Svensk pølseret kender de fleste – pølser, kartofler, løg, paprika, tomat osv. Men i svensk pølseret med pasta er kartoflerne skiftet ud med pasta. Nogen vil måske spørge ”hvorfor lave om på noget, der fungerer?” Men en gang imellem kan du jo godt kaste dig ud i noget nyt. Få opskriften herunder.
Svensk pølseret med pasta er ikke sværere at tilberede end svensk pølseret. Tværtimod. For du skal ikke hen at skrælle kartofler, og det er trodsalt også hurtigere at koge pasta end at koge kartofler.
Opskrift på svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta
Ingredienser
Sådan gør du
- Pil løgene, og hak dem groft.
- Skær pølserne i ca. 2 cm tykke skiver.
- Svits løgene i en gryde i fedtstoffet, til de bliver gyldne.
- Tilsæt pølsestykkerne, og lad dem svitse med i kort tid, til de begynder at ”udvide” sig i enderne.
- Drys paprika på, og rør det hele godt sammen, mens det svitser i 10-20 sekunder mere.
- Skru ned for varmen, tilsæt mælk og tomatpasta, og lad det hele simre i 10-15 minutter.
- Tilbered imens pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Lad pastaen dryppe af, og hæld den herefter i gryden med pølser, løg osv.
- Rør det hele godt sammen, bring det i kog, og smag til.
- Servér med klippet purløg og evt. revet ost, der jo som bekendt er godt selskab til kogt pasta.
Nutrition
Kan svensk pølseret med pasta fryses?
Ja, retten kan sagtens fryses ned og varmes en anden dag. Spæd evt. op med lidt tomatpuré, da retten ellers kan blive en lidt tør omgang. Det samme kan du gøre med den oprindelige ret, dog kan kartoflerne godt ændre lidt konsistens efter frysning.
Er svensk pølseret svensk?
Det vides ikke med sikkerhed. Svenskerne har i hvert fald en udgave af retten også, men den danske og den svenske udgave er vist ikke helt ens. Bl.a. har svenskerne en pølse – falukorv – som ikke sådan lige er til at få fat på her i Danmark, men om den er i den svenske udgave, skal jeg ikke kloge mig på. Du kan læse lidt om historien bag svensk pølseret her.
Hvilke pølser til svensk pølseret med pasta?
Vælg nogle pølser, du synes smager godt. Du kan næsten bruge alle typer af pølser – fra wienerpølser over frankfurtere til baconpølser. Dog kan der være forskel på størrelsen, så du skal bruge flere eller færre.