Agurk -, tomat – og avokadosalat

Sponsoreret indhold

Kan du indimellem også godt lide, at det bare går stærkt, når du er i køkkenet, men at det samtidig gerne må være lidt lækkert? Så skal du prøve denne opskrift på en super lækker agurk -, tomat – og avokadosalat. Den grønne salat smager himmelsk, men det tager maksimalt 15 minutter at tilberede den. Det er jo ingen tid – selv i en travl hverdag.

Agurk -, tomat - og avokadosalat

Salaten fungerer perfekt som en enkeltstående sommersalat, men du kan også sagtens bruge den som tilbehør til en kødret eller som en vegansk ret sammen med andre småretter. Under alle omstændigheder er den rigtig god med et lækkert, køligt og tørt glas hvidvin.

Agurk -, tomat – og avokadosalat opskrift

De fleste af ingredienserne fås hele året rundt i alle almindelige supermarkeder, så du behøver ikke fare rundt i diverse specialbutikker for at få fat i ingredienserne. Mange af råvarerne har du højst sandsynligvis allerede stående hjemme i køkkenskabene eller i køleskabet. Retten her er altså bestemt ikke dyr eller besværlig at lave.

Du skal bruge følgende ingredienser:

½://www.hurtigmums.dk/opskrifter-med-agurk/” title=”agurk” data-wpil-keyword-link=”linked”>agurk

½ rødløg (skåret i små stykker)

2 avocado (skåret i terninger)

2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller solsikkeolie

Saften fra en citron (ca. 2 spsk)

Et lille bundt koriander (hakket) (kan eventuelt erstattes med dild)

Havsalt og sort peber til at smage til med

Fremgangsmåde:

  1. Hak først tomaterne fint. Dernæst skal du skære agurken i tynde, fine skiver.
  2. Avokadoen skæres efterfølgende i fine tern, og det halve rødløg snittes i fine skiver.
  3. Hak derefter koriander groft og saml det hele i en stor salatskål.
  4. Når du har gjort det, skal du blande olivenolien og citronsaften sammen og smage til med lidt havsalt og sort kværnet peber.
  5. Når du synes, at dressingen har den rigtige smag så vend salaten sammen med dressingen.

Hvordan var det lige med den avokado?

Vi har valgt at bruge avokadoen i denne salat, fordi den er sund og rig på de gode fedtstoffer. Det er faktisk den frugt, der har det højeste fedtindhold overhovedet – det er dog den sunde form for fedtstof. Det er hele 80% af kalorierne fra avokadoen, der stammer fra fedt. Det betyder også, at avokadoen er utrolig mættende. Avokadoen er desuden rig på kostfibre, som er med til at sikre dig et sundt og velfungerende mave- og tarmsystem. Der er altså rigtige mange gode grunde til at spise avokado.

Vi ved godt, at der har været en del nyhedshistorier, om hvorvidt stenen i avokadoen er sund eller ej. Men der er vist ingen, der betvivler hvor sund og nærende selve kødet i avokadoen er. Helt ny forskning peger på, at avokadoen er sundere, end vi tror. Avocadoen skræl, som også kaldes frøskallen, er nemlig ekstrem rig på antioxidanter. Desværre smider de fleste dog den næringsrige skal væk, når de tager hul på deres avokado.

Der er generelt set mange fordele ved at spise grøntsager, og det fremmer at flere og flere mennesker bliver vegetarer. Dette er også tilfældet hos prominente kendte, som for eksempel Daniel Negreanu. Daniel Negreanu valgte at skifte sin kødholdige kost ud med en vegansk kost tilbage i 2000. Daniel besluttede for 17 år siden, at kød intet godt gjorde for ham, og siden da har han derfor udelukkende levet af planter og en begrænset mængde af animalske produkter.

Sidst opdateret: 2. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter