartofler, så sker det altså alligevel at udgaven med pasta kommer på menuen hjemme hos os.

Ingredienser

  • 3 løg
  • 5 gode pølser ca. 350-400 g
  • 2 spsk. olie eller smør
  • 1 spsk. paprika
  • 4 dl mælk
  • 140 g tomatpasta koncentreret tomatpuré
  • 400 g tørret pasta af valgfri art
  • Lidt purløg
  • Evt. lidt revet ost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løgene, og hak dem groft.
  • Skær pølserne i ca. 2 cm tykke skiver.
  • Svits løgene i en gryde i fedtstoffet, til de bliver gyldne.
  • Tilsæt pølsestykkerne, og lad dem svitse med i kort tid, til de begynder at ”udvide” sig i enderne.
  • Drys paprika på, og rør det hele godt sammen, mens det svitser i 10-20 sekunder mere.
  • Skru ned for varmen, tilsæt mælk og tomatpasta, og lad det hele simre i 10-15 minutter.
  • Tilbered imens pastaen efter anvisningen på emballagen.
  • Lad pastaen dryppe af, og hæld den herefter i gryden med pølser, løg osv.
  • Rør det hele godt sammen, bring det i kog, og smag til.
  • Servér med klippet purløg og evt. revet ost, der jo som bekendt er godt selskab til kogt pasta.

Nutrition

Kalorier: 805kcal | Kulhydrat: 90g | Protein: 34g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 12g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 14g | Transfedtsyre: 0.2g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 733mg | Kalium: 916mg | Fiber: 5g | Sukker: 13g | Vitamin C: 11mg | Calcium: 179mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kan svensk pølseret med pasta fryses?

Ja, retten kan sagtens fryses ned og varmes en anden dag. Spæd evt. op med lidt tomatpuré, da retten ellers kan blive en lidt tør omgang. Det samme kan du gøre med den oprindelige ret, dog kan kartoflerne godt ændre lidt konsistens efter frysning.

Er svensk pølseret svensk?

Det vides ikke med sikkerhed. Svenskerne har i hvert fald en udgave af retten også, men den danske og den svenske udgave er vist ikke helt ens. Bl.a. har svenskerne en pølse – falukorv – som ikke sådan lige er til at få fat på her i Danmark, men om den er i den svenske udgave, skal jeg ikke kloge mig på. Du kan læse lidt om historien bag svensk pølseret her.

Hvilke pølser til svensk pølseret med pasta?

Vælg nogle pølser, du synes smager godt. Du kan næsten bruge alle typer af pølser – fra wienerpølser over frankfurtere til baconpølser. Dog kan der være forskel på størrelsen, så du skal bruge flere eller færre.

svensk pølseret med pasta
Sidst opdateret: 24. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter